5η ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑΣ«Αρίων» ΛΕΣΒΟΣ – ΜΟΛΥΒΟΣ- #3 - 8 Αυγούστου

Η Θερινή Ακαδημία Αρίων γιορτάζει πέντε χρόνια! και περιμένει επισκέπτες και προσκεκλημένους στον Μόλυβο την πατρίδα του κιθαρωδού « Αρίωνα»


Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, με παράδοση στα μουσικά δρώμενα, με το παρελθόν να δίνει την μουσική σκυτάλη στο παρόν,  με μουσικές δράσεις που αφορούν σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις, θεματικά σεμινάρια, συναυλίες, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου διοργανώνει την 5η  Θερινή Ακαδημία Κιθάρας «Αρίων», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 8 Αυγούστου στον Μόλυβο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κορίνας Βουγιούκα.

Εξέχοντες προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Hubert Käppel, Pirai Vaca,   Κιθαριστικό Σύνολο Acordes,  Κώστας Αμαξόπουλος,  Κορίνα Βουγιούκα, Σταύρος Κατηρτζόγλου, Θεοδώρα Μπάκα, Δήμητρα Παπασταύρου, Τάσος Ρωσόπουλος, Ελένη Σκάρκου, Θοδωρής Τζοβανάκης, Κώστας Χίζαρης) , θα προσφέρουν τις γνώσεις τους, σε πληθώρα δράσεων με επίκεντρο την κιθάρα, πάντοτε υπό το πρίσμα μιας συνολικής αντιμετώπισης της μουσικής δημιουργίας, αναδεικνύοντας τους πολλαπλούς ρόλους της κιθάρας.

Φοιτητές της Ακαδημίας θα πάρουν μέρος σε κύκλους μαθημάτων, διαγωνισμούς, προετοιμασία για  εισαγωγή στις Μουσικές Ακαδημίες με το μεγάλο Γερμανό κιθαρίστα       H. Käppel, ακροάσεις για εισαγωγή στη Διεθνή Ακαδημία Κιθάρας του Koblenz, καθώς και μια σειρά παρουσιάσεων-διαλέξεων και θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και με μουσικούς που δεν είναι κιθαρίστες, γεγονός που θα τους βοηθήσει να διευρύνουν την ερμηνευτική τους προσέγγιση.

Δεν θα φύγουν όμως μόνο με τις αναμνήσεις τους από τον μαγευτικό Μόλυβο αλλά και με πολύ σημαντικά έπαθλα.

Έπαθλα: Δωρεάν συμμετοχή στη Θερινή Ακαδημία «Αρίων» 2017 και μουσικό υλικό και συμμετοχή σε συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λ.Βουδούρη (χορηγία της Μουσικής Διάδρασης - http://musicinteraction.gr).

Κιθάρα αξίας 3.500 ευρώ, χορηγία Martinez,  καθώς και ρεσιτάλ διάρκειας 40 λεπτών στη Θερινή Ακαδημία «Αρίων» 2017, ρεσιτάλ στο φεστιβάλ κιθάρας Oberhausen Guitar festival, στο φεστιβάλ κιθάρας στην Αρμενία και στο φεστιβάλ κιθάρας all that guitar.

Κιθάρα αξίας 1.500 ευρώ, δωρεάν,  συμμετοχή στη Θερινή Ακαδημία «Αρίων» 2017 και μουσικό υλικό και συμμετοχή σε συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λ.Βουδούρη  (χορηγία της Μουσικής Διάδρασης -  http://musicinteraction.gr)

Ο «μικρός Αρίων» το μουσικοθεατρικό εργαστήρι για παιδιά παράλληλη δράση της Ακαδημίας Κιθάρας,  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά προσφέρει μοναδικές εμπειρίες.
Παιδιά 7-14 ετών, πιστά στο αυγουστιάτικο ραντεβού τους, θα φτιάξουν και θα  παρουσιάσουν εξολοκλήρου μια παράσταση πάνω στο βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη                  « Οι Άγγελοι των Κοχυλιών», με δομικά υλικά την μουσική, το τραγούδι, την κίνηση και τον λόγο.

Πρόγραμμα Συναυλιών:

Πέμπτη 4/8

20:00 Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου Αγία Παρασκευή
Κιθαριστικό σύνολο Acordes

21:00 Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου
Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Pirai Vaca

Παρασκευή 5/8

21:00 Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου
Κιθαριστικό Σύνολο Acordes

Σαββάτο 6/8

21:00 Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου
Ρεσιτάλ κιθάρας Hubert Kappel/Κώστας Αμαξόπουλος

Κυριακή 7/8

19:30 Συνεδριακό κέντρο Μολύβου
Παράσταση Παιδικού Μουσικοθεατρικού Εργαστηρίου «Οι Άγγελοι των Κοχυλιών» από το βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη.

21:30 Δημαρχείο Μολύβου

«Ψεύτες Ήλιοι» συναυλία με τους Θεοδώρα Μπάκα-mezzo soprano, Κορίνα Βουγιούκα-κιθάρα, Θοδωρή Τζοβανάκη-πιάνο

Δευτέρα 8/8

21:00 Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου Συναυλία Συμμετεχόντων της 5ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας « Αρίων»

Η φετινή Διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου και έχει την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, της Στέγης Τεχνών Τρύφων, και της Σχολής Καλών Τεχνών παράρτημα Μήθυμνας.

Χορηγοί της Διοργάνωσης είναι η Aegean, Martinez , Φίλιππος Νάκκας, Blue Star Ferries, Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Μολύβου, Hellenic Seaways, Μουσική Διάδραση.

Χορηγοί Επικοινωνίας ERT world, ΕΡΤ Περιφέρεια, Τρίτο Πρόγραμμα, Επικοινωνία Αιγαίου       ( εμπρός) Ράδιο Αίολος .

Η Ακαδημία κιθάρας γιορτάζει την μουσική και σας προσκαλούμε να γιορτάσετε και εσείς μαζί μας.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε αναλυτικό πληροφοριακό
και φωτογραφικό υλικό.