Λαοθάλασσα για την χάρη του Ταξιάρχη Μανταμάδου-Πλήθος κόσμου αναμένει τον Μέγα Εσπερινό (ΦΩΤΟ, βίντεο)

Από την Πέμπτη χιλιάδες πιστών συρρέουν απ’ όλα τα μέρη του νησιού με τις τεράστιες λαμπάδες τους και τα αναθήματά τους για να ευχαριστήσουν τον Άγιο, μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που πηγαίνουν προς το χωριό Μανταμάδος ακόμα και με τα πόδια


Και φέτος εκατοντάδες πιστοί από τη Λέσβο αλλά και από όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν με τα πόδια με προορισμό τον Μανταμάδο για να εκπληρώσουν το τάμα τους στον Ταξιάρχη.
Πραγματική λαοθάλασσα  για άλλη μια χρονιά στο πανηγύρι του Ταξιάρχη.  Μεγάλος και ο αριθμός των επισκεπτών  εκτός Λέσβου που ήρθαν στο νησί μας για να εκπληρώσουν το τάμα τους. 

Δείτε το βίντεο από το live του ιερού ναού από τις πρωινές ώρες έως αργά το μεσημέρι σήμερα:

Φωτο σημερινές


Χιλιάδες πιστοί περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για να φιλήσουν την θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχη.

Η προσέλευση στον Μανταμάδο μπορεί να γίνει και με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ που από Το Σάββατο 25/04/2015 παραμονή της πανήγυρης του Ταξιάρχη και όλο το βράδυ καθώς και την Κυριακή 26/04/2015 ανήμερα της πανήγυρης θα εκτελούνται συνεχόμενα δρομολόγια από και προς Μανταμάδο, καθώς η διοίκηση του ΚΤΕΛ όπως κάθε χρόνο διαθέτει όλο το στόλο της για το Μανταμάδο μάλιστα και με χαμηλή τιμή!

Να τονίσουμε ότι για δεύτερη φορα στα χρονικά δεν θα υπάρχει περιφορά του μόσχου και τεμάχισμα στο άυλειο χώρο της εκκλησιάς μετά την απαγόρευση, από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης πέρυσι.

Στις 07:00 σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο Μέγας Εσπερινός όπου αναμενεται να τον παρακολουθησουν χιλιάδες κόσμου. Στις 8 θα φτάσουν τα πρώτα «σφαγμένα κρέατα» στον αυλειο χώρο της εκκλησιάς θα φτιαχτούν για να μπουν στα καζάνια όπου όλο το βραδύ θα μαγειρεύεται το παραδοσιακό κισκετς, το όποιο θα μοιραστεί στους πιστούς την Κυριακή μετά και την καθιερωμένη λιτανεία.

Επίσης να πούμε ότι στο Μανταμάδο αναβιώνει και η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, ο ρόλος της οποίας υπήρξε καίριος για την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιφέρειας, με τους μικροπωλητές να συγκεντρώνονται στον περίβολο του μοναστηριού.

Το αυριανό πρόγραμμα της Εκκλησίας είναι το εξής:


Κυριακή   7.30 π.μ. Όρθρος

                 9.30 π.μ. Θεία Λειτουργία

                 11.00 π.μ. Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας, τρισάγιο επί του τάφου αειμνήστου Μητροπολίτου Πορφυρίου, ΔΕΞΙΩΣΗ στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.

Το πανηγύρι του Ταξιάρχη γίνεται την Κυριακή των Μυροφόρων (14 μέρες μετά το Πάσχα)και η μεγάλη θρησκευτική λαμπρότητα προσελκύει πλήθος πιστών.

Το Πανηγύρι συνδέεται και με το αρχαιολατρικό έθιμο της ζωοθυσίας.

Αύριο θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ με Φώτο και βίντεο για την μεγάλη πανήγυρη του Μανταμαδου Λέσβου. Το LesvosPost.com βρίσκεται επί ποδός και θα σας μεταφέρει αύριο όλο το αναλυτικό ρεπορτάζ για το τι έγινε στον Ταξιάρχη Μανταμαδου το τριήμερο.

Η κάμερα και το επιτελείο του LesvosPost.com θα βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου στον Ταξιάρχη του Μανταμάδου όπου και θα καλύψει με ευλάβεια όλο το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων με βίντεο και φωτο.


Μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook εδώ LesvosPost.com official,  θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθείτε σε ζωντανή σύνδεση τι συμβαίνει στο Μανταμαδο της Λέσβου με εικόνα και ήχο