Εργασίες ευπρεπισμού στα λιμάνια της Πέτρας και του Μολύβου για την υποδοχή των σκαφών της Aegean Regatta

Εργασίες ευπρεπισμού στα λιμάνια της Πέτρας και του Μολύβου  έχει ξεκινήσει το δημοτικό λιμενικό ταμείο Λέσβου για την υποδοχή των σκαφών της Aegean Regatta.  


Τοποθετούνται παροχές νερού και ρεύματος, αντικαθίστανται παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων, επιδιορθώνονται αντικαθίστανται τουαλέτες. «Το λιμενικό ταμείο όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιπρόεδρός του, κύριος  Πετρέλης  με δύο εργολαβίες 18,5 χιλιάδων ευρώ συνολικά προχώρησε στις απαραίτητες αυτές εργασίες για την όσο το δυνατό καλύτερη υποδοχή των επισκεπτών που θα συμμετέχουν με πάνω από 70 σκάφη, στη διοργάνωση αυτή.»

Η έναρξη της Aegean Regatta, του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνουν  από 20-27 Αυγούστου, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθεί από τη Μαρίνα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, με τα σκάφη να βάζουν πλώρη για τη Μύρινα της Λήμνου και στη συνέχεια για Αη Στράτη, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης. Ακολουθεί ο Μόλυβος στη Λέσβο και ο τερματισμός θα γίνει στη Μυτιλήνη.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία θα φτάνουν τα σκάφη στο Μόλυβο, έχει προγραμματιστεί συναυλία στο λιμάνι, στις 21.00 με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο. Η συναυλία διοργανώνεται από το Δήμο Λέσβου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το θέαμα σε στεριά και θάλασσα αναμένεται συναρπαστικό, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους παρευρεθούν να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα ως αθλητική δραστηριότητα και να βιώσουν τον εορταστικό τόνο που προσδίδει η Aegean Regatta στα λιμάνια – σταθμούς που επισκέπτεται.

Συντονιστής όμιλος της Aegean Regatta 2016 που θα γίνει από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου, είναι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, και Ι.Ο.Χίου.


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ