GGO

OYZO

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Ευχαριστήριο για την παράσταση : «Ξένος ο τόπος κι ο καιρός κι οι άνθρωποι όλοι ξένοι» στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης

Ευχαριστήριο Για την παράσταση : « Ξένος ο τόπος κι ο καιρός κι οι άνθρωποι όλοι ξένοι» του Σαββάτου 21 Μαΐου 2016 20:30 στο Δημοτικό θέατρο ΜυτιλήνηςΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ» Η ΠΡΟΟΔΟΣ

Τώρα που τα φώτα χαμήλωσαν κι οι αποστολές πήραν τον δρόμο του γυρισμού, κατάλαβα τι είναι αυτό που μας κάνει να φωτίζουμε την καθημερινότητα, και να χρωματίζουμε το γκρίζο με χρώματα λαμπερά, του βουνού και της θάλασσας...

Τι είναι αυτό που μας κάνει να δίνουμε τα χέρια σε πανάρχαιους "χορούς κυκλωτικούς" στον ήχο της μουσικής, των δημοτικών τραγουδιών που άντεξαν αιώνες, όσο κανένα άλλο και θα ξεσηκώνουν τους Έλληνες, όσο κι αν "πολιτισμοί" εισβάλλουν άτσαλα από κάθε σημείο του ορίζοντα...

Βρήκα λοιπόν, πως είναι η ίδια η ζωή μας!

Είναι το ίδιο κέφι που συναντάς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ελληνισμού.

Είναι ο ίδιος πόνος, το ίδιο μαράζι που φέρνει η ξενιτειά. Είναι η ίδια χαρά που φέρνει η αγάπη, ο έρωτας...

Είναι η ίδια έκφραση, ο δημοτικός χορός, που συνεπαίρνει όλους μας στη δίνη του.Γέρους και (ευτυχώς!) και νέους!...

Συμμεριζόμαστε τα αισθήματα, συμμεριζόμαστε την έκφραση!  Δεν είναι στείρα προγονολατρεία, δεν είναι "μοδάτη παράδοση" Είναι απλώς η καθημερινότητα που προτιμήσαμε χωρίς να γυρίσουμε πίσω το ρολόϊ του χρόνου ούτε λεπτό!...Αυτό που ζήσαμε το Σάββατο, αυτό που είδαν οι φίλοι μας στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, μοιάζει να θέλει κόπο...Λάθος!!!

Θέλει κέφι και επιλογή στην καθημερινή σου ζωή...Εμείς, σηκώσαμε κεφάλι και το αποφασίσαμε. Μήπως, κι αυτοί που τα πρωτοτραγούδησαν και τα πρωτοχόρεψαν εκεί στη ξενιτειά του αφιερώματος, δεν σήκωναν έτσι το κεφάλι τους, στην δική τους γκρίζα καθημερινότητα;...Κι εμείς μαζί τους, λοιπόν!...Και συνεχίζουμε!...

Θέλω να χειροκροτήσω για μία ακόμη φορά τους νέους φίλους από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τους «Βάκχες» και τα «Ανατολής Ίχνη» που τίμησαν την πρόσκλησή μας και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, σεβόμενοι το απαιτητικό κοινό της Μυτιλήνης που τους τίμησε με την παρουσία του!.
Θέλω να χειροκροτήσω τους «Άστεγους»  και τον Κλεομένη Τζαννέτο που με την σκηνοθεσία του μετέτρεψε σε θεατρικό έργο μια παράσταση χορευτικού συγκροτήματος !

Θέλω να χειροκροτήσω τον Δάσκαλο, τον Αργύρη μας, για την ιδέα που είχε να προτείνει μια συνάντηση Συλλόγων σε τόσο υψηλό επίπεδο!

Θέλω να χειροκροτήσω όλους και όλες που τρέξανε για να συντονίσουν αυτή την πανδαισία, μα πάνω απ όλα θέλω να χειροκροτήσω το κοινό μας, τους Μυτιληνιούς και τις Μυτιληνιές, που γέμισαν το Δημοτικό Θέατρο, επειδή αποφάσισαν να μοιραστούν μαζί μας έναν μοναδικό τρόπο ζωής.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμο Μυτιλήνης για την σπουδαία συμπαράσταση στην οργάνωση της φιλοξενίας και την διάθεση του Δημοτικού Θεάτρου και τους χορηγούς μας που εμπιστεύτηκαν το όνομά τους στην εκδήλωσή μας...Να είστε όλοι καλά!...

Η Υπεύθυνη Χορευτικού
Σοφία Μαστέλλου

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον χοροδιδάσκαλο του Χορευτικού Συλλόγου Ταξιαρχών « Η Πρόοδος» Αργύρη Χατζημαλλή ,τα μέλη του χορευτικού μας ,καθώς και την ομάδα μελέτης και διάδοσης του Μικρασιατικού πολιτισμού « Ανατολής Ίχνη » από τη Θεσσαλονίκη, την Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης «Βάκχαι» από την Αθήνα, και τη φιλική συμμετοχή της θεατρικής ομάδας «Άστεγοι» ,της σχολής χορού “a petit pas” και τη μουσική συνοδεία ΚΕΣΑΜ.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν υπό την αιγίδα των οποίων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση, τον Δήμαρχο Σπυρίδωνα Γαληνό ,τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αστυρακάκη Κων/νο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι έτσι συνεχίζεται η παράδοση του Συλλόγου από το 1965 που ιδρύθηκε.


Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος του Συλλόγου –Κουνιαρέλλης Ηλίας
Η Γραμματέας του Συλλόγου –Μαστέλλου –Χρηστίδου Σοφία
Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου –Φερέτης Μιχαήλ
και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com