Ολοκληρώνεται το φθινόπωρο το έργο του ΧΑΔΑ στη θέση Ουτζά –Λεμονού της Τ.Κ Αλυφαντών Λέσβου

 «Αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) στη θέση Ουτζά –Λεμονού  της τοπικής Κοινότητας Αλυφαντών Λέσβου»


O    Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Στρατής Τζιμής, μαζί με τη Διευθύντρια των αντίστοιχων Υπηρεσιών μηχανικό, Μαριάνθη Στυλιανίδη και την επιβλέπουσα   μηχανικό, Βάσω Ταμβακέλλη,  επισκέφθηκαν και έλεγξαν την πορεία των εργασιών  στο χρηματοδοτούμενo  από την Ε.Έ. έργο: « Αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) στη θέση Ουτζά –Λεμονού  της τοπικής Κοινότητας Αλυφαντών Λέσβου», αρχικού προϋπολογισμού 4.400.000 € (συμβατικού προϋπολογισμού μετά τη δημοπρασία 2.092.781 €).

Οι εργασίες, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία του Δήμου και  που πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο φθινόπωρο, είναι οι εξής: Συλλογή απορριμμάτων, χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης απορριματικού αναγλύφου, κατασκευή έργων τελικής κάλυψης, στραγγισμάτων, διαχείρισης βιοαερίου, ομβρίων, εσωτερικών διαδρομών.
Οι υπεύθυνοι της Τεχνικής Υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι το έργο εκτελείται σωστά, μέχρι στιγμής,  σύμφωνα με την εγκριθείσα μελέτη, η οποία έχει εκπονηθεί από μελετητικό γραφείο Αθηνών και αποπληρώθηκε  από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Ακόμη, επισήμαναν στους αναδόχους της Κοινοπραξίας, που εκτελεί το έργο, ότι επιβάλλεται να προχωρήσουν αμέσως στην τελική φάση υλοποίησης του έργου, σύμφωνα με τις αλλαγές της μελέτης που προχώρησε ο μελετητής και το παραπάνω υπουργείο.

 Με το έργο αυτό όχι μόνο θα κλείσει  ο μεγαλύτερος ΧΑΔΑ του νησιού και θα προστατευθεί  το περιβάλλον αλλά και  θα αναβαθμιστεί  και θα αξιοποιηθεί ο τόπος  αυτός ως χώρος πρασίνου και  θα κατασκευαστούν εκεί   μελλοντικά διάφορες  εγκαταστάσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης. 

Γι’ αυτό, ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα κονδύλια,  συντόνισε τις  Διευθύνσεις των Τεχνικών  Έργων, Προγραμματισμού, Οικονομικών, Περιβάλλοντος  και Καθαριότητας    να ξεκινήσουν  αυτό το μεγάλο έργο και να εντατικοποιηθούν οι εργασίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποφυγή επιβολής προστίμου από την Ε.Ε., ενώ παράλληλα να γίνει η ολοκλήρωση των εργασιών και η παραλαβή από την  Τεχνική Υπηρεσία των άλλων έντεκα  (11) ΧΑΔΑ του νησιού μας. 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΠΕΥΚΑΡΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΑΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΣΚΑΜΝΙΟΥΔΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΣΣΟΥ – ΑΝΤΙΣΣΗΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΛΙΝΟΧΩΜΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΟΞΥΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΣΣΟΥ - ΑΝΤΙΣΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ                  (ΤΔ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ)
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΚΑΡΑΤΕΠΕΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΗΘΥΜΝΑΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΡΑΧΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΤΡΑΠΕΖΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΑΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΠΕΤΣΟΦΑΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΣΟΥ – ΑΝΤΙΣΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (Δ.Δ. ΒΑΤΟΥΣΑΣ, Δ.Δ. ΠΤΕΡΟΥΝΤΑΣ, Δ.Δ. ΧΙΔΗΡΩΝ & Δ.Δ. ΕΡΕΣΟΥ)
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ (Δ.Δ. ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ, Δ.Δ. ΒΡΙΣΑΣ, Δ.Δ. ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ & Δ.Δ. ΣΤΑΥΡΟΥ)


Ο  Αντιδήμαρχος  Τεχνικών Έργων
 και Διοικητικών Υπηρεσιών

Στρατής Τζιμής