Ψήφισμα στο avaaz για την ανέγερση νέου κτηρίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Ένα ψήφισμα έκανε την εμφάνιση του προς την Δημοτική αρχή Λέσβου ώστε να επισπευτούν οι επαφές για άμεση ανέγερση κτηρίου για το Μουσικό Σχολειό Μυτιλήνης.


Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης στεγάζεται από το 1999 στις εγκαταστάσεις του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης που σαφώς δεν πληρούν τις προδιαγραφές για τη λειτουργία Μουσικού Σχολείου.

Με την υπ' αριθμ. 1021536/1820/ΑΟΟ10/3-4-2000 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας παραχωρείται δωρεάν για χρήση στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων το οικόπεδο επί των οδών Ε. Βενιζέλου και Θ. Μητρέλια (αρχοντικό Κατσάνη), το οποίο εν συνεχεία με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μυτιλήνης (ΦΕΚ 328/30-7-2007) δεσμεύεται για σχολική χρήση. 

Το 2008 εκδίδεται πρακτικό καταλληλότητας του οικοπέδου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου το οποίο συνυπογράφει και ο αρχιτέκτονας του Ο.Σ.Κ Γ. Πισιμίσης. Παράλληλα απεντάσσεται από το πρόγραμμα ΣΔΙΤ λόγω ύπαρξης διατηρητέου κτιρίου εντός του οικοπέδου.

Στη συνέχεια με την υπ’ αριθμ 367/2010(14/6/2010) το Δ.Σ. του Δήμου Μυτιλήνης εγκρίνει ομόφωνα όπως ανεγερθεί Μουσικό Σχολείο στο ανωτέρω οικόπεδο και τον Οκτώβριο του 2010 κατατίθεται πλήρης φάκελος στον Ο.Σ.Κ (αριθμ. Πρωτ. 21481/7-10-2010)
Από τότε το θέμα έχει εμπλακεί και δεν προωθείται.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος ξανά έχασε το αρχοντικό Κατσανη όπου πήγε στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί πριν λίγους μήνες υγράθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η  απευθείας αγορά από το ΤΑΙΠΕΔ του Αρχοντικού Κατσάνη, για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου της Μυτιλήνης.

Αλλά μετά από όλα αυτά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καμία εργασία στο αρχοντικό και έτσι για ακόμα μια χρονιά το Μουσικό Σχολειό Μυτιλήνης θα έχει κτηριακό πρόβλημα…

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει το ψήφισμα:


Το ψήφισμα:

Προς τη Δημοτική αρχή Μυτιλήνης: Ανέγερση κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Γιατί είναι σημαντικό;


Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης λειτουργεί επί 22 χρόνια στην πόλη της Μυτιλήνης και έχει αποτελέσει ένα σημαντικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό παράγοντα στα δρώμενα του τόπου.
Το Σχολείο λειτουργεί συστεγαζόμενο στους βοηθητικούς κυρίως χώρους κτιρίου  του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, καθώς και σε κάποια δυσλειτουργικά λυόμενα, διάσπαρτα στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου και με τρόπο ώστε μόλις και δια της βίας καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες του.

Επειδή

α. Πολλά από τα ατομικά μουσικά μαθήματα αναγκαστικά γίνονται στην αυλή του σχολείου ή στην αίθουσα εκδηλώσεων ταυτόχρονα με τα μαθήματα γυμναστικής και τις αθλοπαιδειές του σχολείου που μας ''φιλοξενεί''

β. Θεωρείται δεδομένο ότι ένα σχολείο, προκειμένου να λειτουργεί αρμονικά και να αποδίδει τα μέγιστα, επιβάλλεται να στεγάζεται κάτω από επαρκή και λειτουργική στέγη

γ. Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, παρ' όλες τις αντιξοότητες παρέχει αξιόλογη μουσική και παιδαγωγική κατάρτιση στους μαθητές του και, στην πάροδο των ετών έχει αποδείξει με πανελλήνιες βραβεύσεις τις αξίες των  οποίων είναι φορέας,

ΖΗΤΑΜΕ  από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν αποτελεσματικά και να εξασφαλίσουν ένα ευπρεπές και λειτουργικό κτίριο - κληρονομιά στην παιδαγωγική και καλλιτεχνική ζωή των παιδιών του τόπου μας.