Με πλήθος κόσμου απ' όλο το νησί ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ''ΠΕΛΟΠΕΙΑ 2016''

Με πλήθος κόσμου απ' όλο το νησί, ολοκληρώθηκαν και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά, οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις ''ΠΕΛΟΠΕΙΑ 2016''.


όπου έδωσαν το παρόν με την κρυστάλλινη φωνη τους αηδόνια της μουσικής σκηνής, μαγεύοντας και ξεσηκώνοντας ανθρώπους απ' όλες τις ηλικίες!!

Αναλυτικότερα, προλόγισαν την εκδήλωση οι αθλητικές δραστηριότητες την Κυριακή 12 Ιουνίου, όπου παιδιά της Νεανικής εστίας Πελόπης, διαγωνίστηκαν σε αρκετά αγωνίσματα στο δημοτικό σχολείο της Πελόπης, αποδεικνύοντας και σεβαζόμενοι το ήθος και την αξία του ''ευ αγωνιζεσθαι'' για πολλοστί φορά!!!

Και όπως είχε πει ο Πιέρ ντε Κουμπερντέν (Γάλλος, αναβιωτής των Ολυμπιακών), ''αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη!!''

Η πανλεσβιακή εκδήλωση των ''Πελοπείων 2016'' αποπερατώθηκε με την εξαίσια, λαμπερή και μουσικοχορευτική νύχτα της 13ης Ιουνίου, της οποίας την ''φλόγα'' πυροδότησε η λήξη των κατηχητικών σχολείων του Ι.Ν.Π. Ταξιαρχών Πελόπης με θεατρικά, ποιήματα και τραγούδια απο τα μικρά και μεγάλα παιδιά της εκκλησιαστικής σύναξης!

Επακολούθησαν απονομές και ευχαριστήρια εκ μέρους της Νεανικής εστίας Πελόπης στους νικητές των αθλητικών δραστηριοτήτων όπως σε διακεκριμένα και σημαντικά άτομα του τοπικού και πανελλαδικού χώρου.

Την εκδήλωση στόλισαν και ομόρφυναν επίσης, οι πανέμορφες, χορευτικές δεξιότητες απο μέλη του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητος της Μητρόπολης Μυτιλήνης και του εκπολιτιστικού και λαογραφικού συλλόγου «Αρίων Μυτιλήνης», που ταξίδεψαν σ' ένα συναρπαστικό, λικνιστικό και παραδοσιακό κόσμο τους παρεβρισκόμενους μέσω του χορού τους!!

Τα ''ΠΕΛΟΠΕΙΑ 2016'' χρωμάτισαν με την σπουδαία, λαϊκή και διαχρονική φωνή τους μεγάλα ονόματα του μουσικού πενταγράμμου και συγκεκριμένα ο Βασίλης Τερλέγκας, ο Θοδωρής Παούνης, ο Γιάννης Ανάπας και ο πατέρας Ευστράτιος Γιουσμάς με την μοναδική ορχήστρα του, οι οποίοι χάρισαν στον λεσβιακό κόσμο μια αλησμόνητη, εκπληκτική και ανεπανάληπτη νύχτα, κάτω απο το σαγηνευτικό φως των λεσβιακών αστεριών!!!