Λεσβιακό καλοκαίρι ΄16: Σε Μυτιλήνη και Μολυβο ο δεξιοτέχνης της κλασικής κιθάρας Παναγιώτης Μάργαρης

Στο κάστρο Μυτιλήνης και Μολυβου θα βρεθεί για 2 μοναδικές συναυλίες υπό τους ήχους της κιθάρας ο δεξιοτέχνης της κλασικής κιθάρας Παναγιώτης Μάργαρης.


Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Παναγιώτης Μαργαρης στο κάστρο Μυτιλήνης θα βρίσκεται στις 23 Ιουλίου ενώ στο κάστρο Μολυβου στις 22 Ιουλίου.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα…


Οι μέχρι τώρα συναυλιακοί σταθμοί είναι:

Σκόπελος (8-7),

Υπάτη Λαμίας (20-7),

Μόλυβος Λέσβου (22-7),

Μυτιλήνη (23-7),

Ρέθυμνο (30-7),

Ηράκλειο (31-7),

Λήμνος (2-8),

Ίος (6-8),

Σέριφος (8-8),

Σίφνος (10-8),

Πάρος (12-8),

Ήλιδα Ηλείας (13-8),

Ζάκυνθος (20-8),

Κύθηρα (24-8),

Άρτα (2-9),

Μέγαρο Δουκίσης Πλακεντίας - Πεντέλη (8-9),

Κοζάνη (16-9).


Παναγιώτης Μάργαρης

Ο Παναγιώτης Μάργαρης ξεκίνησε κλασική κιθάρα από το ωδείο της γειτονιάς του, συνέχισε με τον μεγάλο δάσκαλο και συνθέτη Νότη Μαυρουδή, έφτιαξαν μαζί ένα καταπληκτικό ντουέτο για 15 χρόνια, γνωρίζοντας μεγάλες επιτυχίες και καθιερώνοντας την κλασική κιθάρα ως ένα όργανο με ευρεία αποδοχή. Προχωρώντας πολύ πέρα από το κλασικό ρεπερτόριο, πειραματίστηκε με επιτυχία πάνω σε ήχους αγαπημένους από κομμάτια λαϊκά μέχρι έντεχνα και μέχρι ροκ, χαρίζοντας στο κοινό μοναδικές ερμηνείες και πρωτόγνωρα ακούσματα. Ηχογράφησε «κιθαριστικούς» δίσκους που γνώρισαν απρόσμενα μεγάλες πωλήσεις, συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς και ερμηνευτές πάνω σε μεγάλες σκηνές, διασκευάζει ο ίδιος κομμάτια και συνθέτει πρωτότυπη μουσική και… τί άλλο; Μα φυσικά ως διπλωματούχος κιθαρίστας, διδάσκει κιθάρα σε ωδεία, μεταδίδοντας σε μελλοντικούς μουσικούς όσα σημαντικά αποκόμισε ο ίδιος μέσα από την δημιουργική του πορεία και τη σύμπραξη με αυθεντικούς καλλιτέχνες. Άλλωστε δεν δηλώνει «δεξιοτέχνης μουσικός», αλλά «καλλιτέχνης»!