Στην Μυτιλήνη ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε Μπαν Κι Μουν στις 18 Ιουνίου

Τη Λέσβο θα επισκεφθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν το ερχόμενο Σαββάτο (18 Ιουνίου), καλεσμένος του δημάρχου του νησιού Σπύρου Γαληνού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, ο Μπαν Κι Μουν θα συναντηθεί με πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο αλλά και με εθελοντές και μη Κυβερνητικές οργανώσεις που τους στηρίζουν. Επίσης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Ο Μπαν είπε πως η επίσκεψή του στο νησί, στις 18 Ιουνίου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου για την μεταναστευτική κρίση που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, στην οποία τα κράτη μέλη του ΟΗΕ θα επιδιώξουν να βρουν λύση για την συνεχιζόμενη ροή μεταναστών στην Ευρώπη.

«Έχω ακούσει τις ιστορίες, τις ελπίδες και τους φόβους των προσφύγων τους τελευταίους μήνες ώστε να κατανοήσω αυτή την πρόκληση με βάση την εμπειρία τους από πρώτο χέρι», δήλωσε ο Μπαν.


«Σήμερα ανακοινώνω ότι θα επισκεφθώ την Μυτιλήνη την επόμενη εβδομάδα, για να εκτιμήσω την κατάσταση και να δείξω την αλληλεγγύη μου».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ