Δυναμικό διάβημα του Αγροτικου Συλλόγου Ανεμώτιας για τους αγροτικούς δρόμους

Σειρά ενεργειών για να αναδείξει την άσχημη κατάσταση των αγροτικών δρόμων και την αναμενόμενη αγανάκτηση των κατοίκων της Ανεμώτιας, πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο Αγροτικός Σύλλογος του χωριού.


Πρόσφατα με επιστολή του προς το Δήμο Λέσβου και τους αρμόδιους ο Α.Σ. Ανεμώτιας εξέφρασε παράπονα για την οικονομική επιβάρυνση στα αγροτικά μηχανήματα των αγροτών εξ αιτίας των ζημιών που προκαλούνται στην κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία.

Όπως τονίζεται στην επιστολή:  "Παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις και καθησυχάσεις για συντήρηση των αγροτικών δρόμων, οι ζημιές στα αγροτικά μηχανήματα, μας επιβαρύνουν με πρόσθετα έξοδα. Έξοδα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε αντισταθμίζονταν με κοινοτικά έργα. Ανταποδοτικά Έργα και παροχές που θα καλυτέρευαν και θα διευκόλυναν ώστε να συνεχίζουμε τις παραγωγικές μας δραστηριότητες." 

Να σημειώσουμε οτι ο Δήμος εκανε δεκτό το αίτημα του Αγροτικού Συλλόγου που ζητούσε συνάντηση εκπροσώπων του, με υπεύθυνους του Δήμου Λέσβου.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχτές Κυριακή 12/6/16 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρωην Δημαρχείου Καλλονής με τη συμμετοχή δημοτικών και τοπικών συμβούλων, ξενοδόχων, Συλλόγων υπο την παρουσία του Δημάρχου κ. Γαληνού Σπύρου και Αντιδημάρχου Καλλονής κ. Βέρρου Ταξιάρχη, η Ανεμώτια εκπροσωπήθηκε απο αντιπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου, που έθεσαν το θέμα της αγροτικής οδοποιίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Μαντατής εξέφρασε και μετέφερε τη δυσαρέσκεια των κατοίκων της Ανεμώτιας και ζήτησε άμεση έναρξη εργασιών. Μεταξύ ων άλλων δήλωσε: "Είναι περιττό να σας δείξουμε φωτογραφίες απο τους αγροτικούς δρόμους και αποδείξεις απο τα συνεργεία- Το γνωρίζετε οτι έχουμε να δούμε για χρόνια χωματουργικό μηχάνημα σας". Τόσο ο κ. Γαληνός όσο και ο κ. Βέρρος δήλωσαν πως είναι δίκαιη η αγανάκτηση των Ανεμωτίσιων που όντως έχουν εξαιρεθεί για μεγάλο διάστημα απο το προγραμματισμό του Δήμου- Δεσμεύτηκαν όμως να ξεκινήσουν εργασίες χωματόστρωσης και συντήρησης εντός του καλοκαιριού. 

Ανεμώτια 7/6/2016

Προς:

1.Δήμαρχο Λέσβου κ. Γαληνό Σπυρίδων

2.Αντιδήμαρχο Καλλονής κ. Βέρρο Ταξιάρχη  

3. «Κάθε αρμόδιο»

Κοιν: Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Αξιότιμοι κύριοι

Η άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει η αγροτική οδοποιία της Ανεμώτιας μας οδήγησε να συντάξουμε αυτή την επιστολή για να σας γνωστοποιήσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις μετακινήσεις μας.

Παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις και καθησυχάσεις για συντήρηση των αγροτικών δρόμων, οι ζημιές στα αγροτικά μηχανήματα, μας επιβαρύνουν με πρόσθετα έξοδα. Έξοδα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε αντισταθμίζονταν με κοινοτικά έργα. Ανταποδοτικά Έργα και παροχές που θα καλυτέρευαν και θα διευκόλυναν ώστε να συνεχίζουμε τις παραγωγικές μας δραστηριότητες.

Θεωρούμε επίσης ότι πάντα θα «σκίζονται λάστιχα σε χωματουργικά μηχανήματα», «τελειώνει το πετρέλαιο», «υπάρχει οικονομική κρίση», όμως είναι απαράδεκτο για κάθε υπηρεσία που υποχρεούται να παρέχει ο Δήμος και η κοινότητα ζητείται να «βγει δίσκος». Αλλιώς πιο το νόημα εκλογής αντιπροσώπων εάν η απάντηση «δεν μπορώ να κάνω κάτι» προεξοφλεί και το έργο τους;
Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας ενδιαφέρεται για όλους τους αγρότες ανεξαίρετος. Για αυτό ζητάμε να επισκευαστούν όλοι οι δρόμοι της αγροτικής περιφέρειας. Για τους παραπάνω λόγους και για να μη χάνεται κι άλλος χρόνος επικοινωνίας και συνεργασίας... Ζητάμε άμεση συνάντηση εκπροσώπων μας μαζί σας.

Αποσκοπούμε στην συνεργασία μας για το κοινό όφελος

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας

Σταύρος Μαντατής