Αναβάθμιση κτηριακών εγκαταστάσεων των τριών μεγαλύτερων σχολικών συγκροτημάτων της Μυτιλήνης

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι μελέτες της κτηριακής αναβάθμισης των τριών μεγαλύτερων σχολικών συγκροτημάτων της Μυτιλήνης,  για υλοποίηση έργων  συνολικού προϋπολογισμού 7.351. 253,73 €, με εισηγητή τον   αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Στρατή Τζιμή.


Συγκεκριμένα οι μελέτες των έργων που εγκρίθηκαν είναι:

1.«Αναβάθμιση Σχολικού Συγκροτήματος (Υφαντηρίων), του  3ου και του  4ου Γενικού Λυκείου και του ΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης),  προϋπολογισμού 3.000.000 €,  φοιτώντες  μαθητές 585.

2.«Εργασίες  για την επισκευή των κτηρίων του Σχολικού Συγκροτήματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Νηπιαγωγείου,  προϋπολογισμού 1.761.253,73 €, φοιτώντες  μαθητές 260.

3.«Αναβάθμιση Σχολικού Συγκροτήματος  (Ακαδημίας), του 5ου  ΓΕΛ, του 3ου Δημοτικού Σχολείου, του Ειδικού Σχολείου Α/θμιας Εκπ/σης και του 10ου  Νηπιαγωγείου,  προϋπολογισμού 2.590.000 €,  φοιτώντες  μαθητές 455.

Είναι πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου,  όπου το προσωπικό της  Τεχνικής Υπηρεσίας του  προέβη, αποκλειστικά  με ίδιες δυνάμεις και χωρίς τη συμμετοχή εξωτερικών συνεργατών,  στην εκπόνηση τόσων μεγάλων και πολύπλοκων μελετών, που στόχο έχουν την ανακατασκευή και τη σωστή συντήρηση των παλαιών σχολικών κτηρίων.     

Οι δέκα (10) ορισθέντες  μηχανικοί (πολιτικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, αρχιτέκτονες) από τους 22 υπηρετούντες στην Τεχνική Υπηρεσία υπό την άριστη οργάνωση και επίβλεψη της  Διευθύντριας,  της κ.  Μαριάνθης Στυλιανίδου,  και υπό τη σωστή καθοδήγηση του αρμόδιου   Προϊσταμένου, κ. Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, παράλληλα με τα πολλά άλλα τεχνικά  καθήκοντά τους, με  υπερεργασία,  το τελευταίο δίμηνο, «ξεπέρασαν τους εαυτούς τους» και  έκαναν πράξη τη βούληση και το στόχο  της Δημοτικής Αρχής, για ολοκλήρωση και κατάθεση αυτών των μελετών προς ένταξη των έργων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

Το επιστημονικό προσωπικό της Τ.Υ., έχοντας αυξημένο το αίσθημα της επαγγελματικής αλλά και της  κοινωνικής του ευθύνης,  ολοκληρώνει εντός των προσεχών εβδομάδων  τις μελέτες ενεργειακής και κτηριακής αναβάθμισης  του Δημοτικού Σχολείου Θερμής, του Δημοτικού Σχολείου  Αγιάσου, του Γυμνασίου και Λυκείου Γέρας, Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων  και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου, για να υπάρχει ετοιμότητα  για  ένταξη αυτών των έργων σε  ανάλογα  συγχρηματοδοτούμενα  ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΤΖΙΜΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ