Παροχή δωρεάν ροδάκινων σε άπορους δημότες του Δήμου Λέσβου

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, γίνονται γνωστά τα παρακάτω:

Για 3η χρονιά διεκδικήσαμε και είμαστε δικαιούχοι ως Δήμος Λέσβου, παροχής δωρεάν φρούτων για τους άπορους Δημότες του Δήμου μας.


Παραλάβαμε 23.500 κιλά ροδάκινα, των οποίων η διάθεση ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο   με την παράδοση τους στους Κοινωνικούς μας Εταίρους στο ΤΕΒΑ και όπου αυτοί δεν υπάρχουν,  σε φορείς που ενεργοποιούνται στον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας, σε ολόκληρο τον Δήμο μας. Θα υπάρξουν κατά τόπους ανακοινώσεις για την ημέρα, τον τόπο και την ώρα της διανομής.

Από Δευτέρα 11 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, ξεκινά η διάθεση ροδακινιών για τους άπορους Δημότες μας, κατοίκους του τέως Καποδιστριακού Δήμου Μυτιλήνης, η οποία θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της ΕΨΙΠΑΛ, στο Καρά Τεπέ, από ώρα 8.30- 12.30.

Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι διαθέτουν κάρτα μέλους   του Κοινωνικού  Παντοπωλείου του Δήμου μας, καθώς επίσης και όσοι διαθέτουν κάρτα σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης (είναι η κάρτα που έχουν προμηθευτεί από τα ΚΕΠ)  και οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ. Όλοι  δικαιούχοι, προκειμένου να παραλάβουν τις ποσότητες που τους αναλογούν, πρέπει να προσέρχονται στα σημεία διανομής ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με  την ταυτότητα τους και τα κατά περίπτωση αποδεικτικά ωφελουμένου. Δηλαδή: ή με την κάρτα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, ή με την κάρτα της ανθρωπιστικής κρίσης ή με αντίγραφο της αίτησης τους στο ΤΕΒΑ.

Πιο συγκεκριμένα και για να γνωρίζουν οι δημότες μας, παραδόθηκαν και θα παραδοθούν σε εταίρους και  φορείς οι εξής ποσότητες :

Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης: 1000 Kgr
Σύνδεσμός Πολυτέκνων Λέσβου : 1500 Kgr
Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγίου Νίκολάου Πλωμαρίου Λέσβου:1000Kgr
Σωματείο Περίθαλψης Σίτισης Άντισσας Λέσβου:300 Κgr
Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής ‘Σιτίζω’ :500 Kgr
Ζαχάρειος Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων:500 Kgr
ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία :500Κgr
Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου : 160 Kgr
Σωματείο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης “Η Άμπελος”:500Kgr
Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ  “Η ΚΥΨΕΛΗ”:150Kgr
Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής Λέσβου:500 Kgr
Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Αγιος Γεώργιος» Μυτιλήνης:300 Kgr
Εκπολιτιστικός Θεατρικός Όμιλος Καλλονής:200Kgr
Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου:1000Kgr
Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου:500 Kgr
Εθελοντική Ομάδα Βρίσας : 500 Kgr
Συσσίτια Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών :500 Κgr
Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης : 200 Kgr
Συσσίτια Εκκλησίας Λουτρών : 300 Kgr
Γηροκομείο Πλωμαρίου 200
Στις Δημοτικές ενότητες Γέρας, Πολιχνίτου, Πέτρας, Μήθυμνας, Αγιάσου, Ευεργέτουλα, Ερεσσού και  Θερμής, παραδόθηκαν συνολικά 9.000 κιλά σε συλλόγους ενεργοποιημένους στην κοινωνική αλληλεγγύη, προκειμένου να μοιραστούν στους προαναφερμένους ωφελούμενους.

Η ποσότητα που θα περισσέψει από την διανομή των ωφελουμένων της Μυτιλήνης, θα διατεθεί στο «Χωριό όλοι Μαζί», προκειμένου να την διαθέσουν στους πρόσφυγες.