Συνάντηση με τον Πρύτανη του Παν. Αιγαίου είχε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σ. Γκρίτζαλη, είχε την Τετάρτη 24/08 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης. Στην συνάντηση ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν το ίδρυμα, ενώ έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία ανάπτυξής του τόσο στη Λέσβο, όσο και στη Λήμνο.


Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης που έγινε είναι τα παρακάτω:

Στο κτηριακό έχει ολοκληρωθεί το έργο της νέα φοιτητικής εστίας και από την νέα πανεπιστημιακή χρόνια θα μπορεί να φιλοξενήσει 130 φοιτητές, ενώ 50 θα φιλοξενούνται  σε ξενοδοχεία της πόλης μας. Επιπλέον θα προχωρήσει η ανέγερση του κτηρίου του τμήματος Κοινωνικών Επιστημών, για το οποίο έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του, ύψους 6 εκατ. Ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στον τομέα του προσωπικού το Πανεπιστήμιο ενισχύεται τόσο σε εκπαιδευτικό, όσο και σε διοικητικό προσωπικό. Ειδικότερα στο διοικητικό προσωπικό  το πανεπιστήμιο θα ενισχυθεί με 28 εργαζόμενους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα των καθαριστριών ο Πρύτανης ενημέρωσε τον Γ. Πάλλη, ότι η πρόθεση του είναι να προχωρήσει στην πρόληψη τους με ατομικές συμβάσεις, αμέσως μόλις υπάρχει η θετική απόφασή του ΣΤΕ