Εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση "Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο" των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνα

Μοναδικές εμπειρίες βίωσαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης


Μοναδικές εμπειρίες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου «Παραμυθένιος κόσμος» των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης στην έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ», η οποία φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Μυτιλήνη.

Οι μαθητές έγιναν για λίγο ερευνητές και ανακάλυψαν τα νέα ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της διάνοιξης του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σίγρι, τα μυστικά, την ιστορία τους αλλά και την εξέλιξή τους καθώς τα σύγκριναν με σύγχρονα φυτά του νησιού μας.

Παράλληλα, μεταφέρθηκαν μέσα από ειδικές προβολές και τα εκθέματα της έκθεσης στους χώρους του εργοταξίου και γνώρισαν τη διαδικασία της ανασκαφής απολιθωμάτων, καθαρισμού, συντήρησης και μεταφοράς των ευρημάτων.

Μέσα από δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια τα παιδιά μεταφέρθηκαν 20 εκατομμύρια χρόνια πριν, στο τροπικό δάσος της Λέσβου, ανάμεσα σε τεράστια δέντρα και μεγάλα ηφαίστεια. Οι μικροί μαθητές δραματοποίησαν την ιστορία δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους και γνώρισαν τις μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις που συντάραξαν την περιοχή και την απολίθωση των δέντρων.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της εκπαιδευτικής δραστηριότητας οι μικροί μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να κάνουν και οι ίδιοι ανασκαφές και μέσα από την ηφαιστειακή στάχτη να ανακαλύψουν απολιθωμένα φύλλα με τη βοήθεια της μουσειοσκευής ΓΕΩΡΑΜΑ.
Τα παιδιά καθόλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν ενθουσιασμένα, έπαιξαν τους ρόλους τους με πολύ κέφι, βίωσαν μοναδικές εμπειρίες και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις. Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου «Παραμυθένιος κόσμος» ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη κάνοντας εντυπωσιακές ζωγραφιές εμπνευσμένες από την ιστορία των απολιθωμάτων που φιλοξενούνται στην πρωτότυπη έκθεση του Απολιθωμένου Δάσους «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ».


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr