Απίστευτο περιστατικό- Έκλεψαν όπλο λιμενικού μέσα σε μπαρ της Μυτιλήνης-Διασκέδαζε με περίστροφο ο λιμενικός

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες και ιδιαίτερα επικίνδυνες συνέπειες αναστάτωσε αστυνομικές και λιμενικές αρχές της Λέσβου.


Ο λόγος για την κλοπή ενός περιστρόφου από στέλεχος του Λιμενικού Σώματος που το κατείχε νόμιμα και ο οποίος υπηρετούσε με απόσπαση στο νησί.

Το περιστατικό, συνέβη το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 29 Απριλίου, κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σήμανε όμως συναγερμό στις διωκτικές αρχές που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες της κλοπής.

Κι αυτό γιατί το ίδιο διάστημα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στην ίδια περιοχή είχαν σημειωθεί πολλά κρούσματα κλοπών από ομάδα Αλγερινών μεταναστών. Δεδομένου αυτού από την πρώτη στιγμή, οι αρχές έστρεψαν στην κατεύθυνση αυτή τις έρευνες.

Ο 33χρονος λιμενικός βρισκόταν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής σε καφέ μπαρ στην περιοχή Λαδάδικα της Μυτιλήνης, εκτός υπηρεσίας έχοντας μαζί του μέσα στο τσαντάκι του το όπλο του, το οποίο δεν ήταν υπηρεσιακό και το οποίο κατείχε νόμιμα. Μαζί με το όπλο στο τσαντάκι βρισκόταν προσωπικά του έγγραφα αλλά και 600 ευρώ. Κάποια στιγμή όμως διαπίστωσε πως το τσαντάκι είχε κλαπεί.


Τελικά το όπλο βρέθηκε στις 5 Μαΐου σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι, στην περιοχή της Μόριας πολύ κοντά στο hot spot από την Αστυνομία και στη συνέχεια παραδόθηκε στις λιμενικές αρχές. Σε βάρος του λιμενικού ξεκίνησε ΕΔΕ για πλημμελή φύλαξη όπλου, ενώ ο ίδιος μετά τη λήξη της απόσπασής του, επέστρεψε στην υπηρεσία όπου υπηρετεί.