Πράσινη «κόλαση» στον 2ο Ποδηλατικό Γύρο Αμπελικού- Στις 25/09 ο 2ος Γύρος Λουτρών

Για 2η χρονιά ο 3ος γύρος του πρωταθλήματος Lesvos Ride MTB Grand Prix διεξήχθη στο καταπράσινο Αμπελικό.


Η επιλογή της νέας αντίστροφης χάραξης της διαδρομής με ένα ή δυο ίδια σημεία με την περσινή, ήταν η ιδανικότερη. Ανηφορικό αμέσως μετά την εκκίνηση για 800 μέτρα σε φαρδύ δρόμο που ξεχωρίζει πρωτοπόρους και ουραγούς και φτάνει στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Από κει ακολουθεί κατηφορική διαδρομή μέσα από τα στενά του χωριού με σκαλάκια ενώ συνεχίζει μέσα από την ξερή, αυτή την εποχή, κοίτη του ποταμού για να ολοκληρώσει το κατηφορικό τμήμα με υπέροχα περάσματα με ελαφρά κλίση που σε βοηθούσε να κρατάς ταχύτητα, μέσα από ανήλιαγα μονοπάτια, βράχια, σέτια, σαθρό υπέδαφος κι ένα ρυάκι στο χαμηλότερο σημείο της διαδρομής.

Από εκεί άρχιζε ανηφόρα μέσα από αγροτικό δρόμο και μονοπάτι μέχρι την εκκίνηση.

Σημείο αναφοράς των θεατών λίγο πριν τον τερματισμό η σειρά των τεράστιων κορμών που έπρεπε να περάσουν πάνω τους οι αγωνιζόμενοι.

Διαδρομή λοιπόν τέλεια... Τέλεια εκτός από κάτι που ήταν αδύνατον να αποφευχθεί. Τον καυτό ήλιο που στο ανηφορικό ασφάλτινο κομμάτι όπου ελάχιστα δέντρα πρόσφεραν σκιά, ανέβαζε αρκετά τις θερμοκρασίες μετατρέποντας το καταπράσινο τοπίο, σε κόλαση. Αντίθετα, το υψόμετρο στην υπόλοιπη διαδρομή και ειδικά μέσα στην πυκνή βλάστηση του ποταμού, πρόσφερε μια πραγματική όαση δροσιάς.

Στα αγωνιστικά τώρα από τον πρώτο γύρο ξεχώρισαν οι Αλεξίου και Σαραϊδάρης που γρήγορα αποσπάστηκαν από τους υπόλοιπους ενώ από τα μισά και μετά ο αγώνας μετετράπη σε one man show με τον Αλεξίου να προηγείται σταθερά μέχρι την καρό σημαία του τερματισμού. Στις επιμέρους κατηγορίες στο βάθρο ανέβηκαν για την κατηγορία των εφήβων: Σκορδομπέκης, Κυλίτσης, Τελωνιάτης. Κατηγορία Βετεράνων: Μπουντάκης, Κεντέρης, Λαϊνάς. Γυναίκες: Ζούρου. και ανδρών: Αλεξίου, Σαραϊδάρης, Πρίμος.


Μείνετε συντονισμένοι, ακολουθεί στις 25 Σεπτεμβρίου ο 2ος Γύρος Λουτρών που θα κρίνει και τον πρωταθλητή Λέσβου mountain bike του 2016.