Έκανε το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα στο τοπικό μπασκετ η Γέρα- Αιολικός- Γέρα 61-72-Αυριο ο 2ος τελικός

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος των ανδρών, έκανε την Τετάρτη το απόγευμα στο Κλειστό της Νεάπολης η Γέρα, επικρατώντας του Αιολικού με 72-61 στον πρώτο τελικό.


Έτσι χρειάζεται άλλη μια νίκη προκειμένου να στεφθεί πρωταθλήτρια, έχοντας πλέον δυο ευκαιρίες αρχής γενομένης στον αυριανό δεύτερο τελικό στο ίδιο γήπεδο.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά στο σημείο εκείνο μίλησε η εμπειρία των παικτών της Γέρας που «καθάρισαν» μέσα σε ένα δίλεπτο  το παιχνίδι.

Στο ξεκίνημα ο Αιολικός έχοντας την ώθηση που του έδιναν οι οπαδοί του, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει όμορφη ατμόσφαιρα προηγήθηκε με 6-1 και 13-11 στο τέλος της πρώτης περιόδου, ενώ ήταν κοντά στο σκορ και στο ημίχρονο με την Γέρα να έχει ισχνό προβάδισμα με 34-32. Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήγαινε πόντο – πόντο με τους τυπικά γηπεδούχους να έχουν βραχεία κεφαλή μόλις με έναν πόντο, 45-44. Στο ξεκίνημα όμως της τέταρτης περιόδου και μέσα σε ένα δίλεπτο, η Γέρα έκανε ένα επιμέρους σκορ 12-0 και ανέβασε την διαφορά στο +13 «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Κάνοντας μια αποτίμηση του αγώνα, θα λέγαμε πως η Γέρα νίκησε δίκαια γιατί στις τάξεις της έχει παίκτες πολύ πιο έμπειρους που έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες και είναι «μπαρουτοκαπνισμένοι» από τέτοιου είδους παιχνίδια. Οι Γιάννηςκαι Γρηγόρης Ζεστός που πέτυχαν 24 και 18 πόντους αντίστοιχα, αλλά και οι Κακαγιάννης και Σταμούλης με 9 και 10 πόντους όταν η κατάσταση σοβάρεψε, ανέλαβαν δράση και μέσα σε 2 λεπτά τελείωσαν την υπόθεση νίκη.

Ο Αιολικός από την άλλη έμεινε στην διεκδίκηση της νίκης για τρία δεκάλεπτα για τρεις λόγους.

Ο πρώτος ήταν η διαιτησία που τον ευνόησε σε αρκετές φάσεις, προκαλώντας πολλές φορές την «έκρηξη» των παικτών της Γέρας, με τους Λεβεντέλλη και Ροδίτη να βρίσκονται σε κακή μέρα και να παρασύρονται από την κερκίδα.

Ο δεύτερος λόγος ήταν 3-4 τρίποντα εκτός λογικής που βρήκαν στόχο και κράτησαν κοντά στο σκορ την ομάδα του Αλμπάνη και ο τρίτος και πιο σημαντικός, το γεγονός ότι οι οπαδοί του Αιολικού έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους παίκτες της ομάδας τους και τους βοήθησαν πολύ στο να υπερβάλλουν εαυτό στο παιχνίδι. Όπως και να ‘χει ο αυριανός δεύτερος τελικός αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, με τον Αιολικό να θέλει την ισοφάριση και την Γέρα να ετοιμάζεται να πανηγυρίσει ένα ακόμη πρωτάθλημα.

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ – ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (72-61)

Διαιτητές: Ροδίτης Κ. – Λεβεντέλλης

Ημίχρονο: 34-32

Δεκάλεπτα: 11-13, 23-19, 11-12, 27-17

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Ζεστός Ι.): Ζεστός Ι. 24(1), Μαντζουράνης 5, Ζεστός Γ. 18, Σταμούλης 10(3), Χατζηντάνος 6, Κακαγιάννης 9(1), Ταμβακέλλης, Ανδρικόπουλος

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (Αλμπάνης): Χατζούδης 10(2), Χατζηγιαννάκης 9(2), Τσακαλάκης 7, Ιωαννίδης 4(1), Τζουραμάνης 7, Κουλουμπής 9(1), Ιορδάνους 12(4), Χορέβας, Λυκαρδόπουλος 3(1), Σίσκας, Μαλαματίνας.


Πηγή ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ/ ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΙΝΤΟΝΤΑΣ