Χωρίς εξωτερικά ιατρεία αυτή την εβδομάδα το Νοσοκομειο Μυτιληνης

Χωρίς εξωτερικά ιατρεία αυτή την εβδομάδα το Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά την απόφαση των γιατρών, προκειμένου να πιέσουν τη διοίκηση του νοσοκομείου να προσλάβει γιατρούς.


Η διοίκηση ενημέρωσε την ένωση ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για προσλήψεις  και η γενική συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών αποφάσισε κινητοποιήσεις.

Τα περισσότερα εξωτερικά ιατρεία δε λειτούργησαν σήμερα καθώς οι περισσότεροι γιατροί συμμετείχαν στην κινητοποίηση ενώ σε άλλα η ένωση νοσοκομειακών γιατρών περιφρουρώντας την κινητοποίηση , σταμάτησε τη λειτουργία τους.

«Ο αγώνας δε γίνεται για οικονομικούς λόγους αν και μας χρωστάνε, αλλά γίνεται για να προσλάβει γιατρούς το νοσοκομείο» λέει στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατής Παυλής. Συμβάσεις γιατρών ήδη έληξαν δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στα τμήματα με τις εφημερίες, όπως στο ψυχιατρικό όπου ένας γιατρός εφημερεύει 7 μέρες το μήνα και το υπόλοιπο διάστημα το τμήμα μένει ουσιαστικά ακάλυπτο.

Η ένωση νοσοκομειακών γιατρών ζητά την κατανόηση των πολιτών που έχουν ραντεβού τις ημέρες αυτές στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου  Μυτιλήνης και τονίζουν ότι  οι κινητοποιήσεις γίνονται για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

Χαρακτηριστικό της οικονομικής ασφυξίας του νοσοκομείου ότι ο ΕΟΠΠΥ χρωστά στο Βοστάνειο 55 εκατομμύρια ευρώ,όπως είπε ο κύριος Παυλής, τη στιγμή που ο προϋπολογισμός του το χρόνο είναι λιγότερα από 10 εκατομμύρια ενώ το κόστος για έναν γιατρό το μήνα είναι μόλις 1600 ευρώ.


Πηγη ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη