Συνάντηση/ συζήτηση: «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία στη Λέσβο: Δυνατότητες και προοπτικές»

Η ομάδα Λέσβου της «Αλληλεγγύης για όλους» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ανοίξει τη συζήτηση για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στη Λέσβο.

Προσκαλεί όσους/ες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συνάντηση/ συζήτηση που οργανώνει την Τρίτη 17/05/2016, στις 7.30 μ.μ., στη Μυτιλήνη (αίθουσα περιφερειακού συμβουλίου) με θέμα: «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία στη Λέσβο: Δυνατότητες και προοπτικές».

Η πρόσκληση μας αυτή είναι ανοιχτή και απευθύνεται τόσο σε τοπικές συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας (Συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ) αλλά και σε φορείς και συλλογικότητες του πολιτισμού, της αλληλεγγύης, του αθλητισμού και της τοπικής οικονομίας.

Η πρόσκληση μας απευθύνεται επίσης σε ομάδες ή άτομα (νέους, ανέργους, επισφαλείς εργαζομένους, επαγγελματίες κ.α) που ενδιαφέρονται, ατομικά ή συλλογικά να συμμετάσχουν/ στηρίξουν / συζητήσουν για τις προοπτικές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στο νησί.

Στόχος της συνάντησης/ συζήτησης που τώρα ανοίγει, είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στη Λέσβο καθώς και η έναρξη των διαδικασιών για την συγκρότηση ενός τοπικού δικτύου κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Στη συζήτηση θα παρευρεθεί και θα κάνει εισήγηση ο Γιάννης Μπάρκας – Σύμβουλος για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνιας Αντωνοπούλου

Η ομάδα Λέσβου της «Αλληλεγγύης για όλους»