Από Μολυβο..Πλωμαρι το πλοίο hoppet- ΟΧΙ στις εκδηλώσεις για το μεταναστευτικό σε Πέτρα και Μολυβο από τους κατοίκους

Άλλη μία εθιμοτυπική επίσκεψη για την διαπίστωση του μεταναστευτικού προβλήματος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ BAN KI MOON  να επισκέπτεται τη Λέσβο.


Πρόκειται για ακόμη μία επίσκεψη, όπως τις τόσες και τόσες που έγιναν τους τελευταίους μήνες, οι οποίες δεν εστιάζουν στην λύση του προβλήματος, η οποία είναι οι άνθρωποι να ζουν στους τόπους που γεννήθηκαν κάτω από ειρηνικές συνθήκες. 

Την ίδια στιγμή οι Λέσβιοι έχουν αρχίσει να ξεσηκώνονται σε κάθε προσπάθεια προβολής της Λέσβου μέσω του μεταναστευτικού. Ήδη σε Πέτρα και Μόλυβο, ο δήμος Λέσβου έφαγε πόρτα με αφορμή το project συναντώντας την οδύσσεια στον τόπο καταγωγής τους.

Οι κάτοικοι του Μολύβου και της τριγύρω περιοχής δεν θέλησαν να γίνουν κοινωνοί μίας δράσης η οποία αναπαράγει το μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο τους έχει προκαλέσει τρομερή ζημιά, εξαιτίας του χειρισμού του, στην οικονομία του τόπου.

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να στηριχθεί καμία δράση που «επενδύει» στον ανθρώπινο πόνο και έχει οικονομικά ή άλλα οφέλη.

Μάλιστα οι κάτοικοι τηλεφωνικά έκαναν γνωστό στον αντιδήμαρχο πολιτισμού Κωνσταντίνο Αστυρακάκη, ότι δεν θα στηρίξουν καμία ενέργεια που έχει να κάνει με το μεταναστευτικό. Μετά από αυτή τη δήλωση ο κ. Αστυρακάκης έψαχνε λιμάνι για να αράξει το πλοίο hoppet του project  συναντώντας την οδύσσεια στον τόπο καταγωγής τους, βρίσκοντας ως εναλλακτική λύση εκείνη του Πλωμαρίου.


Πηγη radiolesvosnews.gr