Επιτέλους πέφτει άσφαλτος σε Μυτιλήνη και χωριά- Τσιμεντοστρώσεις-Πλακοστρώσεις και τοιχία αντιστήριξης μέσα στα έργα

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες εργασίες αποκατάστασης προβλημάτων δημοτικής οδοποιίας στους δρόμους του νησιού, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα χωριά.


Πρόκειται για δύο εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου . Για την μεν πρώτη , που αφορά την δημοτική οδοποιία στα χωριά , υπεγράφη προχθές  η σύμβαση με τον εργολάβο και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Τα σημεία στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις συναποφασίστηκαν με τους προέδρους των χωριών.
Για την ασφαλτόστρωση μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης η σύμβαση υπογράφεται σήμερα και οι εργασίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες 10 μέρες, όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής.  Επιπλέον το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών  στο οδικό δικτύο που αφορούν τσιμεντοστρώσεις με 200.000 ευρώ,  πλακοστρώσεις επίσης με 200.000 ευρώ αλλά και για τοιχία αντιστήριξης με 120.000 ευρώ.

Όσον αφορά την αγροτική οδοποιία ο κύριος Τζιμής τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αποκατάσταση όσο το δυνατό μεγαλύτερου μέρους από τα 3.5 χιλιάδες χιλιόμετρα του αγροτικού οδικού δικτύου, ωστόσο είναι δύσκολη η συστηματική αποκατάσταση. Έχουν γίνει παρεμβάσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του, υπάρχουν όμως και τμήματα στα οποία δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις όπως στην Ανεμώτια. Πάντως οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα μηχανήματα του δήμου θα βρίσκονται για το σκοπό αυτό στον Πολιχνίτο.


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Μυρσίνη Τζινέλλη