Έτοιμος ο Μανταμαδος Λέσβου για να υποδεχτεί τους χιλιάδες πιστούς για την πανήγυρη του Ταξιάρχη

Έτοιμος είναι ο Μανταμαδος Λέσβου για την μεγάλη πανήγυρη του Ταξιάρχη την Κυριακή των Μυροφόρων.


Το lesvospost.com συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Μανταμαδου κ Τζελαϊδή Χαράλαμπο και μας δήλωσε πως όλα είναι έτοιμα στον οικισμό του Μανταμαδου καθώς η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με την αντιδημαρχια καθαρισμού του Δήμου Λέσβου προέβησαν σε εργασίες καλλωπισμού και ευπρεπισμού όλου του χωριού αλλά ιδιαιτέρα της περιοχής γύρω από το μοναστήρι του Ταξιάρχη.

Όπως τόνισε ο κος Τζελαιδης το διήμερο των εκδηλώσεων Σάββατο-Κυριακή περιμένει πως οι επισκέπτες- πιστοί του Μανταμαδου θα ξεπεράσουν τις 60.000

Από χτες Πέμπτη χιλιάδες πιστών άρχισαν να συρρέουν απ’ όλα τα μέρη του νησιού και της Ελλάδος με τις τεράστιες λαμπάδες τους και τα αναθήματά τους για να ευχαριστήσουν τον Αρχάγγελο Ταξιάρχη, μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που πηγαίνουν προς το χωριό Μανταμάδος της Λέσβου ακόμα και με τα πόδια από μεγάλες αποστάσεις..

Η μονή Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού σε απόσταση 38 χμ από τη Μυτιλήνη. Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολη και ο δρόμος σε αρκετά καλή κατάσταση στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής.

Η προσέλευση στον Μανταμάδο μπορεί να γίνει και με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ που από Το Σάββατο 14/05/2016 παραμονή της πανήγυρης του Ταξιάρχη και όλο το βράδυ καθώς και την Κυριακή 15/05/2016 ανήμερα της πανήγυρης θα εκτελούνται συνεχόμενα δρομολόγια από και προς Μανταμάδο, καθώς η διοίκηση του ΚΤΕΛ όπως κάθε χρόνο διαθέτει όλο το στόλο της για το Μανταμάδο μάλιστα και με χαμηλή τιμή!

Να σημειώσουμε ότι στο Μανταμάδο αναβιώνει και η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, ο ρόλος της οποίας υπήρξε καίριος για την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιφέρειας, με τους μικροπωλητές να συγκεντρώνονται στον περίβολο του μοναστηριού.

Το πρόγραμμα της Εκκλησίας είναι το εξής:

Σάββατο   7 μ.μ. ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Κυριακή   7.30 π.μ. Όρθρος

                 9.30 π.μ. Θεία Λειτουργία

                 11.00 π.μ. Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας, τρισάγιο επί του τάφου αειμνήστου Μητροπολίτου Πορφυρίου, ΔΕΞΙΩΣΗ στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.


Η κάμερα και το επιτελείο του LesvosPost.com θα βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου στον Ταξιάρχη του Μανταμάδου όπου και θα καλύψει με ευλάβεια όλο το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων με βίντεο και φωτο.


Μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook εδώ LesvosPost.com official,  θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθείτε σε ζωντανή σύνδεση τι συμβαίνει στο Μανταμαδο της Λέσβου με εικόνα και ήχο