Για 5η χρονιά το Διεθνές Θερινό Σχολείο με τίτλο «Πολιτισμοί, Μεταναστεύσεις, Σύνορα» στο Πλωμάρι

Το 5ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με τίτλο «Πολιτισμοί, Μεταναστεύσεις, Σύνορα» (CULTURES, MIGRATIONS, BORDERS), διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Το 5ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με τίτλο «Πολιτισμοί, Μεταναστεύσεις, Σύνορα» (CULTURES, MIGRATIONS, BORDERS), διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Institute of Migration and Ethnic Studies του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ.

Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Πλωμάρι της Λέσβου, από τις 4 έως τις 15 Ιουλίου 2016.

Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι να φέρει σε επαφή φοιτητές και ερευνητές στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αντικείμενο των συνόρων και της μετανάστευσης. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους αφενός μια διεπιστημονική θεωρητική κατάρτιση από εξειδικευμένους διδάσκοντες έξι ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και αφετέρου μια σειρά εκπαιδευτικών επιτόπιων δράσεων. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους εκπαιδευόμενους το επιθυμούν να συζητήσουν την έρευνά τους και να αναπτύξουν ένα δίκτυο σχέσεων και ενημέρωσης.

Το νησί της Λέσβου, ως σημαντική πύλη εισόδου μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συνιστά έναν ιδανικό τόπο για τη διεξαγωγή του Θερινού Σχολείου. Οι τρέχουσες ιστορικές συνθήκες χαρακτηρίζονται από ραγδαίους και βίαιους μετασχηματισμούς σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου εντάσσει στις εργασίες του πολιτικές, ηθικές και θεωρητικές συζητήσεις που επιβάλει αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο πεδίο. Τα μαθήματα και οι δράσεις του Θερινού Σχολείου διεξάγονται στα αγγλικά.


Πηγή: www.era-aegean.gr