Απάντηση Αντωνελλη στον Γεωργουλα «Είμαστε Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και όχι Κυβέρνηση»

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του   Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου,  Αναστασία Αντωνέλλη, έκανε την παρακάτω δήλωση:


Σχετικά με την σημερινή  ανακοίνωση του κ. Γεωργούλα, που αφορά τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Λέσβου, που χθες εγκρίθηκε από το Δημοτικό μας Συμβούλιο και πιο συγκεκριμένα στο ότι "δεν προτείνονται λύσεις από την Δημοτική Αρχή, για την αναφορά που  εμπεριέχει ο Στρατηγικός Σχεδιασμό, για χαμηλό και αναποτελεσματικό επίπεδο των υπηρεσιών πρόνοιας με αύξηση των κοινωνικών αποκλεισμών στο χώρο της υγείας", λόγω αρμοδιότητας έχω να δηλώσω τα εξής:

Η αναφορά αφορά τις υπάρχουσες Κρατικές υπηρεσίες Πρόνοιας οι οποίες βεβαίως και έχουν καταρρακωθεί, εδώ και έξι χρόνια με τις μνημονιακές πολιτικές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι τότε και οι νυν Κυβερνώντες. Ο Δήμος Λέσβου, έχοντας πλήρη εικόνα της κατάρρευσης αυτής έχει αναλάβει αυτήν ακριβώς την αναπλήρωση  εδω και έξη χρόνια. Δομές Κοινωνικές του Δήμου μας όπως: Κοινωνικό Ιατρείο, Φαρμακείο, Οδοντιατρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, δωρεάν συσσίτιο για 100 άπορους δημότες μας, Κοινωνικό  Φροντιστήριο, δωρεάν Λογοθεραπεία, Ψυχοθεραπεία, Ξενώνας για γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους, δικαιούχος ΤΕΒΑ προϋπολογισμού 1250000 για στήριξη απόρων, δικαιούχοι από το 2012 του Προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχοντας διανείμει 350 τόνους τροφίμων, δικαιούχος μεταξύ 30 Δήμων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που τώρα και για πρώτη φορά εφαρμόζεται στον Δήμο Λέσβου, μετά από διεκδίκηση μας, Τράπεζα Εργασίας για ανειδίκευτο προσωπικό, Συμβουλευτική Γονέων και Εφήβων, δράσεις για την Τρίτη Ηλικία και έχοντας καταφέρει όχι μόνο να μην κλείσουμε κανέναν Παιδικό στο νησί μας - όταν έχουν κλείσει εκατοντάδες στην  υπόλοιπη Ελλάδα - αλλά και να απαλλάξουμε από τις εισφορές γονέων τους οικονομικά αδύναμους δημότες μας, αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Λέσβου, δεν προτείνει λύσεις, γιατί εφαρμόζει λύσεις προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιούργησαν και δημιουργούν οι πολιτικές που εφαρμόζονται εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Επομένως η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της έκανε και κάνει το καλύτερο στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, κάτι άλλωστε που αποδεικνύεται καθημερινά από την προσέλευση των Δημοτών μας στις δομές μας. Θυμίζω: 23.000 οι εξυπηρετούμενοι του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, το 2015.

Τώρα, εάν πράγματι ο αγαπητός συνάδελφος κ. Γεωργούλας θέλει να βοηθήσει πραγματικά, όλους αυτούς τους δημότες  μας που υποφέρουν από την ακραία φτώχεια που άδικα τους επιβλήθηκε και τους επιβάλλεται, καλό θα ήταν την κριτική για το πράγματι χαμηλό Κυβερνητικό επίπεδο πολιτικών πρόνοιας -και της σημερινής δυστυχώς Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου  ΣΥΡΙΖΑ θυμίζω, ο κ. Γεωργούλας ήταν υποψήφιος του, στις Αυτοδιοικητικές εκλογές- και τις όποιες προτάσεις του, οι οποίες είμαι σίγουρη ότι είναι ενδιαφέρουσες, ας τις ενεχυριάσει στον Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξης του κ. Γιώργο Πάλλη, ο οποίος ως γνωστόν είναι Βουλευτής του Σύριζα, μήπως και σταματήσει η διάλυση που συνεχίζεται και με την σημερινή Κυβέρνηση των Κρατικών Υπηρεσιών Πρόνοιας. Σε ότι μας αφορά, ως Δήμος Λέσβου, είμαστε στην διάθεση του και στην διάθεση όλων, μαζί να κάνουμε το καλό καλύτερο για τους άπορους Δημότες μας.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι είμαστε Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και όχι Κυβέρνηση. Το Κράτος Πρόνοιας είναι υποχρέωση της κάθε Κυβέρνησης προς τους πολίτες της και η Αυτοδιοίκηση συνεπικουρεί και βοηθά στην υλοποίηση των προνοιακών πολιτικών. Δυστυχώς στην εποχή μας  "εκεί που μας χρωστάνε ζητάνε και το βόδι"!


Σε ότι αφορά τις αναφορές του στον Καλλικράτη, ήμουν και είμαι αντίθετη στο Νομοθετικό αυτό τερατούργημα, όπως δήλωσα άλλωστε και εχθές στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και έχει γραφεί στα Πρακτικά του.