Οι Πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης εντόπισαν αρχαίο ταφικό εύρημα στην Αχλαδερη

Μια αετωματική επίστεψη μικρού ταφικού μνημείου επεξεργασμένη σε ηφαιστειακό πέτρωμα «ανακάλυψαν» οι Πρόσκοποι μέλη των ομάδων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης


Μια αετωματική επίστεψη μικρού ταφικού μνημείου επεξεργασμένη σε ηφαιστειακό πέτρωμα «ανακάλυψαν» οι Πρόσκοποι μέλη των ομάδων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στο δάσος της Αχλαδερής στον κόλπο της καλλονής Λέσβου.

Εκεί όπου πραγματοποιούν τη θερινή τους κατασκήνωση, σε χώρο που ταυτίζεται με τη Νότια Νεκρόπολης της αρχαίας πόλης των Αιολέων, της Πύρρας.

Στη συνέχεια βαθμοφόροι των προσκοπικών ομάδων ενημέρωσαν στελέχη της Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου οι οποίοι περισυνέλλεξαν το αντικείμενο και το μετέφεραν στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης όπου και έλαβε τον αριθμό καταγραφή ΑΡΧ 140.

Με ανακοίνωση της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και προσωπικά ο προϊστάμενος της Δρ Παύλος Τριανταφυλλίδης, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους προσκόπους, καθώς και τους βαθμοφόρους τους, για την υποδειγματική προς τις αξίες του πολιτισμού πράξη τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και προσωπικά ο προϊστάμενος της Δρ Παύλος Τριανταφυλλίδης, θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους προσκόπους, μέλη του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης, καθώς και τους βαθμοφόρους τους, οι οποίοι υπέδειξαν στα στελέχη της Υπηρεσίας μας μία αετωματική επίστεψη μικρού ταφικού μνημείου, επεξεργασμένη σε ηφαιστειακό πέτρωμα.


Το αντικείμενο βρέθηκε στο δάσος της Αχλαδερής όπου τα παραπάνω Συστήματα πραγματοποιούν τη θερινή τους κατασκήνωση, σε χώρο που ταυτίζεται με τη Νότια Νεκρόπολης της αρχαίας πόλης της Πύρρας. Το αντικείμενο, περισυλλέχθηκε ήδη, μεταφέρθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης και έλαβε τον αριθμό καταγραφή ΑΡΧ 140.