Οικογενειακή τραγωδία στα νερά του Αιγαίου ανοιχτά του αεροδρομίου Μυτιλήνης- Τετραμελής οικογένεια Σύρων ξεκληρίστηκε

Τετραμελής οικογένεια Σύρων ξεκληρίστηκε στο ναυάγιο


Μια ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία έκρυβε το προχθεσινό ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς στα ανοιχτά της Μυτιλήνης. 

Οπως προέκυψε από την ταυτοποίηση των σορών των δύο ενηλίκων και των δύο παιδιών, πρόκειται για τα μέλη μιας οικογένειας Σύρων προσφύγων από το μαρτυρικό Χαλέπι -ανδρόγυνο και τα δυο τους παιδιά- που ξέφυγε από τον εφιάλτη του πολέμου αλλά ξεκληρίστηκε στη θάλασσα, περνώντας από τις τουρκικές ακτές σε αυτές της Λέσβου. Η ταυτοποίηση έγινε από τα ταξιδιωτικά έγγραφα της τετραμελούς οικογένειας, τα οποία βρέθηκαν μέσα σε μια πλαστική σακούλα που επέπλεε στη θάλασσα κοντά στον τόπο του ναυαγίου.

Το ανδρόγυνο με την 4χρονη κόρη και τον 6χρονο γιο τους είχαν επιβιβαστεί σε πλαστική λέμβο το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή του Δικελί, απέναντι από τη Μυτιλήνη, μαζί με άλλα 9 άτομα. Η βάρκα έπεσε σε μεγάλο κυματισμό λόγω των ανέμων 6 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή και ανατράπηκε στις 3:30 τη νύχτα.

Πέντε ώρες μετά, στις 8:30 το πρωί, λιμενικοί είδαν δύο πρόσφυγες να κολυμπούν ανοιχτά του λιμανιού της Μυτιλήνης και πληροφορήθηκαν απ' αυτούς για το ναυάγιο. Ακολούθησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, κατά την οποία βρέθηκαν οι τέσσερις σοροί, διασώθηκαν άλλα τέσσερα άτομα, ενώ εξακολουθούσαν να αγνοούνται μέχρι χθες οι υπόλοιποι τρεις επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος διακινητής και χειριστής του σκάφους.