3.500 και πλέον φίλαθλοι αποθέωσαν της εθνική ομάδα του EURO ’04 στο στάδιο Μυτιλήνης (Βίντεο, Φώτο)

Η δίψα των Λέσβιων να αντικρίσουν από κοντά τους ανθρώπους που σήκωσαν στο υψηλότερο βάθρο της Ευρώπης την Ελλάδα το 2004 φάνηκε, καθώς 3.500 και πλέον θεατές απόλαυσαν την χρυσή εθνική ομάδα του EURO ’04 στο φιλανθρωπικό φιλικό με τους Παλαιμάχους του Παλλεσβιακού.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παλλεσβιακού συνεχίζοντας την κοινωνική του δράση, διοργάνωσε το βράδυ της Τρίτης (07/06) στο Στάδιο Μυτιλήνης, φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα με αντίπαλο την χρυσή ομάδα της Εθνικής του EURO 2004..

Το LesvosPost.com όπου ήταν αρωγός και χορηγός στην προσπάθεια του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παλλεσβιακού  ήταν εκεί και τους απαθανάτισε όλους!. 

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 ταξίδεψαν στην Μυτιλήνη προκειμένου να αγωνιστούν σε φιλικό παιχνίδι, τα έσοδα του οποίου δόθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Λέσβου αλλά και στο Χαμόγελο του Παιδιού παρουσία του πρόεδρου του κ Γιανοπουλου, έπειτα από πρωτοβουλία της ποδοσφαιρικής ομάδας παλαιμάχων του Παλλεσβιακου.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο κατάμεστο από 3.500 κόσμου στάδιο της Μυτιλήνης και η Ελλάδα επικράτησε με σκορ 8-0 των Παλαιμάχων του Παλλεσβιακου, δείχνοντας ότι το ταλέντο και η ποιότητα δεν εξαφανίζονται από κάποια παραπάνω κιλά, ή τις λιγότερες τρίχες στην κεφαλή κάποιων.

Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που στην εμφάνισή τους δεν άλλαξαν καθόλου, όπως ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Γιώργος Καραγκούνης λες και δεν είχε περάσει ούτε μια μέρα από τότε που ήταν ακόμη επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν λίγο πιο κάτω, όλοι το διασκέδασαν και με το παραπάνω.

Τον αγώνα παρακολούθησαν από τις κερκίδες πολλοί επώνυμοι της Λέσβου αλλά και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού. Αξίζει να τονίσουμε ότι τις ομάδες έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο η μπάντα της 98 ΑΔΤΕ όπου πριν την έναρξη του αγώνα παιάνισε τον εθνικό ύμνο και σηκώθηκαν στον ΤΑΡΛΑ οι σημαίες του Παλλεσβιακου και της Ελλάδος.

Να σημειώσουμε επίσης ότι περά από τους παλαίμαχους του Παλλεσβιακου είχαν επιστρατευτεί και μικρή ηλικιακά παίχτες που έπαιξαν η παίζουν στον Παλλεσβιακο αλλά και οι Γιώργος Μανουσος, Μιχάλης Κριπιντηρης πρώην παίχτες της Καλλονής και του Αιολικού.

Επίσης να τονίσουμε ότι οι άνθρωποι του Παλλεσβιακου είχαν φτιάξει το σχήμα της ειρήνης με σωσίβια στο κέντρο του γηπέδου, θέλοντας να δείξουν στον κόσμο αλλά και στους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές την προσφυγική κρίση της Λέσβου.

Παρόν φυσικά σε ολες τις εκδηλώσεις έδωσε και ο Αντιπρόεδρος του Γαλανόλευκου Φάρου Λέσβου-Λήμνου Νασος Καζαντζης που έχει ζήσει από κοντά πολλές στιγμές EURO στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο της ίδιας αθλητικής-κοινωνικής εκδήλωσης τιμήθηκαν δύο μεγάλες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Μυτιληναϊκής καταγωγής Χάρης Γραμμός, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε στον ιστορικό τελικό του Γουέμπλεϊ, το 1971,ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, Σταύρος Σαράφης, καθώς και ο εκ Λέσβου καταγόμενος δημοσιογράφος, Ασημάκης Χατζηνικολάου, ο οποίος εργάστηκε επί δεκαετίες στο ελληνόφωνο πρόγραμμα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, στη Γερμανία. 

Την επιμέλεια των αποδυτηρίων είχε επιμεληθεί εθελοντικά ο φροντιστής της Καλλονής κος Σαράντος Χατζηγιαννακης

Η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική και οι παίχτες της χρυσής Εθνικής του EURO ‘04 καταχειροκροτήθηκαν και αποθεώθηκαν από 3.500 και πλέον θεατές, που κατέκλυσαν το γήπεδο.

Στο ημίχρονο το Χορευτικό Τμήμα του ΑΡΙΩΝ, έδωσε την δική του πινελιά χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τον φημισμένο πλέον Ζορμπά, όπως επίσης και ποιο σύγχρονα τραγούδια.

Η ομάδα της Ελλάδας 2004 αποτελούνταν από τους :Χαλκιά, Mπασινά, Δέλλα, Σεϊταρίδη, Καραγκούνη, Νικολαΐδη, Γιαννακόπουλο, Φύσσα, Βενετίδη, Χαριστέα, Ζαγοράκη, Λάκη, Κατεργιαννάκη, Καφέ, Γεωργιάδη κ.α

Τα λόγια φυσικά και είναι περιττά όποτε σας αφήνουμε να δείτε παρακάτω όλα τα αποκλειστικά πλάνα του LesvosPost.com…….


Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε το LesvosPost.com από την όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παλλεσβιακού


Δείτε τι είπαν μπροστά στην κάμερα του L.P πολλοί πρώην διεθνείς του EURO 2004 αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.



ΦΩΤΟ, Βοηθός ρεπορτάζ: Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)

ΦΩΤΟ-Υποστήριξη: Στεφάνου Ραφαήλ-Αναστάσιος- Στεφάνου Ευστράτιος (Εξωτερικοί συνεργάτες LesvosPost)


ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ αποκλειστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα