Ψήφισμα διαμαρτυρίας από τους κατοίκους της Αγιάσου για την κατάργηση του Α.Τ

ΨΗΦΙΣΜΑ


        Σήμερα στις 24/8/2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, ύστερα από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου κ. Εμμανουήλ  Π. Αρμενάκα εκ μέρους του  Δημάρχου Λέσβου και  του τοπικού Συμβουλίου της  Δημοτικής  Κοινότητας  Αγιάσου, συνήλθαν οι κάτοικοι της Αγιάσου για  να τοποθετηθούν και λάβουν αποφάσεις  για το μείζον θέμα που ανέκυψε με  την σχεδιαζόμενη κατάργηση  του  Αστυνομικού Τμήματος.
       Παρέστησαν οι  βουλευτές κκ. Πάλλης  Γεώργιος, Αθανασίου  Χαράλαμπος  και Σταύρος  Τάσσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος  Βαλσαμίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Δημοσθένης  Χατζηγιάννης,  ο Εντεταλμένος  Σύμβουλος  Προκόπιος  Τσαμπλάκος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ Αγιάσου Μιχαήλ Ευαγγελινός  και  πολλοί  δημοτικοί  σύμβουλοι, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου  Δημήτρης Αλεξίου  και  μεγάλο πλήθος  δημοτών.
       Ύστερα  από ανταλλαγή  απόψεων  ομόφωνα  αποφασίστηκαν τα  ακόλουθα:
      1.-Εκφράστηκε  η  πλήρης  αντίθεση  όλων  για την κατάργηση του  Αστυνομικού Τμήματος, του  μόνου  που καταργείται  σε  όλο το Βόρειο Αιγαίο. Η κατάργηση του  Α.Τ. κρίνεται  άστοχη, πολύ περισσότερο δε σε μία περίοδο  που η περιοχή  παρουσιάζει αύξηση  της εγκληματικότητας (πληθώρα  υποθέσεων  ναρκωτικών, κλοπών, συμπλοκών κλπ) με  συνέπεια  να έχει καλλιεργηθεί αίσθημα  ανασφάλειας σε  όλους  τους κατοίκους.  Επίσης τα  λειτουργικά έξοδα  είναι  μηδαμινά (το μηναίο  μίσθωμα   ανέρχεται στο ποσόν των 70€, διότι  στεγάζεται σε οίκημα της  Εκκλησίας) 
Σημειώνεται  ότι η  Αγιάσος  είναι  η τρίτη  σε πληθυσμό  κωμόπολη της Λέσβου με πληθυσμό περίπου 2.500 κατοίκους. Υπάρχει  το  Προσκύνημα  της Παναγίας με  χιλιάδες  προσκυνητές  καθόλη τη  διάρκεια  του έτους, απ' όλη τη  χώρα, όπου υπάρχουν  κειμήλια μεγάλης ιστορικής και  οικονομικής αξίας. Επίσης στην Αγιάσο λειτουργεί ανελλιπώς από το 1894 το ιστορικό Αναγνωστήριο  που  διαχρονικά προάγει τον πολιτισμό της Λέσβου.

    2.-Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους ως άνω  βουλευτές, το Δήμαρχο Λέσβου, Αντιδήμαρχο Αγιάσου, την Περιφερειάρχη  Β. Αιγαίου  και τον Πρόεδρο του  Συμβουλίου της  Δημοτικής Κοινότητας  να επισκεφθεί  τον Υπουργό Προστασίας  του Πολίτη, προκειμένου να του παραδώσει το παρόν Ψήφισμα και να εκθέσει το δίκαιο  αίτημα των κατοίκων της  ευρύτερης περιοχής.

                            Αποφασίστηκε  και εγκρίθηκε από τους παριστάμενους