Συνάντηση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με το Δήμαρχο Λήμνου

Προτάσεις και ετοιμότητα για την αξιοποίηση του ΠΕΠ ζήτησε η Περιφερειάρχης στη συνάντηση με το Δήμαρχο Λήμνου


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε σήμερα με το Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, παρουσία του Επάρχου Λήμνου κ. Βαγγέλη Γιαρμαδούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστα Αδαμίδη.

H Περιφερειάρχης ζήτησε από το Δήμαρχο προτάσεις και ετοιμότητα, προκειμένου να μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του νέου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014 -2020.

Ειδική ενημέρωση για θέματα αγροτικής ανάπτυξης που σχετίζονται με την ταυτότητα των παραγόμενων στο νησί προϊόντων, την πιστοποίηση του μελίχλωρου τυριού ως ΠΟΠ, καθώς και τις εξελίξεις της διαδικασίας των μελετών διαχείρισης βοσκήσιμων γαιών, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστας Αδαμίδης.

Παράλληλα, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος ενημέρωσε για θέματα κοινής δράσης Περιφέρειας και Δήμου, που η υλοποίησή τους θα γίνει μέσω προγραμματικών συμβάσεων.


Τέλος, η κα. Καλογήρου ενημέρωσε τον κ. Μαρινάκη σχετικά με τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για τα έργα «Μελέτη χερσαίων εγκαταστάσεων Λιμένα Μύρινας», «Επικαιροποίηση– ολοκλήρωση μελετών Φράγματος Κάσπακα και Λιμνοδεξαμενής Ατσικής», «Ολοκλήρωση μελέτης αναστήλωσης– αξιοποίησης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ρωμανού και διαμόρφωση του αύλειου χώρου», που αποτελούν πάγιες διεκδικήσεις των φορέων και των κατοίκων της Λήμνου.