Έγκριση οριστικής μελέτης για τη βελτίωση τμημάτων της επαρχιακής οδού Παπάδου- Πλωμαρίου

Έγκριση οριστικής μελέτης


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχοντας ψηλά στις προτεραιότητές της την περαιτέρω βελτίωση του οδικού άξονα που οδηγεί στο Πλωμάρι, προχωρεί τη διαδικασία για την ωρίμανση του έργου, ώστε να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί χρηματοδοτικοί πόροι για να κατασκευαστεί άλλο ένα τμήμα ενός δρόμου που αποτελεί ζητούμενο πολλών χρόνων.  

Συγκεκριμένα, ην οριστική μελέτη του έργου της βελτίωσης κατά τμήματα της Επαρχιακής Οδού Παπάδου - Πλωμαρίου ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δίνοντας την εντολή για τη σύνταξη των κτηματολογίων.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η βελτίωση τμημάτων της 2ης Επαρχιακής Οδού Παπάδου – Πλωμαρίου συνολικού μήκους 7 χλμ. περίπου, ως εξής:

Κόμβος 1

Προβλέπεται η κατασκευή κόμβου για τη σύνδεση του Αγ. Ισιδώρου δυτικά προς Πλωμάρι (ποτοποιία ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ) με το τμήμα Α΄ που θα κατασκευαστεί και σήμερα είναι χωματόδρομος.

- Τμήμα Α΄

Αφορά τον παλιό επαρχιακό μη ασφαλτοστρωμένο περιφερειακό δρόμο Αγ. Ισιδώρου από Κόκκαλα μήκους 1.000 μ περίπου, μεταξύ των κόμβων 1 και 2.

Κόμβος 2

Προβλέπεται η κατασκευή κόμβου για τη σύνδεση της οδού προς Αγ. Ισίδωρο βόρειο - ανατολικά προς Μυτιλήνη (ποτοποιία ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ) με το Τμήμα Α΄.

Τμήμα Β΄

Από τον κόμβο 2 (διασταύρωση προς Αγ. Ισίδωρο μέχρι το τέλος του εκτελούμενου έργου της παράκαμψης Λαγκάδας, μήκους 3.800 μ. περίπου. (θέση Άγιος Παντελεήμονας).



Τμήμα Γ΄

Από την αρχή της Παράκαμψης Λαγκάδας μέχρι τη περιοχή «Βόλτες Φιλλιπή» μήκους 1600 μ. περίπου.

Τμήμα Δ΄

Αφορά το μη διαπλατυνθέν τμήμα στην ιδιοκτησία «Σουρλάγκα» στην περιοχή «Αρμίρχος» μετά το Σκόπελο προς Πλωμάρι με αρχή 1250 μ. από διακλάδωση προς Τάρτι και τέλος 700 μ. από διακλάδωση προς Τάρτι μήκους 540 μ. περίπου.


Η αρχικώς εκτιμώμενη δαπάνη για την κατασκευή του έργου ανέρχεται στο ποσό των 7.500.000 ευρώ.