Καίγεται για ακόμα μια φορά η Χίος- Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο. Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα, λίγο μετά τις 03:00 μεταξύ Βέσσας και Λιθίου και από εκείνη την ώρα καίει ανεξέλεγκτη.


Δυστυχώς, σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος του νησιού, Μανώλης Βουρνούς, υπάρχουν πληροφορίες για δύο καμμένα σπίτια στις περιοχές απ' όπου πέρασαν οι φλόγες.

Οι πληροφορίες από τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω των πυκνών καπνών που καλύπτουν την περιοχή και κάνουν δύσκολο ακόμη και το έργο των εναέριων μέσων που έχουν σπεύσει στη μάχη με τις φλόγες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Μεστά και Λιθί όπου οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα σπίτια.

Η φωτιά καίει σε περιοχή με έλατα, ελιές, αμπέλια και μαστιχόδεντρα, ενώ το μέτωπο εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.


Στην περιοχή επιχειρούν 12 οχήματα με 32 πυροσβέστες, 30 εθελοντές, 15 οχήματα των δήμων, αλλά και ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή Βέσσα και Ελάτα εκεί όπου εστιάζουν και οι χερσαίες δυνάμεις την προσοχή τους προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση. Οι συνθήκες πάντως είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Με στοιχεία από chiospress και politischios


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΧΙΟΥ



Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε να κηρυχθούν οι περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της νήσου Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.