Capital control: Σπάνε οι περιορισμοί στις αναλήψεις – Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με μισθούς και συντάξεις – Ποιοι κερδίζουν

Οι έχοντες ζεστό χρήμα στα σεντούκια, στα στρώματα, τις θυρίδες, οι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που εισπράττουν ρευστό χρήμα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τη χαλάρωση των capital controls.


Οι πρώτοι μπορούν να καταθέσουν χρήματα στο λογαριασμό τους στην τράπεζα είτε μέσω του ΑΤΜ, είτε στο γκισέ και να πάρουν όσα θέλουν και όποτε θέλουν μέχρι το ποσό της κατάθεσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Οι ίδιοι θα κερδίσουν περισσότερα χάρη στα προγράμματα που ετοιμάζουν οι τράπεζες και θα τα θέσουν σε εφαρμογή για να προσελκύσουν τα δισεκατομμύρια που βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για προγράμματα με σχετικά μεγαλύτερα επιτόκια. Όμως, επειδή η δυνατότητα σε αυτό το σκέλος δεν κρίνεται ελκυστική, τα προγράμματα θα συνοδεύονται από άλλες παροχές, δώρα, ταξίδια, μπόνους για αγορές από συνεργαζόμενα καταστήματα και προσφορές.

Ωφελημένοι θα είναι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις αφού το ρευστό που εισπράττουν και το καταθέτουν στο λογαριασμό τους στην τράπεζα θα έχουν την ευχέρεια να το αναλαμβάνουν χωρίς κανένα περιορισμό, αφού ουσιαστικά θα πρόκειται για νέο χρήμα.

Ωφελημένοι θα είναι και εκείνοι που θέλουν να εξοφλήσουν δάνεια, αφού τους δίνεται πλέον αυτή η δυνατότητα. Και αυτό μπορούν να το κάνουν είτε με νέο φρέσκο χρήμα, είτε με χρήμα που έχουν στους λογαριασμούς και αυτό συμφέρει, γιατί τα επιτόκια των δανείων, ιδίως των καταναλωτικών, είναι πολύ υψηλότερα από τα επιτόκια των καταθέσεων.


Πηγη newsit.gr