Γιώργος Πάλλης«Πρωτοφανής και αστεία απόφαση του Π.Φ.Σ- Τιμή μου που ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζω την κυβέρνηση»

Δήλωση Γιώργου Πάλλη


Η πρωτοφανής και αστεία απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που αποκτά χαρακτήρα πολιτικής δίωξης, αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΦΣ, κ. Λουράντου και του αντιπροέδρου του ΠΦΣ και προέδρου του ΦΣΛ, κ. Βαλτά, με οδηγούν να κάνω τις παρακάτω δημόσιες διευκρινήσεις.

Προφανώς ο κ. Λουράντος έχει ξεχάσει ότι πέρα από επιστήμονες και επαγγελματίες οι φαρμακοποιοί είναι ισότιμοι πολίτες τις χώρας, που έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι όπως όλοι οι πολίτες του τόπου. 

Για το χρονικό διάστημα που ασκούν το λειτούργημα τους, το ασκούν για όλους του συμπολίτες μας και όχι μόνο για τα κλαδικά τους συμφέροντα. Η δηλώσεις του εν γένει αλλά και η αναφορά του περί «πρώην συναδέλφων», προδικάζοντας τα πάντα, θυμίζουν σκοτεινές εποχές και δεν έχουν σχέση την δημοκρατία.

Από την άλλη, ο κ. Βαλτάς, έχει μεγάλη συνδικαλιστική εμπειρία και διακρίνει την διαφορά μεταξύ της πολιτικής και της επαγγελματικής ιδιότητας. Για αυτό και δεν υποστηρίζει την παραπομπή μας  στο Πειθαρχικό όργανο, αντιλαμβανόμενος την γελοιότητα .

Έτσι διασώζει την σοβαρότητα του, επί της ουσίας όμως, υιοθετώντας την προτροπή Λουράντου και πλειοδοτώντας, πάντα πιστός στις πολιτικές του απόψεις, περνά σε μια όχι μόνο πολιτική αλλά και προσωπική επίθεση με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, υιοθετώντας την προπαγάνδα των ΜΜΕ της διαπλοκής και της νεοφιλελεύθερης αντιπολίτευσης, ενώ γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά το πώς φτάσαμε ως εδώ.

Κάνοντας επιλεκτική χρήση της μνήμης του, ξεχνά την δική του προτροπή για οριζόντιες περικοπές όλων των συντάξεων και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στη συνάντηση που είχαμε με το ΔΣ του ΦΣΛ, ξεχνά πότε, πως και από  ποιους επιβλήθηκαν από το 2010 καπέλα στις συμμετοχές των φαρμάκων και αυξήσεις του ποσοστού συμμετοχής σε πολλές κατηγορίες ασθενών, ξεχνά πως και από ποιους έμειναν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκατομμύρια ανασφάλιστων συμπολιτών μας και ποιοι τους επανάφεραν στο σύστημα προσφάτως.

Ξεχνά ότι το ΕΚΑΣ που καταργείται σταδιακά και έχει χαρακτήρα επιδόματος, θα αντικατασταθεί από την Εθνική Σύνταξη. Ξεχνά ότι μέριμνα μας ήταν και είναι η προστασία των φτωχότερων.  Ξεχνά ότι η διακυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου μας πήγε όλους και τους φαρμακοποιούς στο πάτο. Είναι τιμή μου το ότι ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη Δημοκρατία όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας, την αποτελεσματικότητα μας, τις πολιτικές μας πεποιθήσεις και τα ταξικά συμφέροντα που καλούμαστε να υπερασπιστούμε λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούν. 

Προφανώς όσοι θεωρούν, στη σημερινή συγκυρία, ότι ανήκουν σε μια ανώτερη τάξη από την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών και απαιτούν να  βάλω πάνω από τα συμφέροντα των πολλών το κλαδικό μου συμφέρον και ιδιαίτερα αυτό των ευπορότερων συναδέλφων μου, έχουν καταλάβει  και γνωρίζουν ποιος και με ποιους είμαι.     

Ανάμεσα στους φαρμακοποιούς, όπως και σε όλους τους πολίτες, υπάρχουν φτωχότεροι και πλουσιότεροι.

Γιώργος Πάλλης

Βουλευτής Νομού Λέσβου