O παπα-Στρατής Γιουσμάς μιλά για όλους και αποκαλύπτεται στην κάμερα της LesvosPost WEB TV (vid)

Ο γνωστός παπα-Ευστράτιος Γιουσμάς η παπα-Στρατής μιλάει στο lesvospost.com στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη σε διαδικτυακό MME με εικόνα και ήχο.


Η κάμερα του LesvosPost.com με τον Δ/ντη- αρχισυντάκτη του LesvosPost  Γεώργιο Στεφάνου συνάντησε τον παπά-Στρατή στο μικρό αλλά θαυματουργό στούντιο του κάπου στην περιοχή του μεσαίου Χαλικα Μυτιλήνης και συζήτησε μαζί του για όλα και για όλους…

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του για την καλλιτεχνική, ιερατική και προσωπική του πορεία, χωρίς να παραλείψουμε να αναφερθούμε και στην μεγάλη συναυλία με τα «Τραγούδια της Ξενιτιάς και προσφυγιάς» που θα γίνει στις 28 Ιουλίου στο Κάστρο Μυτιλήνης όπου ο ίδιος έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Σε αυτήν την συναυλία μεγας χορηγός επικοινωνίας και υποστήριξης είναι η LesvosPost Media. …

Ο 35χρονος παπα-Ευστράτιος Γιουσμάς η παπα-Στρατής είναι εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Πατέρων στον Ανω Χάλικα Λέσβου και γνωστός στο νησί του και για τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και δραστηριότητες. «Εχεις ταλέντο στη μουσική» του έχει πει ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιάκωβος, ο οποίος χαίρεται να υπάρχει μεταξύ των ιερέων του κληρικός με το ταλέντο του παπα-Ευστράτιου.

Ο παπα-Ευστράτιος, γιος ιερέα, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, σε λιγες ημερες ερχεται και το 3ο μελος όπως μας αποκάλυψε. Είναι πτυχιούχος Θεολογίας, ενώ έχει κάνει και μουσικές σπουδές. Είναι παράλληλα συνθέτης και στιχουργός. Η σύζυγός του Μαρία, η πρεσβυτέρα, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, στέκεται στο πλευρό του και τον στηρίζει ως ιερέα και ως καλλιτέχνη. Αλλά και τα δύο του αγόρια, 9 και 5 ετών, δεν χάνουν συναυλία στην οποία συμμετέχει ο πατέρας τους ιερέας.

Ο παπα-Ευστράτιος έχει συνθέσει τραγούδι του Γιώργου Λιανού (στίχοι Χάρη Ρώμα), ενώ έχει τραγουδήσει με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή, Γιάννη Μηλιώκα, Φίλιππο Πλιάτσικα, Νίκο Ζιώγαλα και Γιάννη Κότσιρα κ.α.

«Μου αρέσει η μουσική και όταν μου το επιτρέπουν οι ιερατικές μου υποχρεώσεις, γράφω τραγούδια, συνθέτω ή παίζω αρμόνιο ή κιθάρα. Στο σπίτι μου έχω δημιουργήσει ένα μικρό, υποτυπώδες στούντιο για να μην ενοχλώ κανέναν και για να μπορώ να κάνω με περισσότερη άνεση τη δουλειά μου», δηλώνει στην LesvosPost WEB TV o ιερέας. Είναι περιττό να πούμε ότι η ενορία του διαθέτει το καλύτερο χορωδιακό και μουσικό σχήμα, που αποτελείται από παιδιά της ενορίας του.  Ο παπα-Ευστράτιος μας μίλησε και για την σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μυτιλήνης όπου ο ίδιος είναι Δ/ντης.

Ο Πατερ Στρατης μιλώντας χωρίς ενδοιασμούς μας αποκάλυψε τον πόλεμο που δέχεται για την μεγάλη αγάπη του την μουσική και όπως είπε δεν κρατάει σε κανέναν κακία

Ευχαριστούμε τον παπα-Ευστράτιο για την συνέντευξη που μας παραχώρησε για  την στήλη του LesvosPost.com «Συνεντεύξεις L.P TV»

Nα μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε και όλους τους χορηγούς μικρούς και μεγάλους της συνέντευξης, τους οποίους θα τους δείτε αναλυτικά με τα λογότυπα τους στο τέλος της συνέντευξης...


Δείτε την μεγάλη και αποκαλυπτική συνέντευξη του παπά-Στρατή μπροστά στην κάμερα και το μικρόφωνο της LesvosPost Media…. και σε υψηλή ανάλυση 1080p HD:

                                                                                                                  

Πληροφορίες συνέντευξης:

Καλεσμένος LesvosPost Media: : παπα-Ευστράτιος Γιουσμάς

Κείμενα, σκηνοθεσία, Κάμερα: Μαριλενα Σαχινι (συνεργάτης-βοηθός αρχισυντάκτη LesvosPost)

Δημοσιογράφος συνέντευξης: Στεφάνου Γεώργιος (Δ/ντης-Αρχισυντάκτης LesvosPost)

Παραγωγή, μοντάζ, επεξεργασία LesvosPost Media, Ιούλιος 2016

Φωτογραφικά στιγμιότυπα της συνέντευξης: