GGO

OYZO

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Κάπη και την Βρίσα Λέσβου- Δωρεάν έλεγχος μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.


Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις,  όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία,  ο σύλλογος των εν Αθήναις Καπιωτών Λέσβου «Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ» και ο Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου προσφέρουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Δημοτικό σχολείο Κάπης,

στις 10 & 11 Ιουλίου 2016 και   στην Πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου Βρίσας στις 12 & 13 Ιουλίου 2016.
  Τηλέφωνα για ραντεβού:  22530/93066  (08.00 – 12.00) για Καπη    και  22520/61533 (ώρες 17.00-20.00) για Βρίσα
                                   
                               
Οι Σύλλογοι Βρισαγωτών Λέσβου και Καπιωτών Λέσβου θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία για την πολύτιμη συνεργασία και εμπιστοσύνη, καθώς επίσης και τις Ναυτιλιακές Εταιρίες Hellenic Seaways και Blue Star Ferries για την συνεισφορά τους και την υποστήριξη τους απο την πρώτη στιγμή στην προσπάθεια των συλλογων μας για να είμαστε κοντά σε όσους μας χρειάζονται.


Η HELLENIC SEAWAYS είναι η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και φορτίων στην Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο. Στόχος της είναι να προσφέρει στους επιβάτες της πρωτοποριακές υπηρεσίες, υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση και ασφάλεια πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το ταξίδι τους.

Η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group), κατέχει ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών θαλασσίων μεταφορών για επιβάτες και φορτηγά στη Ανατολική Μεσόγειο. Εξυπηρετώντας περισσότερους από 40 προορισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (στις γραμμές Ελλάδας – Ιταλίας) , οι θυγατρικές της πλοιοκτήτριες εταιρίες Superfast Ferries και Blue Star Ferries, έχουν καθιερωθεί στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών στην Ευρώπη και είναι συνυφασμένες με το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.


Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com