Έλληνες βουλευτές από όλο τον κόσμο στον Δήμαρχο Λέσβου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε), (βουλευτές Ελληνικής καταγωγής από όλο τον κόσμο) αποτελούμενη από τους: Θωμά Κατσιαντώνη Πρόεδρο ΠΑ.Δ.Ε.Ε. Βουλευτή Πολιτείας New Hampshire, Σωτήρη Δελή - Μέλος Εθνικού Κοινοβουλίου Σουηδίας & Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας, Ευσταθία Μπούρας - State Representative New Hampshire, Φίλιππο Κίτσο - Βουλευτή Καντονίου Νεσατέλ Ελβετίας, Παναγιώτα Πάπας Μέρτσαντ - Βουλευτή Καναδά και Γιάννη Πανταζόπουλο – Αυστραλία, πρώην Υπουργό και οι οποίοι επισκέπτονται στο νησί μας με πρωτοβουλία του Συλλόγου “The Lemnos’Friends of ANZAC”.

Ο Δήμαρχος, αφού τους καλωσόρισε, ευχήθηκε καλή διαμονή και τους ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα τρέχοντα θέματα, για τις πολυεπίπεδες δράσεις του Δήμου Λέσβου, και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας, ενώ χαρακτήρισε τα μηνύματα που εκπέμπει η επίσκεψή τους, ιδιαίτερα σημαντικά.

Ο κ. Γαληνός, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι Λέσβος, είναι ένα νησί με ξεχωριστή ιστορική, πνευματική και πολιτιστική σημασία, ιδιαίτερη δυναμική, μοναδικές φυσικές ομορφιές, φημισμένα τοπικά προϊόντα, φιλόξενους ανθρώπους, που κράτησαν ψηλά τις αξίες του ανθρωπισμού, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον Δήμαρχο και αφού τον ευχαρίστησαν για την θερμή υποδοχή και την διεξοδική ενημέρωση, συζήτησαν μαζί του διάφορα ζητήματα, μεταξύ αυτών και τις δυνατότητες υλοποίησης στοχευμένων κοινών αναπτυξιακών δράσεων, ιδιαίτερα στον τομέα του θεματικού τουρισμού. Τέλος, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές της Λέσβου, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Αντιδημάρχου, Παναγιώτη Τσουπή, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.