Συνεργασία ΥΝΑΝΠ με Συμβουλευτικό Σταθμό Ψυχολογικής Υποστήριξης Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συνεργασία ΥΝΑΝΠ με Συμβουλευτικό Σταθμό Ψυχολογικής Υποστήριξης Πανεπιστημίου Αιγαίου


Με πρωτοβουλία και αίτημα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Θεοτοκά, προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα θετικά, ξεκίνησε συνεργασία των δύο φορέων με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε θέματα διαχείρισης στρες και ψυχολογικής στήριξης.

Ειδικότερα, η συνεργασία αφορά στην οργάνωση από το Συμβουλευτικό Σταθμό Ψυχολογικής Υποστήριξης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σειράς δράσεων, διαλέξεων, ημερίδων, οι οποίες απευθύνονται προς τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με στόχο την ενημέρωση και την ηθική υποστήριξή τους για την καλύτερη διαχείριση του ανθρωπιστικού έργου που προσφέρουν κατά τη διάσωση προσφύγων-μεταναστών.


Η πρώτη διάλεξη πραγματοποιήθηκε στις 26.05.2016 στη Ρόδο με θέμα «Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης – Μετατραυματική Διαταραχή Άγχους και Οξεία Διαταραχή Άγχους», με ικανοποιητικό αριθμό συμμετεχόντων. Εντός του Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν σχετικές διαλέξεις και στη Μυτιλήνη, ενώ θα ακολουθήσουν δράσεις και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ