Σύλληψη 6 μεταναστών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης για διάφορα αδικήματα

Σύλληψη 6 μεταναστών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης για διάφορα αδικήματα


Την Δευτέρα (15-08-2016) το πρωί, συνελήφθησαν στον κρατικό αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, πέντε (5) άτομα (3 γυναίκες και 2  άνδρες) υπήκοοι τρίτων χωρών, ηλικίας από 21 έως 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Πιο συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο των επιβατών, ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία όπως διακριβώθηκε άνηκαν σε διαφορετικά πρόσωπα.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε επίσης, ότι στους συλληφθέντες είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, αναφορικά με την υποχρέωσή τους για  διαμονή στο νησί της Λέσβου και μη απομάκρυνσή τους από αυτό.

Τα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση.

Σύλληψη -2- ατόμων στη Μυτιλήνη,  για διάφορα αδικήματα

Την Τρίτη (16-08-2016) το βράδυ, συνελήφθησαν στον κρατικό αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 20χρονος υπήκοος Καμερούν,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Πιο συγκεκριμένα, ο 23χρονος και ο 20χρονος προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς, ως ταξιδιωτικά έγγραφα,  κατά τον καθιερωμένο έλεγχο των επιβατών, δύο (2) δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, για τα οποία διακριβώθηκε ότι, το ένα ήταν πλαστό, ενώ το δεύτερο άνηκε σε άλλο πρόσωπο.
Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε επίσης, ότι στους προαναφερόμενους αλλοδαπούς είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, αναφορικά με την υποχρέωσή τους για διαμονή στο νησί της Λέσβου και μη απομάκρυνσή τους από αυτό.

Τα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την  προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.