Τριήμερο φεστιβάλ κινηματογράφου στην Μυτιλήνη από την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Παν. Αιγαίου και το EUROPE DIRECT Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Η  Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης –EUROPE DIRECT  Β. ΑΙΓΑΙΟΥ διοργανώνει τριήμερο φεστιβάλ κινηματογράφου


Η  Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης –EUROPE DIRECT  Β. ΑΙΓΑΙΟΥ, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Λέσβου  και την ευκαιρία της ημέρας της Ευρώπης στις  9 Μαΐου,  διοργανώνει τριήμερο φεστιβάλ κινηματογράφου  που περιλαμβάνει: προβολές  βραβευμένων ταινιών που έχουν θέμα την μετανάστευση  και εκπαιδευτικά σεμινάρια .  

Οι προβολές των ταινιών  υπό τον τίτλο «Κινηματογράφος και Μετανάστευση στην Ευρώπη»,  θα λάβουν χώρα   στις  9,10 και 11 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό,  ως εξής:

Δευτέρα  9 Μαΐου   στις 19:00 μμ,  συζήτηση και προβολή της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου  «Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού»  παραγωγής 1991. Η συζήτηση που θα προηγηθεί της προβολής της ταινίας θα αφορά και στον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.

Τρίτη  10 Μαΐου  20:00 μμ,  συζήτηση και προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη  «Νύφες» παραγωγής  2004.

Τετάρτη   11 Μαΐου  στις  21:30μμ  παρουσίαση και προβολής της ταινίας  «In this world»  του Michael Winterbottom  παραγωγής  2002.


Στις συζητήσεις θα  συμμετέχουν οι:

Ευαγγελία Ανδρεαδάκη  (Ηθοποιός)
Κώστας Ζώρας (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου)
Ιωάννης – Αναστάσιος Μεταξάς (Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών)
Φοίβη Οικονομοπούλου (Κινηματογραφικός Παραγωγός)
Νίκος Παναγιωτόπουλος  (Φωτογράφος)
Πηνελόπη Πετσίνη  (Ιστορικός – Φωτογράφος)
Νάσια Χουρμουζιάδη (Επίκ. Καθηγήτρια Τμήμ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας)
Περικλής Χούρσογλου(Σκηνοθέτης-Αναπλ. Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)

Ο συντονισμός των συζητήσεων θα γίνει από  τον Καθηγητή Πάνο Γρηγορίου, Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και την Αναπλ. Καθηγήτρια Ειρήνη Στάθη

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια  θα λάβουν χώρα  στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον Λόφο,  ως εξής:

Δευτέρα  9 Μαΐου  στις  12:00-15:00 μμ, Αμφιθέατρο Γεωγραφίας :  Κινηματογραφικές Πρακτικές για φοιτητές  Master Class  (Περικλής Χούρσογλου σκηνοθέτης –Ευαγγελία Ανδρεαδάκη ηθοποιός)

Προβολή της ταινίας  «Μάτια από Νύχτα» του Περικλή Χούρσογλου


Τρίτη  10 Μαΐου  10:00πμ-12:00μμ,  Κτίριο Επιστημών της Θάλασσας.  Σεμινάριο: «Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση μέσα από τον Κινηματογράφο»  με Καθηγητή –Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών  Παναγιώτη  Γρηγορίου .