Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο δημοσιογραφικής αποστολής από τη Ρωσία

Επίσκεψη εξοικείωσης με τη Λέσβο Ρώσων Δημοσιογράφων, με την σύμπραξη του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας, της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΟΤ και του Δήμου Λέσβου


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο, Δημοσιογραφικής αποστολής από τη Ρωσία, σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας, την Κεντρική Υπηρεσία ΕΟΤ και το Δήμο Λέσβου. Στο ταξίδι εξοικείωσης από τις 28/07 έως τις 01/08 συμμετείχαν ο Boris Paltusov, φωτογράφος και δημοσιογράφος, η Olga Nikolskaya δημοσιογράφος και ο αρχισυντάκτης Andrey Podkolzin. Tην αποστολή συνόδευσε η συντονίστρια και μεταφράστρια του γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας  κα Tatiana Porspegelis.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης και η μεταφορά των δημοσιογράφων διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Λέσβου για την προβολή της Λέσβου στην Ρωσική αγορά, έπειτα και από τις γόνιμες και εποικοδομητικές επαφές που είχε κατά την επίσκεψη του στη Ρωσία, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός. Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σχεδόν όλο το νησί και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την εναλλαγή του τοπίου, τις παραλίες και την τοπική κουζίνα.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τις ιαματικές πηγές στην Εφταλού και στα Θέρμα, για τις Μονές Υψηλού και Πυθαρίου, καθώς και για το προσκύνημα της Παναγίας της Αγιάσου και για την Παναγία της Πέτρας. Τα μέλη της αποστολής, βρέθηκαν επίσης στην Γιορτή της Σαρδέλας στην Σκάλα Καλλονής και σε παραδοσιακό πανηγύρι στο χωριό του Λεπέτυμνου. Επίσης, ενημερώθηκαν για θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες τους από τους Αντιδημάρχους, Κώστα Αστυρακάκη, Μανώλη Αρμενάκα, την Πρόεδρο της Α.Δ.Ε.Λ., Ταξιαρχούλα Πνακά, καθώς και από Πρόεδρο του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, Γαβριήλ Χαλδέζο. Τέλος, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Πλωμάρι όπου παρακολούθησαν όλα τα στάδια παραγωγής του ούζου στην ποτοποιία Αρβανίτη και ενημερώθηκαν για την ιστορία του στο μουσείο της ποτοποιίας Βαρβαγιάννη. Η αποστολή αναχώρησε από τη Λέσβο τη Δευτέρα 01 Αυγούστου 2016, έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες των εντυπώσεων. Το  πλούσιο φωτογραφικό υλικό μαζί με τη προσωπική εμπειρία των δημοσιογράφων, θα χρησιμοποιηθούν σε τουριστικούς οδηγούς καθώς και σε υψηλής επισκεψιμότητας ιστοσελίδες τουριστικού ενδιαφέροντος. 

Το συγκεκριμένο press trip, είναι ένα από τα πολλά ταξίδια εξοικείωσης που ο Δήμος Λέσβου έχει προγραμματίσει και υλοποιεί σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, επενδύοντας σε αυτό τον ιδιαίτερα αποδοτικό και με πολλαπλασιαστικά οφέλη τρόπο προβολής.