Ελληνικό Σήμα για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

Μια καρδιά στα χρώματα της ελληνικής σημαίας είναι το Ελληνικό Σήμα, το επίσημο Σήμα του Ελληνικού Κράτους, που απονεμήθηκε στο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, ως πιστοποίηση της ελληνικότητάς του.


Το Ελληνικό Σήμα είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και απονέμεται σε επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα στην Ελλάδα, ταυτοποιώντας την ελληνική προστιθέμενη αξία προϊόντων και υπηρεσιών. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, ως προϊόν που παράγεται και εμφιαλώνεται εξ’ολοκλήρου στο Πλωμάρι της Λέσβου, την πατρίδα του Ούζου, κάτω από αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, κατοχύρωσε και τυπικά την ελληνική του καταγωγή.

Εξάλλου για πάνω από 120 χρόνια, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Πρόκειται για μια 100% ελληνική, οικογενειακή ποτοποιία, που ανήκει στην οικογένεια Καλογιάννη, με έδρα το Πλωμάρι της Λέσβου, όπου και βρίσκεται από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Το Ούζο Πλωμαρίου παράγεται χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή που εμπνεύστηκε ο Ισίδωρος Αρβανίτης το 1894, με έμφαση στα αρίστης ποιότητας συστατικά, όπως ο γλυκάνισος Λισβορίου, που καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της Ποτοποιίας. 100% από απόσταξη, παράγεται με παραδοσιακό τρόπο, σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες.

Για όσους επιθυμούν να μάθουν την ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου από κοντά, από το καλοκαίρι του 2015 η Ποτοποιία έχει ανοίξει τις πόρτες του αποστακτηρίου της στο κοινό, μυώντας τους επικέπτες στον μαγικό «Κόσμο του Ούζου» και την ιεροτελεστία της απόσταξης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ούζο Πλωμαρίου: