Πορεία ειρήνης στην Μυτιλήνη από το κέντρο κράτησης της Μόριας προς την Πλατεία Σαπφούς

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καλεί και φέτος όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και νέες, τους συνταξιούχους, να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνεται την Κυριακή 22 Μαΐου στις 18:30 από το κέντρο κράτησης της Μόριας προς την Πλατεία Σαπφούς.


Πιάνοντας το νήμα από την 36η Μαραθώνια Πορεία που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ και τις Πορείες Ειρήνης που πραγματοποιούνται το διάστημα αυτό σε όλη τη χώρα, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, υψώνουμε το ανάστημά μας στο σύστημα αυτό που γεννά κρίσεις, φτώχια, πολέμους, προσφυγιά.

Με τη μαζική μας συμμετοχή να καταδικάσουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τη βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους.
Να διατρανώσουμε την απαίτηση για άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή και βάζει σε περιπέτειες το λαό αποθρασύνοντας την επιθετικότητα του Τουρκικού κράτους.

Να καταδικάσουμε την επικίνδυνη Συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας και το συνολικό οπλοστάσιο καταστολής που χρησιμοποιεί η Ε. Ε. και η κυβέρνηση εγκλωβίζοντας σε άθλιες συνθήκες στη χώρα μας χιλιάδες ξεριζωμένους προσφυγές – μετανάστες. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

√ Άμεσα μέτρα ανακούφισης των προσφύγων
√ Ανθρώπινα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας  –ασφαλή μετακίνηση στις χώρες  προορισμού  τους
√ Ακύρωση της συμφωνίας Ε.Ε- Τουρκίας
√ Κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε.
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Λέσβου, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γυναικών και όλους τους άλλους μαζικούς φορείς, όλο το Λεσβιακό λαό, να κάνουν δική τους υπόθεση αυτή τη φιλειρηνική δραστηριότητα, ώστε να φτάσει δυνατή η φωνή μας παντού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

• ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
• ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
• ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

(Η μεταφορά στη Μόρια θα γίνει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Σαπφούς στις 18:00)

ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 17-5-2016
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ