Παραλίγο τραγωδία στην Φιλια Λέσβου από..αναμμένο καντήλι-Κάηκε ολοσχερώς μονοκατοικία(vid,pics)

Η μεγάλη καθυστέρηση της Πυροσβεστικής που οφείλεται κυρίως στην απόσταση μεταξύ Καλλονής και Φιλιας είχε σαν αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς μονοκατοικία στην Φιλια.


Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 10:00 το βράδυ όταν το αναμμένο καντήλι ηλικιωμένης στην Φιλια έπεσε κάτω, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει φωτιά που γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των κλινοσκεπασμάτων, των ξύλινων πατωμάτων μεταξύ του ισογείου και του 1ου ορόφου αλλά και της κεραμοσκεπης όπου η βάση της ήταν από ξύλο.

Γείτονες και συγγενείς της ηλικιωμένης άκουσαν περίπου στις 10:00 το βράδυ φωνές, και ευτυχώς έτρεξαν και έβγαλαν έξω την ηλικιωμένη πριν να έχουμε μια νέα τραγωδία.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα από τον 1ο όροφο σε όλο το σπίτι και η μεγάλη καθυστέρηση της Πυροσβεστικής αλλά κα των παλαιωμένων πυροσβεστικών κρουνών στο χωριό που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν είχε σαν αποτέλεσμα πριν ακόμα έρθει η πυροσβεστική η φωτιά να καταστρέψει όλο το σπίτι και να κινδυνέψουν ακόμα και τα διπλανά σπίτια.

Η μεγάλη όμως συμβολή του προέδρου του χωριού κ Σταύρου Σκαλοχωρίτη αλλά και των κατοίκων της Φιλιας απέτρεψε την φωτιά να επεκταθεί και στα παρακείμενα σπίτια.

Η ηλικιωμένη γυναίκα που την χτύπησε για 2η φορά η μοίρα καθώς πριν λίγες ημέρες έχασε τον σύζυγο της από παθολογικά αίτια, δεν μπορούσε να πιστέψει το νέο κακό που την βρήκε, μάλιστα την ώρα που στην μονοκατοικία έφτασαν κάτοικοι και συγγενείς για να την βγάλουν έξω εκείνη δεν ήθελε, αλλά τελικά μετά από πιέσεις και με την φωτιά να φουντώνει πείστηκε και βγήκε έξω κρατώντας εικόνες αγίων και προσωπικές εικόνες , τα μόνα αντικείμενα που μπόρεσε να σώσει από την περιουσία της.

Πλέον η περιφέρεια, πυροσβεστική και ο δήμος Λέσβου θα πρέπει να δουν μήπως και υπάρχει κάποιο μόνιμο πυροσβεστικό όχημα (πυροσβεστικός σταθμός, όπως πχ ο νέος σταθμός του ΕΚΑΒ στο Ιππειος) στην Φιλια η ακόμα και στα διπλανά χωριά (Σκαλοχωρι, Σκουταρο κτλ) καθώς η απόσταση μεταξύ Καλλονής και Φιλιας είναι μεγάλη και την επόμενη φορά ίσως θρηνήσουμε και θύματα.

Επίσης σύντομα και λόγω της καλοκαιρινής περιόδου θα πρέπει να αλλαχθούν με καινούριοι οι παλαιωμένοι πυροσβεστικοί κρούνοι που χτες η πυροσβεστική δεν μπόρεσε να τους χρησιμοποιήσει με αποτέλεσμα γρήγορα να τελειώσει το νερό κυρίως στο μικρό Πυροσβεστικό Όχημα της κοινότητας.


Για την ιστορία στο συμβάν έλαβαν μέρος συνολικά έξι (6) πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο (2) οχήματα του Π.Κ. Καλλονής και ένα (1) όχημα της Π.Υ. Μυτιλήνης. Η φωτιά κατασβεστηκε πλήρως στις 01:00 τα μεσάνυχτα.


Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του lesvospost:




Το δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής αναφέρει: «Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία στην Φίλια Λέσβου. Από την πυρκαγιά κάηκαν η κεραμοσκεπή, ξύλινα πατώματα καθώς και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και κλινοσκεπάσματα. Στο συμβάν έλαβαν μέρος, συνολικά έξι (6) πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο (2) οχήματα του Π.Κ. Καλλονής και ένα (1) όχημα της Π.Υ. Μυτιλήνης. Ώρα έναρξης του συμβάντος 22:20΄ της 29-05-2016 και ώρα λήξης 01:00΄ της 30-05-2016. Για τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας»