«Βούλιαξε» από τον κόσμο το κάστρο Μυτιλήνης για την συναυλία της προσφυγιάς και ξενιτιάς (vid, pics)

Μια λαοθάλασσα ανθρώπων που στην κυριολεξία «βούλιαξε» το χώρο συναυλιών στο θέατρο κάστρου Μυτιλήνης.


Το θέατρο κάστρου Μυτιλήνης δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει τον πλέον κατάλληλο χώρο για να «ανταμώσουν» οι περισσότεροι Λέσβιοι καλλιτέχνες  με τη Μουσική στην μεγάλη συναυλία με θέμα «Τραγούδια της ξενιτιάς και της προσφυγιάς».

Περίπου 2.000 θεατές ήρθαν στο κάστρο Μυτιλήνης για να παρακολουθήσουν το μεγάλο αφιέρωμα στην ξενιτιά και την προσφυγιά.

Μέγας χορηγός επικοινωνίας και προώθησης της συναυλίας και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό ήταν η LesvosPost Media, αρωγός σε όλη την προσπάθεια ήταν ο Δ/ντης και αρχισυντάκτης του lesvospost.com Στεφάνου Γεώργιος.

Οι ντόπιοι τραγουδιστές και όχι μόνο βεβαίως δικαίωσαν τον κόσμο για την παρουσία του, με ένα πρόγραμμα σχεδόν 2,5 ωρών συνεχούς παρουσίας τους στη σκηνή, όπου ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο, με την δική τους χροιά και ηχόχρωμα και με απόλυτο σεβασμό στην μουσική κληρονομιά που άφησαν πίσω τους μεγάλοι έλληνες καλλιτέχνες.
Ο κόσμος ήταν τόσο ενθουσιασμένος, τραγουδούσε μαζί τους, χόρευε, χειροκροτούσε και το σπουδαιότερο υπήρχαν ανάμεσα στους θεατές και πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι που τα ακούσματά τους είναι διαφορετικά από εκείνα των παλιών μεγάλων καλλιτεχνών. 
Ακούστηκαν μεταξύ πολλών άλλων τραγούδια των Αλεξίου, Καζαντζίδη, Νταλάρα, Βιτάλη, Καλδάρα κ.α.

 «Ηθικός αυτουργός» για να συμβεί αυτό, ήταν ο Παπά Στρατής Γιουσμας και η  Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Μυτιλήνης  "Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος"  όπου διοργάνωσαν μια άρτια συναυλία με διαφορετικά ακούσματα της ξενιτιάς και της προσφυγιάς.

Γαληνός Π. , Λαέρτης Π. , Χατζηγεωργίου Π. , Δησσος Μ. , Μυρογιαννης Α. , Σαλεβουρακη Γ., Τσακιρελλη Μ, Γιουσμας Α., Μαμακου Β., Σίμος Σ. , Στεφανοπούλου Ε., Γιουσμας Σ.,  ένωσαν τις δυνάμεις με σκοπό να βγάλουν στον κόσμο τον καλύτερο τους εαυτό τραγουδώντας αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια της ξενιτιάς και της προσφυγιάς.

Φυσικά αυτό το αποτέλεσμα δεν θα έβγαινε προς τα έξω αν οι Αλτιπαρμπακης Σ, Κονταρας Ε, Μυρογιαννης Α, Παπαστολοπουλος Κ., Σκαμιωτης Π., Σπετσιώτης Γ., Χριστιανος Ν., Βαφειωτης Γ., Καραγιλανη Γ., Κουσκος Ρ., Παπαμακαριου Λ., Πασπάτης Α., και Σουγιουλτζης Γ. δεν ένωναν όλα τα όργανα τους όπως μπουζούκι, αρμόνιο, ούτι, βιολί, σαντούρι, κιθάρα, μπάσο, τύμπανα, ντραμς κ.α.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Μητρόπολης Μυτιλήνης, και της σχολής Βυζαντινής Μουσικής, με την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου αλλά και της ΗΧΩ Α.Ε που έκανε μεγάλη έκπτωση στο κόστος των ηχητικών. στα μηχανήματα, την επεξεργασία ήχου κτλ..

Στην μεγάλη συναυλία δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει το πάντα δραστήριο σε όλες τις εκδηλώσεις της Λέσβου, το Χορευτικό Τμήμα του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητος.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση την είχε ο Πάτερ Στρατής Γιουσμας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αυτό το υπερθέαμα η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Στην συναυλία βρέθηκε και το ζαχαροπλαστείο «ΠΑΝΤΑΖΗ» μοιράζοντας δωρεάν γλυκίσματα στον κόσμο..

Μέγας χορηγός επικοινωνίας και προώθησης της συναυλίας και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό ήταν η LesvosPost Media, αρωγός σε όλη την προσπάθεια ήταν ο Δ/ντης και αρχισυντάκτης του lesvospost.com Στεφάνου Γεώργιος.

Τα λόγια φυσικά και είναι φτωχά να περιγράψουμε τι έζησε ο κόσμος την Πέμπτη 28 Ιουλίου στο κάστρο Μυτιλήνης, όποτε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα αποκλειστικά αποσπάσματα από την μεγαλειώδη συναυλία αλλά και τα υπεράριθμα φωτογραφικά κλικ…. Απολάυστε τα…..για όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν…


Μέγας Χορηγός επικοινωνίας LesvosPost media

Επιμέλεια —Βίντεο, Φωτο: Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)