Εντυπωσιακοί οι στρατιωτικοί αγώνες μονάδων της 98 ΑΔΤΕ στο Στάδιο Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Μία πρωτόγνωρη και εντυπωσιακή εμπειρία, από τις στρατιωτικές μονάδες της 98 ΑΔΤΕ έζησε το πολυάριθμο κοινό στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης!


Στα πλαίσια της ανάπτυξης της «ευγενούς άμιλλας» και του ομαδικού πνεύματος αλλά και της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και των στρατιωτικών δεξιοτήτων των μονάδων, την Παρασκευή το πρωί, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, οι στρατιωτικοί αγώνες της 98 ΑΔΤΕ.

Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στις κερκίδες του Σταδίου Μυτιλήνης, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία, παρακολουθώντας αγωνίσματα, όπως αυτό της διελκυστίνδας, της λογχομαχίας, του δρόμου 1600 μέτρων αλλά και στρατιωτικές επιδείξεις ακρίβειας, οπλοασκήσεις, μεταφοράς τραυματία καθώς και των στρατιωτικών ασμάτων!

Εκατοντάδες συμμετέχοντες στα αγωνίσματα από όλες τις στρατιωτικές μονάδες της Λέσβου, αλλά και πολυάριθμοι μόνιμοι στρατιωτικοί και οπλίτες, κατέκλυσαν τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και τις κερκίδες, που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους διερχόμενους πολίτες, που από περιέργεια έσπευσαν να παρακολουθήσουν τις επιδείξεις

Παρών στις εκδηλώσεις φυσικά και ο Υποστράτηγος, Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ, Αναστάσιος Πατμιος, που χειροκρότησε τις προσπάθειες των αγωνιζομένων, και σύσσωμη η λοιπή στρατιωτική ηγεσία του νησιού. 

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 10:00 το πρωί παρουσία εκπροσώπων όλων των ταγμάτων της Εθνοφυλακής «Αρχιπελάγους», που είτε διαγωνίζονταν, είτε παρακολουθούσαν τα αγωνίσματα.

Στο τέλος των αγώνων απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις... στους 3 (τρεις) πρώτους από κάθε αγώνα.

Υπολογίζεται πως πάνω από 500 άτομα, βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης, για την πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση και δραστηριότητα, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα των αντίστοιχων διεργασιών που γίνονται στο εσωτερικό των μονάδων για την προαγωγή του πνεύματος του στρατιωτικού προσωπικού και φυσικά κέρδισε τις εντυπώσεις!     

ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ Γ. Παπαδόπουλος