Από την Στύψη της Λέσβου στο Trans AM- Ποιος είναι ο ποδηλάτης που φορώντας την Ελληνική σημαία έχει γυρίσει τον κόσμο

Πόσα στερεότυπα μπορεί να καταρρίψει ένας μόνο άνθρωπος;


Για να "ζήσεις" πρέπει να τρως κρέας... κι o Steffen είναι χορτοφάγος! Και πρώτος (αυτή τη στιγμή) στο Trans Am !!!

Για να αγαπάς τον τόπο σου πρέπει ακόμα κι οι παππούδες σου να είναι από εδώ, κι ο Steffen έχει γεννηθεί στη Γερμανία, ενώ αντίθετα μ' όλα τα Ελληνάκια που καμαρώνουν "φορώντας" μια "άλλη" σημαία, διασχίζει όλες της ηπείρους του κόσμου σε ποδηλατικούς αγώνες, φορώντας την Γαλανόλευκη περήφανα στο στήθος του.

Ο Αθλητισμός σταματάει στα 35+.. κι ο Steffen είναι 46 και έχει ακόμα πολύ μέλλον!
Με το ποδήλατο δεν μπορείς να πηγαίνεις κάθε μέρα στη δουλειά... κι ο Steffen αυτό το 15ήμερο θα περάσει τα 7.000 χλμ ακούραστος πάνω στη σέλα!!!

Έχει πολλές ανηφόρες στο δρόμο μου, κι ο Steffen έκανε τόσα υψομετρικά πέρυσι στο Trans Africa που υπολογίζονται σαν να ανέβηκε... 3,5 φορές στο Έβερεστ!

Για να προπονηθείς σε επίπεδο πρωταθλητισμού, πρέπει να μένεις σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα έτσι ώστε να υπάρχουν οι υποδομές... κι ο Steffen μένει σ' ένα ορεινό χωριό της Λέσβου, με μόνο προνόμιο τον καλό καιρό της Λέσβου που του επιτρέπει να πηγαίνει κάθε μέρα ποδήλατο! (Αυτός εξάλλου ήταν και ένας από τους λόγους που τον έκαναν να εγκατασταθεί μόνιμα πριν από 14 χρόνια στο νησί.)

Από τότε αρχίσαμε να μαθαίνουμε για τον άνθρωπο που έμενε σ' ένα χωριό 55 χιλιόμετρα μακριά από την Μυτιλήνη και πηγαινοερχόταν στη δουλειά με το ποδήλατο.

Μας φαινόταν αδιανόητο τότε να κάνει άνθρωπος τόσα χιλιόμετρα χωρίς αυτοκίνητο!!!
Πως όμως φτάσαμε στο σημείο ο ίδιος άνθρωπος να προηγείται σήμερα του Trans Am 2016;

Ο Steffen ήταν αυτός που μας γνώρισε τα brevet, τη "Σπαρτακιάδα", το "Paris Brest Paris" το "London Edinburg London", το "Transcontinental", το "Giro Ciclistico delle Repubbliche Marinare", το "Trans Africa"... και πολλά άλλα.

Στο Trancontinental τερμάτισε 4ος, πρώτος στο Giro Ciclistico delle Repubbliche Marinare όπου και απέκτησε και το προσωνύμιο από τους Ιταλούς "machina", (Μάκινα θα πει μηχανή) ενώ πέρυσι εξέπληξε τους πάντες όταν τερμάτισε πάλι πρώτος στο Trans Africa με διαφορά 3 μέρες από τον 2ο!

Υπάρχει άραγε κάτι άλλο που μπορεί να κάνει;

Και φυσικά. Η υπέρτατη πρόκληση... Το "Trans AM". Ένας αγώνας coast to coast από τον Ειρηνικό μέχρι τον Ατλαντικό ωκεανό. Ένας αγώνας παιχνίδι δύναμης, αντοχής, ψυχής, καρδιάς, επιμονής, ψυχραιμίας, σωστών αποφάσεων αλλά και… τακτικής. Το ποια στρατηγική τελικά θα αποδώσει κανείς δεν μπορεί να πει. Θα το μάθουμε σε 10 περίπου μέρες όταν αυτοί οι υπεράνθρωποι θα ολοκληρώσουν τον άθλο τους και θα φτάσουν στο άλλο άκρο της Αμερικανικής ηπείρου.

Πρώτος αυτή τη στιγμή (5η μέρα) στην κατάταξη, χωρίς καμία χορηγία, ή υποστήριξη, απέναντι σε μεγάλα ονόματα του χώρου, επίσημα υποστηριζόμενα από μεγάλες εταιρείες του ποδηλατικού κόσμου, από όλες τις ηπείρους του πλανήτη, οδηγεί την κούρσα με την Ελληνική σημαία "πρώτο πλάνο".

Αυτός ο άνθρωπος είναι το πρόσωπο του 2016... Είναι το λαμπρό παράδειγμα για να πάρουμε όλοι το ποδήλατο, να αγαπήσουμε τη χώρα μας, τον ήλιο, την υγιεινή ζωή, την άσκηση, τον αθλητισμό, για να "μείνουμε" σ' αυτόν τον αγαπημένο τόπο, για να μη σταματήσουμε το ποδήλατο, όσο κι αν μεγαλώσαμε...

Εύχομαι ύστερα απ' όλα αυτά τα επιτεύγματα η πολιτεία να στρέψει το βλέμμα της σ' αυτόν τον ημίθεο κάτοικο Λέσβου και να προωθήσει όλες του τις προσπάθειες, έτσι ώστε να γίνει παράδειγμα για ακόμα περισσότερα Ελληνόπουλα. 

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε την πορεία του Steffen σε πραγματικό χρόνο:

http://transambikerace.com/2016-live-tracker/