Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στο Ίππειος για τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Mε μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου για τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα στο Ίππειος το απόγευμα της Κυριακής στο Πολύκεντρο Ιππείου.


Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευάγγελος Σάλτας ο οποίος αφού ευχαρίστησε του παρευρισκόμενους, έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της ονομασίας του χωριού.Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του  και συγκρίνοντας την κλασική αρχαιότητα με την σημερινή εποχή μας ο κ.Σάλτας αναρωτήθηκε "αν η κόρη που βρέθηκε στην ανασκαφή ήταν καλύτερα να μείνει ξεχασμένη στον αιώνιο ύπνο της αντί να ανασυρθεί στο φως της μίζερης εποχής μας".

Στη συνέχεια εκπρόσωπος της εργολήπτριας εταιρίας του βιολογικού που γίνεται στο Ίππειος, πήρε το λόγο αναφέροντας ότι τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα στο Ίππειος ανασύρθηκαν στην επιφάνεια εξαιτίας των εργασιών του βιολογικού.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλος Τριανταφυλλίδης κάνοντας μια αναφορά στην ιστορία της περιοχής και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει, ανέλυσε την σημασία των πρόσφατων αρχαιολογικών ευρημάτων.Ο κ.Τριανταφυλλίδης έκλεισε την ομιλία του με την υπόσχεση ότι η υπηρεσία του θα κάνει το καθετί προκειμένου να συνεχιστούν οι αρχαιολογικές εργασίες στο Ίππειος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Λέσβου Σ.Γαληνός,ο βουλευτής Λέσβου Γ.Πάλλης,ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Αγιάσου Κ.Κορομηλάς ,ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου,το ΔΣ του Συλλόγου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου Σ.Ζουριδάκης,ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Εταιρείας Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου Π.Σινάνης,o Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ιππείου Α.Πασινιός,υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Λέσβου και πλήθος κόσμου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου θα ήθελε να ευχαριστήσει την εταιρεία Samiotis Tours για την διάθεση λεωφορείου που έφερε τους επισκέπτες από την Μυτιλήνη στο Ίππειος.καθώς επίσης και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.