Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας - «Οφείλονται 1000 ρεπό στο προσωπικό του νοσοκομείου Μυτιλήνης»

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ



Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Αύξηση της ζήτησης σε υπηρεσίες λόγω τουρισμού και προσφύγων. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Οφείλονται 1000 ρεπό στο προσωπικό. Η Ψυχιατρική κλινική έμεινε με ένα ιατρό.

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

• Συμπαράσταση στους εργαζόμενους των Μ.Μ.Ε.
• Ποντίκια στο ΕΚΑΒ Κοζάνης
• Οι εργαζόμενοι με έρανο αγοράζουν ακόμη και το χαρτί υγείας. Χρησιμοποιούν ακόμη και τα παγκάρια της εκκλησίας

Εδώ καράβια χάνονται (ανθρώπινες ζωές) βαρκούλες αρμενίζουν (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης)

Είμαστε αλληλέγγυοι στους Δημοσιογράφους και εργαζόμενους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, από τις αλλοπρόσαλλες χουλιγουντιανές φιέστες της κυβέρνησης.

Δημοσιογράφοι – Τεχνικοί δίνουν καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης σε αντίξοες καιρικές συνθήκες στο χιόνι, τη βροχή, τη ζέστη καλύπτοντας τα γεγονότα.

Είναι παρόντες στους αγώνες της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τα Υπουργεία, στις πορείες στους δρόμους, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, καλύπτοντας τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.
Η κυβέρνηση εξαργυρώνει γραμμάτια καθημερινά στους επιχειρηματικούς ομίλους, για την κυβερνητική εξουσία που κατέχει και την πολιτική επιρροή που απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Την κυβέρνηση καθόλου δεν την νοιάζει η αντικειμενική ενημέρωση.

Τη νοιάζει μόνο το ονοματεπώνυμο των επιχειρηματιών που θα κατέχουν τις άδειες και η πλήρης χειραγώγηση της ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει ότι δήθεν πολεμά τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Αλήθεια ποιος εμποδίζει την κυβέρνηση να πατάξει τη διαφθορά και την διαπλοκή; Γιατί δύο σχεδόν χρόνια κάνει μία τρύπα στο νερό;

Είναι αστείο να πιστεύει η κυβέρνηση ότι τρώμε κουτόχορτο, για να την πιστέψουμε πως με την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, επιχειρεί να βάλει όρια και κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο. Γραμμάτια εξαργυρώνει που δεν αφορούν το λαό.

Η κυβέρνηση επιδιώκει επίσης να αλλάξει την ατζέντα από τα «τάρταρα» που μας έχει οδηγήσει με τις πολιτικές της.

Διαλύουν το Κοινωνικό Κράτος, την Κοινωνική Ασφάλιση, τα εισοδήματα και ζητάνε να τους αποθεώνουν οι πολίτες, που δήθεν τους σώζουν. Σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό μας και ζητάνε να τους λέμε και ευχαριστώ. Έχουν μεταπολεμική πολιτική νοοτροπία. Ισοπεδώνουν τα πάντα, σπέρνουν την απογοήτευση, τις χαμηλές προσδοκίες και με επίκληση φανταστικών εχθρών, επιδιώκουν τη συσπείρωση των πολιτών με ικανοποίηση στο τίποτα (συσσίτια, προνοιακά επιδόματα). 

Θέλουν στη κυβέρνηση με τις τηλεοπτικές άδειες να αλλάξουν πολιτική ατζέντα για να ξεχάσουν οι πολίτες τη διάλυση των μισθών, τη μείωση των συντάξεων, το κόψιμο τους ΕΚΑΣ, την κατάργηση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» για λίγες πενταροδεκάρες που θα τις έβρισκαν από ισοδύναμα μέτρα, όπως έλεγαν οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Να ξεχάσουμε τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.

Μόλις σήμερα βρήκαν αρουραίο στο κτίριο που στεγάζεται το ΕΚΑΒ Κοζάνης στο υπόγειο του Νοσοκομείου.

Το κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του τοπικού Σωματείου, το έδωσαν στη δημοσιότητα. Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ της υποτίθεται αριστερής κυβέρνησης τι λέτε ότι κάνει;
Δεν φροντίζει για τη μεταστέγαση του ΕΚΑΒ Κοζάνης σε κατάλληλο χώρο (είναι σχεδόν έτοιμος) αλλά διώκει πειθαρχικά τη Διοίκηση του Σωματείου επειδή δημοσιοποίησε το γεγονός.
Η Κυβέρνηση έχει ανάγκη να κόβει κορδέλες, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών ότι δήθεν εφαρμόζει το Παράλληλο Πρόγραμμα και όχι τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Μόνο όμως που ο Ελληνικός Λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Δεν τους ξεγελάνε οι φιέστες. Βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν τα κοινωνικά αγαθά και την υγειά τους, καθότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Όταν πληρώνεις τα κοινωνικά αγαθά και υποφέρεις για να βρεις την υγειά σου, καθόλου δεν σ’ ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά κόλπα των Κυβερνώντων.

Τι να τις κάνουν οι πολίτες τις κορδέλες; Δεν χειρουργούν οι κορδέλες έγκαιρα, δεν εξασφαλίζουν κρεβάτι ΜΕΘ όταν πεθαίνεις αβοήθητος, δεν εξασφαλίζουν Νοσηλεία με ασφάλεια, δεν κάνουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, δεν εξασφαλίζουν την ακτινοθεραπεία των καρκινοπαθών που επίσης η υγεία τους κρέμεται σε μία κλωστή, δεν καλύπτουν με προσωπικό τις κλινικές φαντάσματα των Νοσοκομείων.

Η Κυβέρνηση με τις κορδέλες απευθύνεται σε όσους μέχρι σήμερα δεν χρειάσθηκαν το ΕΣΥ. Γιατί όσοι το χρειάσθηκαν έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα. Την πολιτική καταστροφής του ΕΣΥ ακολουθεί πιστά η ψευτοαριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με απίθανους τύπους. Καταστρέφουν, εφαρμόζουν Μνημόνια και όταν τους ακούς να μιλάνε νομίζεις ότι ζεις σε άλλη χώρα. Αντί να ζητάνε ταπεινά συγνώμη, χρησιμοποιούν φρασεολογία με την οποία απαιτούν από τον λαό να τους λέει και ευχαριστώ!!! Να τους αποθεώνει για τις πολιτικές που διαλύουν τα πάντα γύρω τους. Είναι φοβεροί τύποι!!!
Ο Υπουργός Οικονομικών σε άπταιστα ελληνικά λέει ότι εφαρμόζει λεπτομερώς τα Μνημόνια και οι Υπουργοί της Υγείας στο κόσμο τους, λένε ότι εφαρμόζουν παράλληλο πρόγραμμα.
Ποιο είναι το παράλληλο πρόγραμμα; Κόβουν κορδέλες στα κουφάρια του ΕΣΥ. Δεν πείθουν γιατί καθημερινά εγκληματούν εκ προμελέτης σε βάρος της Δημόσιας Υγείας, καθ’ ότι χάνονται πολλές ανθρώπινες ζωές.

Λένε αρλούμπες μόνο για την επικοινωνία. Αυξάνουν τις Δημόσιες Δαπάνες υγείας λένε, τη στιγμή που κατρακύλησαν στο 5% του ΑΕΠ. Το δεύτερο Μνημόνιο προέβλεπε 6%. Οι άλλες χώρες της Ευρώπης που κατά τον Τσίπρα έχουν συντηρητικές Κυβερνήσεις και όχι την αριστερά της Ελλάδος, τη Δημόσια Δαπάνη Υγείας, τη διατήρησαν στο 7,5% του ΑΕΠ (με συνεχόμενη μεγέθυνση των οικονομικών τους και όχι συνεχή ύφεση όπως στη χώρα μας). Προσλαμβάνουν προσωπικό λένε. Αυτοδιαψεύδονται, καθότι το προσωπικό του ΕΣΥ επί των ημερών του κου Τσίπρα λιγόστεψε 4.050.

Λειτουργούν κλινικές χωρίς ειδικευμένους ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό. Κλινικές φαντάσματα.

Αυξάνουν την Κρατική Χρηματοδότηση λένε εφέτος στα Νοσοκομεία. Και όμως αυτοδιαψεύδονται από τους προϋπολογισμούς 2015, 2016 του Υπουργείου Υγείας που υπογράφει ο ίδιος ο κος Ξάνθος.

Εφέτος είναι 350 εκ. ευρώ λιγότερα από πέρυσι. Έχουν επάρκεια υλικών οι μονάδες του ΕΣΥ λένε. Και όμως οφείλουν 1,5 δις ληξιπρόθεσμα (δικά τους στοιχεία). Το ΕΣΥ συντηρείται από εράνους, παροχές, δωρεές και συναυλίες. Μέχρι και από τα παγκάρια της εκκλησίας του κάθε Νοσοκομείου.
Φτάσανε σε σημείο οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους να υποχρεώνονται να φέρουν μαζί τους τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν. Μέχρι και τα σεντόνια!!! Ιατρικά Μηχανήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας, δεν υπάρχουν ΜΕΘ, κλειστά χειρουργεία, υπολειτουργούν τα σαράβαλα ασθενοφόρα χωρίς πληρώματα, η πρωτοβάθμια περίθαλψη κατέρρευσε και πληρώνεται εξ ολοκλήρου από τους πολίτες και η Ψυχική Υγεία ψυχορραγεί.

Στα Κέντρα Υγείας συγκεντρώνουν οι εργαζόμενοι με έρανο μεταξύ τους λίγα ευρώ για να αγοράσουν γάζες, σύριγγες, γάντια, ακόμη και χαρτί υγείας.

ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ.
Δεν θα το’ χουν!!!

Για άλλη μία φορά δίνουμε συγκεντρωτικά τα στοιχεία για την κατάσταση των Μονάδων του ΕΣΥ όλης της χώρας. ΣΑΠΙΟ ΤΟ ΕΣΥ.

Τι έχουν να πουν για αυτά οι Υπουργοί της Υγείας της κυβέρνησης;

Μήπως πρέπει να αποθεώσουμε τον κο Πολάκη που κατάφερε το Νοσοκομείο ΑΕ της Σαντορίνης να κάνει μετά δύο μήνες λειτουργίας ένα χειρουργείο αιμορροΐδων παρουσία του κου Πολάκη και ένα δεύτερο χειρουργείο σκωληκοειδίτιδας.

Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.

Αυτό ταιριάζει για τους Υπουργούς Υγείας.

Ο κος Τσίπρας σε λίγες ημέρες θα εγκαινιάσει τη ΔΕΘ.

Θα ακούσουμε και άλλα ψέματα, όπως το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Θα ακούσουμε επίσης ότι η κυβέρνηση έβαλε κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο. Κανόνες για τον κο. Τσίπρα και την κυβέρνησή του είναι η χειραγώγηση της ενημέρωσης.

Δεν είναι φαγητό να τη φας η προπαγάνδα της κυβέρνησης, δεν σου βρίσκει δουλειά, ούτε σου εξασφαλίζει την υγειά σου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα Σωτηρίας του ΕΣΥ από τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Πέραν της συμμετοχής μας στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 10.9.2016 το απόγευμα, οργανώνουμε Πορεία Σωτηρίας την Παρασκευή 9.9.2016, επτά χιλιομέτρων που την ονομάζουμε το Καραβάνι της Υγείας. Θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7.00πμ, θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ. Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 

Καλούμε σε συμμετοχή τους εργαζόμενους και τους πολίτες για να σώσουμε την Δημόσια Υγεία. 

Σας κοινοποιούμε συγκεντρωτικά τα στοιχεία των Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, Κέντρων Υγείας που επιβεβαιώνουν την κατάρρευση του ΕΣΥ.

Γ.Ν.ΠΑΤΡΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Η Νέα Πτέρυγα κατάντησε το γεφύρι της Άρτας. Εργαστήρια με δανεικούς εργαζόμενους, τεράστιες ελλείψεις υλικών, έκλεισαν χειρουργικά τραπέζια.
Γ.Ν.ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δρομολόγια θανάτου Καρδιολογικών Ασθενών από το Αγρίνιο σε άλλα Νοσοκομεία λόγω της υπολειτουργίας της κλινικής. Μ.Τ.Ν. σε πλήρη εγκατάλειψη. Σήμερα εξυπηρετεί 100 περιστατικά μόνιμης αιμοκάθαρσης από 200 πριν λίγο καιρό.
Γ.Ν.ΑΙΓΙΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργούν τα εργαστήρια, δεν λειτουργεί ο Αξονικός. Ανύπαρκτη η Μαιευτική κλινική.
Γ.Ν. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Προβλήματα με τις διακομιδές ασθενών. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Δεν διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα (παρότι την περιοχή την επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες λόγω του χιονοδρομικού κέντρου). Υπολειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο.
ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν.ΑΧΑΪΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ.
ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες συγχώνευσης με Γ.Ν.Πατρών. Σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού υλικού και προσωπικού.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Κενές 487 οργανικές θέσεις. Λόγω ελλείψεων στον ιματισμό, ο νέος Διοικητής χρεοπιστώνει τα σεντόνια στους ασθενείς, λες και το Νοσοκομείο είναι στρατιωτική μονάδα.
Γ.Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Οι Ασθενείς αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους. Πεπαλαιωμένα τα εργαστηριακά μηχανήματα. Συχνές βλάβες των μηχανημάτων και οι ασθενείς καταφεύγουν στον Ιδιωτικό Τομέα για τις εξετάσεις.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδεις του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Ο ασυντήρητος ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή των Ασθενών. Ασφυξία από την έλλειψη υλικών και φαρμάκων.
Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Τρομακτική έλλειψη προσωπικού. 6.000 οφειλόμενα ρεπό με αυξημένη, λόγω της κόπωσης, την πιθανότητα λάθους. Τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Ελλείψεις σε κρεβάτια, φορεία, καθετήρες, αντιδραστήρια. Τα εναπομείνοντα είναι χειρίστης ποιότητας με προδιαγραφές περασμένου αιώνα.
ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν.ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών (Ορθοπεδικού, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου, Μικροβιολόγου). Ελλείψεις αναλώσιμων υλικών.
Γ.Ν.-Κ.Υ.ΝΑΞΟΥ: Ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών (Παθολόγου, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου, Δερματολόγου, Χειρουργού). Απλήρωτα τα δεδουλευμένα νυκτερινά και αργίες από Νοέμβριο του έτους 20105.
Γ.Ν.Α. ΛΑΪΚΟ: 446 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού (πλην Ιατρών) και 92 κενές οργανικές θέσεις Ιατρών.
Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 192 κενές οργανικές θέσεις στις 610 προβλεπόμενες.
Γ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ: 52,3% το ποσοστό στελέχωσης των οργανικών θέσεων. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με ορατή την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: 265 οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού στις 720 προβλεπόμενες.
Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: 45 είναι οι κενές οργανικές θέσεις Ιατρών από τις 84 προβλεπόμενες και 163 είναι οι κενές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού από τις 409 προβλεπόμενες.
Γ.Ν.ΚΥΘΗΡΩΝ: Από τις 15 οργανικές θέσεις Ιατρών οι 7 είναι ακάλυπτες και από τις 66 οργανικές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού ακάλυπτες είναι οι 17. Χωρίς Παθολόγο το Νοσοκομείο. Οι Ιατροί κάνουν τη δουλειά του παρασκευαστή και του χειριστή. Στο Νοσηλευτικό προσωπικό από τις 22 οργανικές θέσεις οι 9 είναι ακάλυπτες, παρότι φαίνονται 2, καθότι τις καταλαμβάνουν άτομα που απουσιάζουν πολύ καιρό για διαφόρους λόγους.
Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Κλειστές 2 κλίνες ΜΕΘ. Κλειστά 2 χειρουργικά τραπέζια. Οφείλονται 2000 ρεπό στο σύνολο του προσωπικού. Εξαιτίας της υποχρηματοδότησης είναι απλήρωτα τα συνεργεία (ως εκ τούτω και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι) από πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Μοναδική πηγή χρηματοδότησης του Νοσοκομείου για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν το παγκάρι της εκκλησίας. Ελλείψεις χειρουργικών υλικών.
Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μεταξύ των ετών 2009 – 2015 συνταξιοδοτήθηκαν 431 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας. Οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις είναι από 35% έως 70% ανάλογα την υπηρεσία.
Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 150 υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Δεν προσλήφθηκε κανείς. Ο μαστογράφος δεν λειτουργεί. Από τα 15 χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν 5.
Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΧΕΠΑ: 433 είναι οι κενές οργανικές θέσεις, στις 1533 προβλεπόμενες. Εργαστήρια με απαρχαιωμένα μηχανήματα που παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες (Αιμοδυναμικό, Αγγειογράφος)
Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 50% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού.
Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ: 50% κενές οργανικές θέσεις. Κλειστός ο Αξονικός Τομογράφος. Ελλείψεις υλικών. Δεν υπάρχουν ειδικότητες Ιατρών Πνευμονολόγου, Νευρολόγου, Παθολογοανατόμου. Οργανώνονται έρανοι για τη προμήθεια υλικών.
Γ.Ν.ΒΕΡΟΙΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργεί η γυναικολογική – μαιευτική κλινική και το αιμοδυναμικό. Αναβάλλονται χειρουργεία. Κινδυνεύει να κλείσει το γαστρεντερολογικό τμήμα.
Γ.Ν. ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ: Ερημοποίηση – υποστελέχωση του Νοσοκομείου. ΔΕ Νοσηλεύτρια καλύπτει το Φαρμακείο (χωρίς φαρμακοποιό) Καθαρίστρια έχει οριστεί μάγειρας. Δεν εφημερεύει το Νοσοκομείο γιατί οι Ιατροί κάνουν εφημερία στο Γ.Ν.Κιλκίς. Εξοικονομούν χειρουργικά υλικά από δωρεές.
Γ.Ν. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: 40% κενές οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί η ΜΕΘ. Κλειστά δύο χειρουργικά τραπέζια. Υπολειτουργεί η πνευμονολογική και τα επείγοντα παρά τον πολύ τουρισμό.
Γ.Ν. ΚΩ: Οι Νοσηλευτές -τριες κάνουν διπλοβάρδιες. Μία Νοσηλεύτρια καλύπτει δύο κλινικές. Χωρίς φαρμακοποιό. Δεν υπάρχει ουρολόγος και πνευμονολόγος. Η παιδιατρική κλινική λειτουργεί με ιδιώτες παιδιάτρους.
Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ: 50% οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού. 9.263 οφειλόμενα ρεπό. Πέντε μηχανήματα χαλασμένα στη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού. Σοβαρός κίνδυνος της ζωής των Ασθενών λόγω των καθυστερήσεων. Υποχρηματοδότηση. Μεγάλες ελλείψεις σε Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και φάρμακα.
Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Υπηρετούν 450 υπάλληλοι στις 1200 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις. Κάνει βάρδια 1 Νοσηλεύτρια στις κλινικές οξέων περιστατικών των 30 έως 40 ασθενών που εισάγονται με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Αντιστοιχεί ένας Ιατρός ανά Κλινική. Αποδεκατίστηκε η Διοικητική και η Τεχνική Υπηρεσία. Ελλείψεις σε γάντια, φλεβοκαθετήρες, αντιδραστήρια. Απόγευμα – νύκτα δεν λειτουργούν τα εργαστήρια (Μικροβιολογικό – Ακτινολογικό). 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 128 κενές οργανικές θέσεις στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, 112 κενές οργανικές θέσειςστην Ιατρική, 41 κενές οργανικές θέσεις στη Διοικηική και 8 κενές οργανικές θέσεις στη Τεχνική Υπηρεσία. 80 υπάλληλοι λείπουν σε μακροχρόνιες άδειες. Ιατρικά μηχανήματα εν αχρηστία λόγω παλαιότητας. Οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους στον Ιδιωτικό Τομέα. Λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικών. 6 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές. Επίσης 4 χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Διάλυση της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας. Σε κάθε εφημερία του Νοσοκομείου εισάγονται 50 ασθενείς. Το 80% των ασθενών που εισάγονται είναι με εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού. Σε κλινικές των 40 ασθενών κάνει βάρδια 1 Νοσηλεύτρια. Πολλές φορές ασθενείς επιτίθενται στο προσωπικό ή σε άλλους ασθενείς και έχουν προκληθεί τραυματισμοί. Νοσηλευτική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 1247 - Υπηρετούντες 652, Ιατρική υπηρεσία πλην Ιατρών Προβλεπόμενες οργανικές 296 - Υπηρετούντες 212, Τεχνική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 129 - Υπηρετούντες 25, Διοικητική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 518 - Υπηρετούντες 151, Ιατροί ΕΣΥ Προβλεπόμενες οργανικές 105 - Υπηρετούντες 64.

Γ.Ν. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες. Οφείλονται δεκάδες ρεπό στο προσωπικό. Τραγικές ελλείψεις σε Τραυματιοφορείς. Μεγάλες ελλείψεις σε Εργαστηριακούς Ιατρούς καθώς επίσης σε ιατρούς του Χειρουργικού και Παθολογικού τομέα. Συγχωνεύσεις κλινικών για να πάρει 5 ημέρες άδεια το προσωπικό το καλοκαίρι. Ο ένας εκ των δύο Αξονικών τομογράφων εκτός λειτουργίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα δύο ειδικά ακτινοσκοπικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας. Τις ειδικές εξετάσεις οι ασθενείς τις κάνουν στον ιδιωτικό τομέα. Το ειδικό μηχάνημα E.R.C.P. (ενδοσκοπικές, γαστρεντερολογικές εξετάσεις) θέλει αντικατάσταση επειδή είναι παλαιού τύπου. Μεγάλες ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης.

ΘΡΙΑΣΙΟ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Μεγάλη έλλειψη Τραυματιοφορέων. Ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης. Η στελέχωση των κλινικών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 400 κενά ήτοι 135 γιατροί, 35 διοικητικοί, 30 παραϊατρικό, 198 νοσηλευτικό όλων των κατηγοριών, 2 τεχνικοί. Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στο Νοσοκομείο 210.000.000€. Το Νοσοκομείο χρωστάει στους προμηθευτές 15.000.000€ από το 2016 Φλεβάρη. 10 στις 20 κλίνες ΜΕΘ κλειστές. 8 από τις 14 αίθουσες στο χειρουργείο κλειστές.

Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς (60% ακάλυπτες οργανικές θέσεις). 23 ημέρες το μήνα ακάλυπτο το Νοσοκομείο από Παιδίατρο (είναι μόνο ένας). Εδώ και 1,5 χρόνο έκλεισε η Ορθοπεδική κλινική (ένας Ορθοπεδικός). Υπηρετούν 2 Αναισθησιολόγοι και ο ένας εντός των ημερών αποσπάται.

Γ.Ν. ΝΑΟΥΣΑΣ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. 45% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί ο Αξονικός τομογράφος. Έκλεισε η Μαιευτική κλινική λόγω έλλειψης ιατρών. Κλειστή 15 ημέρες το μήνα η Παιδιατρική κλινική λόγω ελλείψεων σε Παιδιάτρους.

Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Έκλεισε εδώ και ένα χρόνο η Παιδιατρική κλινική. Το μισό μήνα είναι κλειστή σε εφημερίες η Ουρολογική κλινική. Πάνω από 50% ακάλυπτες οι θέσεις σε Νοσοκόμους - Τραυματιοφορείς. Λόγω έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών είναι αδύνατη η κάλυψη των ΤΕΠ. Οφείλονται εκατοντάδες ρεπό στο προσωπικό και κανονικές άδεις από το έτος 2014. Συχνές βλάβες του παλαιού Αξονικού τομογράφου. Δανεικά ανταλλακτικά από άλλα Νοσοκομεία. Δεν υπάρχει Μαγνητικός τομογράφος. Πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα.

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κ.Υ. ΚΙΑΤΟΥ: Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη. Επικινδυνότητα για το προσωπικό και τους ασθενείς από επισκέπτες με παραβατική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει κανείς Τεχνικός για τη συντήρηση του Κ.Υ. 80% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού.
Κ.Υ. ΝΕΜΕΑΣ: Εξυπηρετεί 5.000 κατοίκους και υπηρετούν μόλις 2 ιατροί και μία νοσηλεύτρια. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο ούτε προσωπικό πλήρωμα ασθενοφόρων. Δεν λειτουργεί Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό εργαστήριο.
Κ.Υ. ΓΚΟΥΡΑΣ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Υπηρετεί ένας ιατρός και μία νοσηλεύτρια. Ένα και μοναδικό σαράβαλο ασθενοφόρο που συνήθως είναι εκτός λειτουργίας. Δεν λειτουργεί Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό εργαστήριο.

Π.Γ.Ν. ΡΙΟΥ: Έλλειψη μηχανήματος Ακτινοθεραπείας με μεγάλο κίνδυνο της ζωής των καρκινοπαθών, αφού οι λίστες αναμονής είναι μεγάλες.

Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ (συμπληρωματικά στοιχεία, που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ): Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Οφείλονται 50 – 100 ρεπό σε κάθε νοσηλευτή. Οφείλονται κανονικές άδειες από το έτος 2013. Συγχωνεύσεις κλινικών. Η Ορθοπεδική και Χειρουργική κλινική λειτουργεί με ενιαίο νοσηλευτικό προσωπικό (7 άτομα μόνο). Τα ΤΕΠ δεν έχουν ιατρούς. Η πρώτη επαφή των ασθενών στα ΤΕΠ είναι από νοσηλευτές. Είναι μόνο δύο Παιδίατροι. Μία νοσηλεύτρια απόγευμα – νύκτα για την Καρδιολογική κλινική και την Μονάδα Εμφραγμάτων. Δεν υπάρχει καθαριότητα σε 12.000 τ.μ. Δεν υπάρχει Θυρωρός (η μοναδική μετακινήθηκε). Ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης. Τα εργαστήρια του Νοσοκομείου λειτουργούν με μετακινημένο προσωπικό των Κέντρων Υγείας. Κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά «τουριστοϊατρεία».

Σε κίνδυνο η υγεία στην παράκτια ζώνη της ΗΠΕΙΡΟΥ που σφύζει από τουρισμό.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΓΑΣ: Τραγικές ελλείψεις ιατρικού και λοιπών επαγγελματιών υγείας. Υποστελέχωση και απαξίωση αν και κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες. Δεν λειτουργεί καθημερινά. Εφημερεύει μόνο τις μονές ημέρες του μήνα με ένα Παθολόγο.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Εφημερεύει εκ περιτροπής με το Κ.Υ. Πάργας. Υπηρετεί ένας παθολόγος, ο οποίος μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας. Τις υπόλοιπες καλύπτει το νοσοκομείο Πρέβεζας. 

ΣΥΒΟΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΑ: διαθέτουν περιφερειακά ιατρεία τα οποία επίσης είναι ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι λόγω ελλείψεων προσωπικού.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ: Κτίριο κουφάρι. Ένα ακόμη Κ.Υ. με εμφανή τα σημάδια της υποβάθμισης. Δεν κάνει εφημερίες. Κλείνει στις τρεις το μεσημέρι.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ: Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Με δωρεές από τους εμποροβιοτέχνες και τους πολίτες προμηθεύεται υλικά το Κέντρο Υγείας. Συχνά γίνονται έρανοι μεταξύ του προσωπικού για την αγορά υγειονομικού υλικού. Μόλις χθες συγκεντρώθηκαν 24€ από το προσωπικό και αγόρασαν γάζες από ιδιωτικό φαρμακείο.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Εφημερεύει μόνο τις μισές μέρες του μήνα λόγω έλλειψης ιατρών. Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Προμηθεύεται υλικά από δωρεές.

Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ (συμπληρωματικά στοιχεία): Τραγικές ελλείψεις προσωπικού και ειδικευμένων ιατρών. Ξέμειναν από ιατρούς. Έκλεισε η Πνευμονολογική κλινική. Έκλεισε η Δερματολογική κλινική. Έκλεισε η ΩΡΛ. Υπολειτουργεί η Μαιευτική κλινική (υπηρετούν μόνο δύο ιατροί).

Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Αύξηση της ζήτησης σε υπηρεσίες λόγω τουρισμού και προσφύγων. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Οφείλονται 1000 ρεπό στο προσωπικό. Η Ψυχιατρική κλινική έμεινε με ένα ιατρό.

ΤΖΑΝΕΙΟ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Οφείλονται δεκάδες ρεπό στο προσωπικό. Ελλείψεις υλικών.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Ακάλυπτες οι 50% των θέσεων των ειδικευμένων ιατρών. Εάν δεν προσληφθούν άμεσα Ορθοπεδικοί κλείνει η κλινική, επειδή συνταξιοδοτούνται οι εναπομείναντες Ορθοπεδικοί ιατροί. Μεγάλες ελλείψεις Διοικητικού προσωπικού 70% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Μεγάλες ελλείψεις Νοσοκόμων και Τραυματιοφορέων. Εντατικοποίηση της εργασίας. Εργασιακή εξουθένωση των υπαλλήλων.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, κυρίως στη Νοσηλευτική Υπηρεσία που ανέρχονται στο 45%. Το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων είναι 390 και από αυτές οι 240 ανήκουν στο Νοσηλευτικό προσωπικό. Γίνεται πλημμελής συντήρηση των μηχανημάτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά προβλήματα στη λειτουργία τους. Γενικότερα ο εξοπλισμός είναι παλαιωμένος και χρήζει άμεσης αντικατάστασης.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: Έχει πολύ μεγάλη υποστελέχωση σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων που αγγίζει το 60%, συγκεκριμένα στη Νοσηλευτική Υπηρεσία έχει 350 κενές οργανικές θέσεις από τις 650 του συνόλου, στη Διοικητική Υπηρεσία έχει 72 κενές οργανικές θέσεις από τις 114 που προβλέπει ο Οργανισμός του Νοσοκομείου και στην Τεχνική Υπηρεσία 80 κενές οργανικές θέσεις από τις 155 που προβλέπει ο Οργανισμός. Τα προβλήματα όμως γίνονται ακόμα πιο σοβαρότερα σε ότι αφορά την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πολύ σύντομα μέσα στους επόμενους μήνες το Νοσοκομείο τους θα καταρρεύσει για οικονομικούς λόγους.

Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Ασθενοφόρα ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Κ.Υ. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ: Από τις 47 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις υπηρετούν (στην πραγματικότητα) 8 εργαζόμενοι. Δεν υπάρχει Παιδίατρος, Οδοντίατρος. Ούτε λόγος για αντιμετώπιση της Ψυχικής Νόσου. Νυκτερινά αργίες απλήρωτα 8 μήνες.

Γ.Ν.Μ ΜΟΛΑΩΝ: Υπολειτουργούν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων (υπάρχει ένας). Επικινδυνότητα και καθυστερήσεις στις διακομιδές. 25 κενές οργανικές θέσεις.

Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 75 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 30 κενές οργανικές θέσεις παραϊατρικού. Υπολειτουργεί ο μοναδικός Μαγνητικός Τομογράφος που υπάρχει στο Νομό προς όφελος των ιδιωτών.

Γ.Ν. ΠΥΡΓΟΥ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Δεν μπορεί να καταρτιστεί το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών λόγω έλλειψης ιατρών. Υπολειτουργεί η καρδιολογική κλινική η μοναδική στο Νομό. Αναζητούνται καρδιολόγοι με μετακινήσεις. Ο Αξονικός Τομογράφος ο μοναδικός στο Νομό συνήθως είναι χαλασμένος (η σύμβαση συντήρησης έληξε εδώ και δέκα χρόνια). Μαγνητικός δεν υπάρχει, πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς. Ελλείψεις σε ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό. Στο Καρδιολογικό τμήμα δεν υπάρχει υπέρηχος καρδιάς. Έκλεισαν την Μαιευτική κλινική στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και η μοναδική που υπάρχει πια στο Νομό, στο Νοσοκομείο Πύργου, υπολειτουργεί με 9 κενές οργανικές θέσεις στις 15 προβλεπόμενες.

Γ.Ν. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργεί η Παθολογική κλινική αφού υπάρχουν μόνο 2 ιατροί Παθολόγοι. Δεν καλύπτονται οι εφημερίες. Τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Άνω του 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Με μετακινήσεις καλύπτονται οι βάρδιες. Οφείλονται κανονικές άδειες από το έτος 2013. Η ΜΕΘ με 5 κλίνες δεν λειτουργεί καθόλου λόγω έλλειψης προσωπικού. Ένα ασθενοφόρο στη βάρδια για τις διακομιδές δεν επαρκεί, και κινδυνεύει η ζωή των πολιτών που χρήζουν διακομιδές.

6 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Αργαλαστή, Ζαγορά, Βελεστίνο, Αλμυρό, Σκιάθο, Σκόπελο. Τουριστικές περιοχές χειμώνα – καλοκαίρι. Τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού. Τα Ακτινολογικά Μηχανήματα δεν έχουν άδειες. Δεν λειτουργούν τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια. Δεν υπάρχουν Παιδίατροι, Οδοντίατροι, Συντηρητές κτιρίων, Διοικητική υποστήριξη. Μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές αν και είναι τουριστικές περιοχές λόγων έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Πεθαίνουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις. Μεταφέρονται με αγροτικά οχήματα. Αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες με τριτοκοσμικές καταστάσεις. Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Συντηρούνται με δωρεές. Απλήρωτο το προσωπικό 8 μήνες στα νυκτερινά και τις αργίες.

Γ.Ν. ΛΗΜΝΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν διαθέτει καθημερινά αναισθησιολόγο. Οι ασθενείς εναποθέτουν τις ελπίδες στο θεό σε περίπτωση βαριάς νόσου. Παθολογική κλινική χωρίς Παθολόγο. Λειτουργεί με ιδιώτες ιατρούς με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. 200 ευρώ την ημέρα στοιχίζει έκαστος. Υψηλότερη η αμοιβή τους απ’ ότι στοιχίζουν οι μόνιμοι ιατροί. Γι’ αυτό και εξωθούνται σε παραιτήσεις. 30% κενές οργανικές θέσεις. Ελλείψεις υλικών. 

Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Προσωπικό κάτω των ορίων ασφαλείας. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς, ΤΕ Μαιών, ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό και Νοσηλευτικό. Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ της περιοχής λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Κινδυνεύουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις στις διακομιδές.

Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργεί ο Μαστογράφος (μια φορά την εβδομάδα) λόγω ελλείψεων προσωπικού. Από 75 ασθενείς που εξετάζονταν μειώθηκαν σε 15 προς όφελος των ιδιωτών. Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Ακάλυπτες οργανικές θέσεις ιατρών, 60% στην Παθολογική, 40% στην Ορθοπεδική. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού.

Γ.Ν. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Προβλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Κ.Υ. Ν. ΚΑΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Απλήρωτα νυκτερινά και αργίες 8 μήνες στο προσωπικό.

Κ.Υ. Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: Ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ελλείψεις υλικών. Απλήρωτα νυκτερινά και αργίες 8 μήνες στο προσωπικό.

Κ.Υ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Ν. ΕΒΡΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Καθημερινά προσέρχονται 300 ασθενείς. Απλήρωτα νυκτερινά και οι αργίες στο προσωπικό από το Δεκέμβριο του 2015. Ανύπαρκτα υλικά. Τα καθαριστικά υλικά αγοράζονται από το ταμείο του Σωματείου Εργαζομένων. Χαλασμένο το Ακτινολογικό μηχάνημα με αποτέλεσμα το ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης να κάνει χρυσές δουλειές, ειδικά τώρα με τους πρόσφυγες και μετανάστες στους οποίους απαιτείται υποχρεωτικά ακτινογραφία θώρακος.

Κ.Υ. ΣΑΠΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ: Απλήρωτα τα νυκτερινά και οι αργίες στο προσωπικό από Δεκέμβριο 2015. Προμήθεια υλικών από χορηγίες.

Κ.Υ. ΙΑΣΜΟΥ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ: Ίδια κατάσταση.

Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ: η απόλυτη διάλυση!!! Δραματικές ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργούν τα ιατρικά μηχανήματα. Ελάχιστο προσωπικό σε περιοχή με τουρισμό. Προμήθεια υλικών από δωρεές των κατοίκων και των επαγγελματιών. Απλήρωτα τα νυκτερινά και οι αργίες από Σεπτέμβριο 2015.

Γ.Ν. ΣΕΡΡΩΝ: Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Λειτουργεί Μονάδα Χημειοθεραπείας χωρίς Ογκολόγο ιατρό. Ψυχιατρική κλινική με ένα Ψυχίατρο. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

7 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Μετακινήσεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών. 7 μήνες απλήρωτο το προσωπικό σε νυκτερινά και αργίες.

Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικευμένων ιατρών. Μετακινήσεις προσωπικού. Σημαντικές ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης.

5 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 50% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Απλήρωτα τα νυκτερινά και οι αργίες του προσωπικού από Δεκέμβριο 2015. Στα 4 Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει Παιδίατρος. Στα 5 Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει Οδοντίατρος. Στο Κ.Υ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ δεν υπάρχει ακτινολογικό εργαστήριο. Ελλείψεις υλικών και αντιδραστηρίων με αποτέλεσμα να μη γίνονται ή να γίνονται με δυσκολία εργαστηριακές εξετάσεις. Δεν υπάρχει φύλαξη και εκ τούτω κινδυνεύει το προσωπικό από επισκέπτες με παραβατική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει κάλυψη σε 24ωρη βάση για τις διακομιδές των ασθενών λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Πεθαίνουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις!!!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Η υποστελέχωση βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο που πλέον δεν συζητάμε για επαγγελματική εξουθένωση αλλά για όρια ανθρώπινης αντοχής που έχουν ξεπεραστεί !

Η ελλιπής χρηματοδότηση περιορίζει το φάσμα λειτουργιών και δραστηριοτήτων με επίπτωση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας!

Ο πολίτης αναγκάζεται καθημερινά να βάζει το χέρι ,στην άδεια πλέον, τσέπη για να πληρώσει τα φάρμακα, την συνταγογράφηση, την νοσηλεία, την αποκατάσταση κ.ο.κ.

Στην νευραλγική και ακριτική περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα Νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού και υλικών. Ξεκινώντας από την ναυαρχίδα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης , ένα Νοσοκομείο ,στολίδι, που δυστυχώς έχει καταντήσει κουφάρι, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και ολοένα μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση. Το ακριτικό Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου ,με τον σημαντικότατο ρόλο ανάσχεσης, δίπλα στα σύνορα, παραπαίει από την έλλειψη προσωπικού, τόση που στους εργαζόμενους οφείλονται πάνω από 6.000 ημέρες ανάπαυσης προηγουμένων ετών!! Το Νοσοκομείο Κομοτηνής ομοίως σε δυσχερέστατη θέση με σημαντικότατη έλλειψη προσωπικού και οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης που ξεπερνούν τις 2.000. Στο Νοσοκομείο Ξάνθης οι οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης ανέρχονται στις 1000 και η κάλυψη από πλευράς προσωπικού στο 65%.

Το Νοσοκομείο Καβάλας με ρόλο εξ ανάγκης Περιφερειακού Νοσοκομείου ,και αυξημένες υποχρεώσεις κατά την τουριστική περίοδο προσπαθεί να ανταπεξέλθει με έλλειψη προσωπικού της τάξεως του 50%, με χρηματοδότηση του σταγονόμετρου και εργαζόμενους σε κατάσταση εξουθένωσης .Το Νοσοκομείο της Δράμας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού προβαίνει συνεχώς σε περιορισμό των υπαρχουσών λειτουργιών.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ είναι το μεγαλύτερο πληρέστερο νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας και από τεχνολογικής άποψης αλλά και υψηλής ποιότητα τριτοβάθμιας υγείας. Και ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί ως Τριτοβάθμιο νοσοκομείο, σήμερα λειτουργεί ως Δευτεροβάθμιο και Πρωτοβάθμιο.
Με τον οργανισμό του 2012, διαπιστώσαμε ότι όχι δεν προστέθηκε κάτι, αλλά τουναντίον ο νέος οργανισμός δεν περιελάμβανε ζωτικά τμήματα του νοσοκομείου όπως ΜΕΘ, Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, το Διαβητολογικό κέντρο, την Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών οργάνων και την Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Κερατοειδούς. Αντίστοιχα και 24 οργανικές θέσεις οι οποίες είναι καλυμμένες είναι εκτός Οργανισμού. 

Παρατηρώντας τις επιχορηγήσεις άλλων Πανεπιστημιακών νοσοκομείων, πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης, παρατηρούμε την εξόφθαλμη αδικία που υπόκειται το Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Τραγικές ελλείψεις παντού, αν αναλογιστούμε ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αποχωρήσει από το νοσοκομείο 280 συνάδελφοι και δεν έχει προσληφθεί κανείς. Το Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ λειτουργεί με τους Επικουρικούς με την πρακτική που κάνουν τα παιδιά από τα Τ.Ε.Ι., με παιδιά του ΟΑΕΔ που κάνουν κι αυτά την πρακτική τους, με τα πεντάμηνα (Κοινωφελούς εργασίας) και με το προσωπικό των εργολάβων, που το πρωί καθαρίζουν και αργότερα τους απασχολούν στα γκισέ του νοσοκομείου.

Ενδεικτικά, ένα μεγάλο πρόβλημα σήμερα αντιμετωπίζει ο κλάδος των Μαιών, που υπηρετούν στις δυο Μαιευτικές κλινικές, στην γυναικολογική, στο Μαιευτήριο και στα εξωτερικά Ιατρεία.
Υπηρετούν 31 Μαίες και Μαιευτές στον παρόντα μειωμένο οργανισμό 43
Σε οριακό σημείο τα παραπάνω τμήματα, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν.
Το τελευταίο χρόνο έχουμε παραιτήσεις Ιατρών, αποδυνάμωση και κλείσιμο κλινικών και συγκεκριμένα: 

 Παραίτηση του Αγγειοχειρούργου και κλείσιμο της κλινικής. Παραίτηση επίσης: (2)Ογκολόγων, (1)Θωρακοχειρούργου, (1) Νευροχειρούργου,(1) Αναισθησιολόγου, (1)Ορθοπεδικού και (1) Χειρούργου.
Ø

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “Γ΄ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Το «νοσοκομείο της καρδιάς μας» το χαρακτηρίζουν.

Στο νοσοκομείο Γ΄ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ δεν υπάρχει διοικητής.

Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού

Οι ελλείψεις προσωπικού βασίζονται στο νέο οργανισμό του νοσοκομείου 2012 που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι θέσεις π.χ. των Τ.Ε. νοσηλευτών είναι καλυμμένες, το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Την τελευταία 3ετία έχουν αποχωρήσει περίπου 200 εργαζόμενοι χωρίς να έρθει κανένας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε προσωπικό ( Y.E. κατηγορία) αντιμετωπίζουν τα τμήματα εστίασης, πλυντηρίων, τραυματιοφορέων, τεχνικές υπηρεσίες, φύλαξης, (το νοσοκομείο δεν φυλάσσεται μέρα νύχτα), το τηλεφωνικό κέντρο δεν δουλεύει απόγευμα νύχτα και αργίες. Στους εργαζόμενους όπως κοινωνικοί λειτουργοί και εργοθεραπευτές τους απασχολούν σε αλλότρια καθήκοντα. Στους εργαζόμενους στην εστίαση τους οφείλουν πολλά ρεπό. Οι συνάδελφοι από την παιδιατρική καλύπτουν και τα Τ.Ε.Π., (τα ΤΕΠ είναι αυτόνομο τμήμα). Επίσης μεγάλες ελλείψεις έχει και η διοικητική υπηρεσία.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

 Διοικητής δεν έχει αναλάβει ακόμη στο νοσοκομείο Άρτας
Ø
 Μεγάλη έλλειψη προσωπικού στις κατηγορίες Υ.Ε. και στο Διοικητικό προσωπικό.
Ø
 Έλλειψη Ιατρικού προσωπικού που αναγκάζονται να μην εφημερεύουν καθημερινά τα Κ.Υ. και να μεταφέρονται οι Ιατροί στο νοσοκομείο Άρτας για την κάλυψη εφημεριών αναγκών.
Ø
 Το θέμα του Αξονικού που εδώ και πέντε μήνες για μια λυχνία έχει βγει σε αχρηστία, και όλοι οι ασθενείς ή μεταφέρονται στα πλησιέστερα νοσοκομεία ή στο ιδιωτικό στην Άρτα.
Ø

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Όπως γνωρίζετε πρόσφατα στο Nοσοκομείο Πρέβεζας υπήρξε σοβαρό πρόβλημα με τη μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού. 

Επίσης όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα, σχετικά με τις διαχρονικές οφειλές του ΕΟΠΥΥ στο νοσοκομείο, θεωρούμε απίθανο το ενδεχόμενο της όποιας σημαντικής ενίσχυσης του Νοσοκομείου μέσω των οφειλόμενων κονδυλίων.
Νοσοκομείο από ΕΟΠΥΥ

Χρήση Βεβαιώσεις
χρήσης Εισπράξεις
χρήσης Συμψηφισμός
Προμηθευτών Υπόλοιπο
χρήσης Υπόλοιπο

εις νέο

2012 2.182.344,83 290.121,48 0,00 1.892.223,35 1.892.223,35
2013 7.429.607,26 0,00 17,494,80 7.412.112,46 9.304.335,81
2014 556.624,46 0,00 51.197,23 505.427,23 9.809.763,04
2015 982.642,80 124.595,23 58.197,98 799.849,59 10.609.612,63
2016 223.258,47 0,00 0,00 223.258,47 10.832.871,10

Θεωρούμε ότι το ισχύον μνημονικό οργανόγραμμα του 2012 δεν ανταποκρίνεται στην ανάπτυξη των υπηρεσιών του νοσοκομείου. Το προηγούμενο οργανόγραμμα κατάργησε τμήματα και υπηρεσίες του νοσοκομείου (αρκετές παραχωρήθηκαν σε ιδιωτικά συνεργεία), κατάργησε οργανικές θέσεις ιδιαίτερα βοηθητικού προσωπικού, ενώ δεν ενέταξε τις δομές ψυχικής υγείας που ήδη λειτουργούν στα πλαίσια του νοσοκομείου (Κέντρο Ψυχικής Υγείας-Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και ξενώνας «Εστία» )

Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ –ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 2016

ΚΛΑΔΟΣ Οργανόγραμμα
2012 Συνολικά εγγεγραμμένοι
στα προγράμματα
εργασίας Καλυμμένες οργανικές θέσεις Μετακινημένοι αποσπασμένοι από άλλα νοσοκομεία Μετακινημένοι
αποσπασμένοι
σε άλλα νοσοκομεία Κενές οργανικές θέσεις Μετακινημένοι σε άλλες υπηρεσίες
ΣΥΝΟΛΟ 151 121 106 33 11 45 10
Από τον πίνακα που σας παραθέτουμε φαίνεται ότι το 1/3 των οργανικών θέσεων της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ΓΝ Πρέβεζας είναι κενές.
Τα 2/3 των κενών θέσεων της νοσηλευτικής υπηρεσίας είναι «δεσμευμένες» σε αιτήματα για μετάθεση στο ΓΝ Πρέβεζας εργαζομένων νοσηλευτών με οργανική θέση σε άλλα νοσοκομεία. Ορισμένα από αυτά εκκρεμούν επί έτη.
ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Προβλέπονται : 27
Υπηρετούν : 13
Κενές : 14

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Βάσει του οργανογράμματος 2012: 48
Υπηρετούν : 32
Επικουρικοί: 8
Κενές μόνιμοι : 18

Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Διοικητής: Ο Διοικητής του νοσοκομείου εκτελεί χρέη διοικητή και στο νοσοκομείο Κέρκυρας. Τα νοσοκομεία δεν είναι διασυνδεόμενα, άλλα προβλήματα έχει το Γ.Ν. Κέρκυρας και άλλα το Γ.Ν. Φιλιατών. 

Λόγω της υποχρηματοδοτησης γίνονται (περικοπές από Δ.Σ. στις δαπάνες υγειονομικού, προβλήματα στην επισκευή οργάνων-μηχανημάτων, σε ανεφοδιασμό αναλωσίμων κ.ο.κ.)
Υποστελέχωση: 

Ιατρική υπηρεσία: ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες-χειρουργοί, παθολόγοι-βιοπαθολόγοι – ακτινοδιαγνωστικούς και κάλυψη με επικουρικούς Έλλειψη ειδικευόμενων.
Νοσηλευτική: Τρομερή υποστελέχωση τμημάτων, με λειτουργία τους μόνιμαμε προσωπικό ασφαλείας, οφείλονται άδειες στο χειρουργείο, λειτουργούν 8 νοσηλευτικά τμήματα, στον οργανισμό 4.

Τεχνική υπηρεσία: Ελλιπέστατη δεν καλύπτονται βάρδιες, δυο βασικές ειδικότητες είναι υπάλληλοι μετακινημένοι από άλλα νοσοκομεία, ομοίως δεν καλύπτει πέραν του πρωινού ωραρίου η Αποστείρωση.

Πληροφορική: τμήμα με μόνον έναν εργαζόμενο Π.Ε. με σοβαρές ελλείψεις εξοπλισμού και οριακότατη λειτουργία, καλύπτει μόνο τις βασικές λειτουργίες.

Βοηθητικό προσωπικό: Ούτε για να νοσήσουν, φύλαξη μόνον 3 θυρωροί.

Διοικητική υπηρεσία: Λειτουργεί με προσωπικό μετακινημένο από νοσηλευτικό, με αλλότρια ή παράλληλα καθήκοντα. Δαπανηρές συμβάσεις οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών.

Επικουρικό προσωπικό πλην Ιατρών. Ανάγκες σε Φαρμακοποιό, Ιατρικών Εργαστηρίων, Νοσηλευτές και Πληροφορικούς 

Λειτουργία του ΤΕΠ ως ΤΕΠ και όχι ως Κέντρο Υγείας.
Ιατρικά Μηχανήματα: απαρχαιωμένα Χειρουργεία, Αξονικός
Ε.Κ.Α.Β. ΘΕΣΠΡΩΤΊΑΣ υποστελεχωμένο και χωρίς γιατρούς.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: Το νοσοκομείο Κέρκυρας δεν έχει διοικητή, εκ περιτροπής εκτελεί χρέη διοικητή ο διοικητής των Φιλιατών δύο μέρες την εβδομάδα.

Καταργούν δομές, τους πολίτες τους ενημερώνουν ότι απλά συγχωνεύουν νοσηλευτικές κλίνες και τμήματα, όπως π.χ. συμβαίνει με την Β΄ Παθολογική κλινική του Γ.Ν.Κ.. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποδυναμώνεται διαρκώς. 

Τα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία, με το ελλιπέστατο Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό, παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες

Εξαιρετικά πρόσφατο είναι εξάλλου το νέο εργατικό ατύχημα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου τραπεζοκόμος έκοψε μέρος από τα τρία δάκτυλα του χεριού της, στην προσπάθεια της να προλάβει να εκτελέσει τα καθήκοντά της απέναντι στην υπηρεσία και στους ασθενείς.

Αναπόφευκτο ατύχημα, όταν οι εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στην σωματική και ψυχολογική εξάντληση, μέσω της ακραίας εντατικοποίησης της εργασίας τους, χωρίς να λαμβάνουν τα εβδομαδιαία ρεπό ξεκούρασης και τις κανονικές άδειες τους, τα τελευταία 4 έτη!!!

Την ίδια ώρα, τα χρωστούμενα εβδομαδιαία ρεπό ξεκούρασης και οι κανονικές άδειες ξεπερνούν τα 6000 και σε πολλές περιπτώσεις οφείλονται από το 2013.

Αυτά τα 5 τελευταία χρόνια καμία πρόσληψη Νοσηλευτικού προσωπικού επειδή, σύμφωνα με τον οργανισμό του 2006 οι υπηρετούντες καλύπτουν μόλις το 35% του επίσημου οργανισμού.
Τα χρέη του Νοσοκομείου που φτάνουν στο ύψος των 13 εκατομμυρίων, προερχόμενα από τα προηγούμενα έτη.

Την καθημερινή ανάγκη για προμήθειες, φαρμακευτικό και λοιπό άκρως απαραίτητο υλικό επισκευές, συντηρήσεις κ.ο.κ.

Τις πιστώσεις για Επικουρικό προσωπικό.
Τις πιστώσεις για ιδιωτικά συνεργεία

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
1. Έλλειψη προσωπικού
2. Υποχρηματοδότηση
3. Δεν λειτουργεί η παθολογική κλινική εξ αιτίας έλλειψης ιατρών παθολόγων
4. Υπολειτουργία ΤΕΠ 

Αναλυτική δύναμη ιατρικού προσωπικού : Προβλεπόμενες θέσεις 59, υπηρετούν 36
Αναλυτική δύναμη νοσηλευτικού προσωπικού : Προβλεπόμενες θέσεις 237, υπηρετούν 155
Διοικητικό και λοιπό προσωπικό , προβλεπόμενες θέσεις 75, υπηρετούν 38.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΝΗΣΙΩΝ

ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ: Ελλείψεις που αγγίζουν και το 40%, σε όλες τις υπηρεσίες (διοικητική, νοσηλευτική, τεχνική, παραϊατρικά) ...., με ιδιαίτερη βαρύτητα στα μεγάλα νοσοκομεία, όπως (ΑΧΕΠΑ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ). Σοβαρότατα προβλήματα έλλειψης υπάρχουν στον κλάδο των τραυματιοφορέων, με επίπτωση σοβαρή στην υγεία τους και στην ομαλή λειτουργία χειρουργείων, εργαστηρίων, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης διακίνησης των ασθενών, ενώ οι βοηθητικοί κλάδοι, βοηθοί θαλάμων, προσωπικό εστίασης, εργάτες, φύλακες κλπ τείνουν να εξαφανισθούν. Επισημαίνεται, ότι τις ελλείψεις βοηθητικών κλάδων όπως βοηθοί θαλάμου, τις επωμίζεται το ήδη επιφορτισμένο νοσηλευτικό προσωπικό, κι ότι επειδή δεν ανανεώνεται το προσωπικό, με προσλήψεις, το επιβαρυμένο μειωμένο προσωπικό που έχει απομείνει στα νοσοκομεία, σε μέσο όρο είναι πάνω από 45 ετών με πολλά προβλήματα υγείας.
Τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία προσπαθούν λόγω της έλλειψης προσωπικού να λύσουν τα προβλήματα, εκ των έσω, μετακινώντας το προσωπικό και ζητούν να κλείσουν κλινικές (π.χ Έδεσσα-Γιαννιτσά).

Στα νησιά όπως στο Νοσοκομείο Σάμου, λόγω έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών, η κάλυψη γίνεται από αγροτικούς γιατρούς, ενώ λόγω έλλειψης νοσηλευτικού, άμεσα δε θα λειτουργεί η ΜΕΘ, που σήμερα υπολειτουργεί με 3 κρεβάτια από τα 6 που διαθέτει. 

ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: έχει επίπτωση

- στην προμήθεια υλικών από βαμβάκι μέχρι υλικά χειρουργείου, κι εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών προς προμηθευτές , κι εξαιτίας αδυναμίας εκτέλεσης παραγγελιών
- στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό .... Υπάρχει αδυναμία συντήρησης, service κι αγοράς ιατρικών μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν ή ακόμη και να κλείνουν εργαστήρια υψηλής σημασίας και βαρύτητας ,.(π.χ ήταν κλειστός μήνες ο αγγειογράφος στο ΑΧΕΠΑ, ο στεφανιογραφος είναι πάρα πολύ παλιός και χαλάει πολύ συχνά κλπ)

Επιπλέον λείπουν καρότσια νοσηλείας, φορεία μεταφοράς ασθενών, πιεσόμετρα, κρεβάτια ασθενών, στρώματα κλπ και αυτά που υπάρχουν είναι φθαρμένα και καταστραμμένα
- στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό: η συντήρηση των νοσοκομείων είναι κάτω των ορίων ασφαλείας για ασθενείς και προσωπικό. πχ δεν υπάρχουν υλικά για οικοδομικές εργασίες συντήρησης, χρώματα βαφών, τα ασανσέρ υπολειτουργούν και είναι παλιά. κλπ.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ: Η μαύρη τρύπα στο σύστημα προμηθειών συνεχίζεται. Οι διαγωνισμοί δεν ολοκληρώνονται κι εκκρεμούν, εδώ και πολλά χρόνια , με αποτέλεσμα:

- τη συνέχιση της τεράστιας γραφειοκρατίας, το χάσιμο εργατοωρών για επανάληψη ίδιων διαδικασιών, την μεγάλη κωλυσιεργία στην προμήθεια υλικών, που εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και σε ζωές ασθενών, με αναβολές χειρουργείων κλπ

- την προμήθεια άχρηστων υλικών υψηλού κόστους ,διότι η προμήθεια από το ελεύθερο εμπόριο, δε δίνει δυνατότητα τεχνικής αξιολόγησης 

- την άμεση εμπλοκή εταιρειών στα νοσοκομεία ,με ότι συνεπάγεται αυτό
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: α) ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ: Υπάρχει μεγάλη αύξηση προσέλευσης ασθενών, που φθάνει και 7 ώρες αναμονή στα παθολογικά ιατρεία,-αντίστροφα με το προσωπικό που συνεχώς μειώνεται και καλύπτει δύο και τρία τμήματα στο ωράριο- και οφείλεται
- στην έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης
- στους ανασφάλιστους ασθενείς
- στους πρόσφυγες- μετανάστες

β) ΛΙΣΤΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ: λόγω ελλείψεις υλικών και ΜΕΘ, οι εσωτερικοί ασθενείς ξεπερνούν κατά πολύ το χρόνο νοσηλείας που προβλέπεται από τα ΚΕΝ, με αποτέλεσμα:
- την μεγάλη επιβάρυνση στο κόστος νοσηλείας τους, 

- την οικονομική και σωματική ταλαιπωρία των ασθενών καθώς και τον κίνδυνο νοσοκομειακών λοιμώξεων που αυξάνει επιπλέον την νοσηλεία το κόστος και τη θνησιμότητα
- τη δέσμευση των κρεβατιών , και τη αναγκαιότητα ράντζων στις εφημερίες
ενώ οι εξωτερικοί ασθενείς που δεν έχουν έμμεση πρόσβαση περιμένουν πάνω από τρείς μήνες για τα Εξωτ. Ιατρεία

και πάνω κι από ένα χρόνο για να χειρουργηθούν.

γ) οι αίθουσες χειρουργείων -πχ Ιπποκράτειο-υπολειτουργουν λόγω έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα να αυξάνονται όλο και περισσότερο οι λίστες ασθενών.
Κέντρα Υγείας :Αποδυναμώνονται όλο και περισσότερο εξαιτίας:
- τις ελλείψεις προσωπικού

- χρηματοδοτησης ...υπολειτουργούν όλο και περισσότερο τα εργαστήρια και τα ιατρεία, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι ασθενείς να απευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα
Τονίζεται ακόμη ότι επειδή δεν προβλέπεται στον οργανισμό, αλλά και από έλλειψη χρημάτων και στελέχωσης στο νοσοκομείο ΣΑΜΟΥ, οι ασθενείς όταν χρειάζεται κατά τη διάρκεια νοσηλείας τους μεταφέρονται σε ιδιωτικό γαστρεντερολογικό εργαστήριο με προσωπική τους δαπάνη.

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα νοσοκομεία της περιφέρειας στερεάς Ελλάδας έχουν φθάσει σε οριακό
σημείο λειτουργίας εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού σε όλες τις
ειδικότητες . Αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της εικόνας είναι τα παρακάτω στοιχεία :

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 

Οργανικές θέσεις Υπηρετούντες Κενές θέσεις
Νοσηλευτική Υπηρεσία 370 195 175
Λοιπό Προσωπικό 185 108 77
Ιατρική Υπηρεσία 95 65 30

Δεν εφημερεύουν όλο το μήνα Ορθοπεδικοί, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ,
Γυναικολόγοι. Ειδικότητες όπως Αιματολόγος, Νευρολόγος και Δερματολόγος
είναι κενές.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ

Οργανικές θέσεις Υπηρετούντες Κενές θέσεις
Νοσηλευτική Υπηρεσία 39 23 16
Λοιπό Προσωπικό 32 18 14
Ιατρική Υπηρεσία 24 15 9

Ειδικότητες όπως ΩΡΛ, και Οφθαλμίατρος είναι κενές. Επίσης δεν υπάρχει
μάγειρας στο νοσοκομείο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Οργανικές θέσεις Υπηρετούντες Κενές θέσεις
Νοσηλευτική Υπηρεσία 52 26 26
Λοιπό Προσωπικό 43 22 21
Ιατρική Υπηρεσία 29 14 15
Ειδικότητες όπως Γυναικολόγος, Νευρολόγος και ΩΡΛ είναι κενές.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

Οργανικές θέσεις Υπηρετούντες Κενές θέσεις
Νοσηλευτική Υπηρεσία 136 66 70
Λοιπό Προσωπικό 82 40 42
Η Παθολογική κλινική εφημερεύει 15 ημέρες τον μήνα, ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα, το ακτινολογικό τμήμα δεν
λειτουργεί το βράδυ και οι θέσεις οφθαλμίατρου και ΩΡΛ είναι κενές.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ

Οργανικές θέσεις Υπηρετούντες Κενές θέσεις
Νοσηλευτική Υπηρεσία 240 124 116
Λοιπό Προσωπικό 136 58 78

Η Παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί, από τις πέντε χειρουργικές αίθουσες
λειτουργεί μόνο η μία. Ειδικότητες όπως ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος Πνευμονολόγος είναι κενές .
Στο Νοσοκομείο Άμφισσας στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι κενές 23 θέσεις
και 28 θέσεις στο λοιπό προσωπικό. Η παθολογική κλινική είναι κλειστή και
οι περισσότερες κλινικές δεν εφημερεύουν όλο τον μήνα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Οργανικές θέσεις Υπηρετούντες Κενές θέσεις
Νοσηλευτική Υπηρεσία 83 51 35
Λοιπό Προσωπικό 48 38 10
Ιατρική Υπηρεσία 34 30 4

Ο Αξονικός τομογράφος και ο Μαστογράφος δεν λειτουργούν και το μικροβιολογικό τμήμα λειτουργεί μόνο για εσωτερικούς ασθενείς.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Οργανικές θέσεις Υπηρετούντες Κενές θέσεις
Νοσηλευτική Υπηρεσία 469 324 145
Λοιπό Προσωπικό 340 270 70
Ιατρική Υπηρεσία 213 108 105

Η Μαιευτική κλινική κινδυνεύει να κλείσει λόγω έλλειψης Ιατρικού Προσωπικού
και η Παιδιατρική κλινική δεν εφημερεύει όλο το μήνα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Η υποχρηματοδότηση και η μεγάλη υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό υποβαθμίζει, απαξιώνει και μεθοδικά διαλύει τις δομές των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας. 

Υγεία, Πρόνοια και Ψυχική Υγεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία τους. Η μέχρι τώρα λειτουργία τους στηρίζεται στην εμπειρία, τον επαγγελματισμό και τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των εργαζομένων σε αυτές. 

Κοινό χαρακτηριστικό για όλες τις υπηρεσίες Υγείας (πρωτοβάθμια, προνοσοκομειακή, νοσοκομειακή πρόνοια, ψυχική υγεία) είναι η μεγάλη αύξηση της ζήτησης των υπηρεσιών (πάνω από 40 %, το οποίο προκύπτει από τα Γραφεία Ποιότητος) κυρίως λόγω της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης. Ιδιαίτερα στην υγειονομική περιφέρεια της Κρήτης το ποσοστό διπλασιάζεται την τουριστική περίοδο. Την κάλυψη των υπηρεσιών Υγείας την προσφέρουν όμως όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών. 

Αναφέρουμε ορισμένα παραδείγματα για την κατάσταση που επικρατεί στις δομές της δημόσιας Υγείας:

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Έχουν αποχωρήσει πάνω από 70 εργαζόμενοι και οι προσλήψεις είναι μηδενικές. Οι κενές οργανικές θέσεις είναι 241. Το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά, η νοσηλευτική υπηρεσία οφείλει πάνω από 13.000 ρεπό στο προσωπικό της. Βοηθητικό προσωπικό ελάχιστο πχ. ένας μεταφορέας ασθενών για όλο το νοσοκομείο. Τεχνολογικός εξοπλισμός από το 1999 με συνεχή προβλήματα. Η αντιμετώπιση του θέματος γίνεται με δωρεές και παροχές από ιδιωτική πρωτοβουλία. 

Πα.Γ.Ν.Η. - Βενιζέλειο. Τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις ειδικότητες και κατηγορίες των εργαζομένων. Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας με ένα άτομο νοσηλευτικό προσωπικό σε απογευματινή και νυχτερινή βάρδια καλύπτοντας πάνω από 40 ασθενείς. Οι περισσότερες δε κλινικές είναι μεγάλης βαρύτητας και μοναδικές στην νότια υγειονομική περιφέρεια της Ελλάδος και οι οποίες εφημερεύουν καθημερινά. Ενδεικτικά αναφέρουμε για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το 2015 εξυπηρέτησε πάνω από 105.000 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία, πάνω από 100.000 στα ΤΕΠ και έγιναν πάνω από 80.000 εισαγωγές. Η Παιδοψυχιατρική κλινική (μοναδική στην υγειονομική περιφέρεια) λειτουργεί με εργαζόμενους με μπλοκάκι. Μεταφορείς ασθενών ένας το απόγευμα ένας τη νύχτα. Οφειλόμενα ρεπό και άδειες για τη νοσηλευτική υπηρεσία του Βενιζελείου είναι πάνω από 7.000 και πάνω από 10.000 για το Πα.Γ.Ν.Η. Συνθήκες απαράδεκτες με αποτέλεσμα να υπάρχουν αιτήματα εργαζομένων για αλλαγή τμημάτων καθώς και παραιτήσεις ειδικευομένων ιατρών π.χ. ορθοπεδικών (Βενιζέλειο). 

Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας & Σητείας. Δύο νοσοκομεία σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού, με πολύ άσχημο οδικό δίκτυο και με σημείο αναφοράς αγροτικές και τουριστικές περιοχές. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, όπως καρδιολόγος, παιδίατρος, παθολόγος, γυναικολόγος κλπ. Στο νοσοκομείο Σητείας για το λόγο ότι ανήκει σε άγονη περιοχή οι ιατροί μπορούν μετά από μία 5ετια να ζητήσουν μετάθεση. Ο λόγος αυτός δημιουργεί τεράστια έλλειψη των βασικών ειδικοτήτων της ιατρικής υπηρεσίας. Βοηθητικό προσωπικό ελάχιστο έως μηδενικό. 

Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού με χιλιάδες οφειλόμενα άδειες και ρεπό. Ειδικευόμενοι ιατροί στη χειρουργική και παθολογική ειδικότητα δεν υπάρχουνε. Το ακτινολογικό δεν μπορεί να καλύψει όλες τις εφημερίες λόγω έλλειψης ακτινολόγων με αποτέλεσμα περιστατικά να μεταφέρονται στα Χανιά. Το βοηθητικό προσωπικό πληρώνεται από το παγκάρι στο εικονοστάσι που υπάρχει στο νοσοκομείο. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι εγκαταλελειμμένες αφήνοντας μία εικόνα τριτοκοσμικού νοσοκομείου. 

Νοσοκομείο Νεάπολης. Ελάχιστο βοηθητικό προσωπικό. Οι 3 εργαζόμενοι ΥΕ εξασκούν καθήκοντα για τα πλυντήρια, τραπεζοκόμων, μεταφορείς ασθενών. το απόγευμα και τη νύχτα λόγω έλλειψης των συγκεκριμένων κατηγοριών τα ασκεί το νοσηλευτικό προσωπικό. Τεχνική υπηρεσία δεν υπάρχει και οι βλάβες που προκύπτουν δίνονται σε ιδιώτες τεχνικούς.
Ψυχιατρείο Χανίων. Ο οργανισμός του με το διασυνδεόμενο Γενικό Νοσοκομείο δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει με το γεγονός της μεταφοράς ασθενών που φιλοξενούνται στις δομές του και χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης. Το Γενικό Νοσοκομείο δεν δέχεται εισαγωγή ψυχιατρικού ασθενούς αν δεν υπάρχει προσωπικό φύλαξης. Αρκετές φορές η φύλαξη γίνεται με αποκλειστικό προσωπικό το οποίο πληρώνεται από τους ασθενείς. 

Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων (Χανίων – Λασιθίου – Πόμπιας). Ιατρική υπηρεσία δεν υπάρχει. Οι υπηρεσίες προσφέρονται με εξωτερικούς συνεργάτες. Ελάχιστο βοηθητικό προσωπικό. Οι ανάγκες καλύπτονται από αποκλειστικές νοσηλεύτριες ή βοηθητικό προσωπικό (εργόσημο) το οποίο προσωπικό πληρώνεται από τις συντάξεις των περιθαλπόμενων. Το περισσότερο νοσηλευτικό προσωπικό είναι επικουρικό ή με σύμβαση έργου. Οι προϋπολογισμοί τους είναι ανεπαρκείς για τη λειτουργία τους ενώ παράλληλα το ΙΚΑ έχει αρκετές οφειλές ως προς τα ιδρύματα. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις παραμένουν χωρίς συντήρηση. 

Η δημόσια Υγεία δεν μπορεί να λειτουργήσει με ευχολόγια όπως επικαλείται το Υπουργείο Υγείας και με τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων. Απαιτούνται πολιτικές λύσεις που να διασφαλίζουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας – Πρόνοιας και να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των χρηστών των υπηρεσιών Υγείας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σε Υποβάθμιση, Απαξίωση και Διάλυση των υπηρεσιών Υγείας, οδηγούν οι Μνημονιακές Πολιτικές. Η στοχοποίηση των Δημόσιων και Κοινωνικών Αγαθών δεν εξαιρούν ούτε τους ευαίσθητους τομείς της Υγείας, και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης που τα εισοδήματα συρρικνώνονται δραματικά, η ανεργία και τα λουκέτα καλπάζουν και το 50% του πληθυσμού είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Οι πολιτικές αυτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ παρά τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις, ψηφίζοντας το σκληρότερο 3ο μνημόνιο όλων των εποχών αλλά και εφαρμόζοντας τις «ουρές» των δύο προηγούμενων ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ και ΔΙΑΛΥΟΥΝ τις υπηρεσίες Υγείας, αδιαφορώντας για το ύψιστο κοινωνικό αγαθό. 

Προφανώς τα σχέδια για Συνλειτουργία – Συγχωνεύσεις Υγειονομικών μονάδων, έχουν μετατραπεί σε αποφάσεις για κλεισίματα και λουκέτα, των υπό συγχώνευση φορέων για να στηρίξουν στοιχειωδώς την λειτουργία των μεγάλων υγειονομικών σχηματισμών αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών.

Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης συναδέλφων και οι ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ προσλήψεις χρόνια τώρα, έχουν αποψιλώσει τα Νοσοκομεία σε κρίσιμες ειδικότητες ιατρικού & λοιπού προσωπικού και οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας των.

Οι νέες περικοπές δαπανών θα δώσουν την χαριστική βολή στο ΕΣΥ που παραπαίει, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς προσωπικό, χωρίς υγειονομικό - φαρμακευτικό υλικό.

Στη συντριπτική πλειοψηφία στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, οι κλινικές λειτουργούν με επισφαλείς όρους τόσο για τους εργαζόμενους όσο κυρίως για τους ασθενείς. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ !!!!

Οι πολίτες καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για λιγότερες και ακριβότερες υπηρεσίες.

Ο σχεδιαζόμενοι και προτεινόμενοι «νέοι» υγειονομικοί χάρτες και ο τρόπος λειτουργίας των Νοσοκομείων οδηγούν σε σταδιακό μαρασμό και συρρίκνωση των δομών υγείας με σοβαρές επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. 

Στα Νοσοκομεία της 6ης Υ.ΠΕ. η κατάσταση είναι τραγική !!!! 

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια παραδείγματα:

Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ένα Νοσοκομείο που η πλήρης λειτουργία του κρίνεται παραπάνω από επιτακτική αφού από τη μια καλύπτει παραπάνω από το μισό πληθυσμό του Νομού Ηλείας, και από την άλλη οι μέχρι τώρα τραγικές μικροπολιτικές επιλογές δεν επέτρεψαν τη δημιουργία ενός Νοσοκομείου στο Νομό που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών (το σημερινό Νοσοκομείο Πύργου δημιουργήθηκε σε αντικατάσταση του παλαιού και έχει σε ανάπτυξη μόλις 170 κλίνες, που δεν επαρκούν στο ελάχιστο !!!!).

1. Από τις 44 θέσεις μόνιμων γιατρών υπηρετούν μόλις 16.

2. Από τις 13 θέσεις ειδικευομένων γιατρών υπηρετεί μόλις ένας !!!!

3. Το αναισθησιολογικό τμήμα απομένει από το μήνα Ιούλιο με μόνο ένα γιατρό. Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ οι υπεύθυνοι «αγρόν αγοράζουν».
4. Το Μικροβιολογικό – Βιοχημικό εργαστήριο αδυνατεί να καλύψει σε 24ωρη βάση το πρόγραμμα.
5. Στην εστίαση έχουν απομείνει δύο μάγειροι με τη σίτιση των ασθενών να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον ηρωισμό των εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες χωρίς άδειες-ρεπό, αφού αν απουσιάσει ο ένας αυτόματα οι ασθενείς θα μείνουν νηστικοί.
6. Η ειδικότητα των τραυματιοφορέων είναι είδος προς εξαφάνιση. Ένας στη βάρδια για Τ.Ε.Π., Κλινικές, Ακτινογραφίες κ.λ.π.
7. Νυχτερινή, πολλές φορές και απογευματινή βάρδια με μία νοσηλεύτρια ανά κλινική.
8. Νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα Τ.Ε.Π. που έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας και κανείς υπεύθυνος δεν λογοδοτεί για την καθυστέρηση αποπεράτωσης και παράδοσής της. Ένα έργο αναβάθμισης υπηρεσιών που έχει στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό.
9. Αναστολή λειτουργίας της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής από τον Αύγουστο 2015 και μεταφορά της στο Νοσοκομείο Πύργου με προφάσεις που μόνο γέλιο προκαλούν..
10. Η θέση του Διοικητή παραμένει κενή από το Δεκέμβρη του 2014, αφού βολεύει την κυβέρνηση η απουσία διοίκησης.
Στο Νοσοκομείο Τρίπολης «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», ένα Νοσοκομείο στυλοβάτης του Ε.Σ.Υ. την κεντρική Πελοπόννησο και όχι μόνο.
1. Από το Δεκέμβρη του 2015 δεν υπάρχει Διοικητής και Δ.Σ.
2. Δεν έχει επιχορηγηθεί (έχουμε φτάσει ήδη στα μισά του 2016), για φάρμακα τη στιγμή μάλιστα που πανάκριβα φάρμακα χορηγούνται δωρεάν σε ανασφάλιστους.
3. Οφείλονται στο προσωπικό δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές από το έτος 2011.
4. Λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού έγινε περικοπή της μιάς βάρδιας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία μιάς πολύ ευαίσθητης ομάδας ασθενών.
5. Επίσης λόγω έλλειψης προσωπικού πρόσφατα έγινε σύμπτυξη – συστέγαση των Α’-Β’ Χειρουργικής, Α’-Β’ Ορθοπεδικής. Ω.Ρ.Λ. με το αποτέλεσμα ένα τεράστιο αλαλούμ.
Και βέβαια αυτά τα μεγάλα προβλήματα που ενδεικτικά αναφέρονται παραπάνω ταλανίζουν (πολλές φορές με πολύ πιο έντονο τρόπο) όλα τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη χώρα μας. Η μία κλινική κλείνει μετά την άλλη (Αίγιο - Αγρίνιο - Λευκάδα), ολόκληρες μονάδες αναστέλλουν τη λειτουργία τους (Πτολεμαΐδα) και σταματημός δεν υπάρχει!!!! Όλα αυτά κυρίως λόγω των εδώ και χρόνια μηδενικών προσλήψεων σε συνδυασμό με τις αθρόες αποχωρήσεις και των επιχορηγήσεων φτώχειας.

Από μία κυβέρνηση που προεκλογικά δεν διαπραγματευόταν ούτε μία κλίνη λιγότερη στα Δημόσια Νοσοκομεία !!!!!!!!!!!!!!!!


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ