Πολιτιστική συνεργασία του Δήμου Λέσβου με τον Δήμο Κονακ της Σμύρνης-Εκδήλωση στην Σμύρνη με τα Φώτα Απέναντι

Αντιπροσωπεία του Δήμου Λέσβου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού, κ. Κώστα Αστυρακάκη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κουμαρά Αντώνη, συνοδευόμενοι από τα μέλη του συγκροτήματος “Τα Φώτα Απέναντι”, παραβρέθηκαν σε κοινή Πολιτιστική εκδήλωση στη Σμύρνη


Αντιπροσωπεία του Δήμου Λέσβου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού, κ. Κώστα Αστυρακάκη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κουμαρά Αντώνη, συνοδευόμενοι από τα μέλη του συγκροτήματος “Τα Φώτα Απέναντι”, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Κόνακ και μετά από τη συνεργασία του συγκροτήματος με τον Γιώργο Νταλάρα, παραβρέθηκαν σε κοινή Πολιτιστική εκδήλωση στη Σμύρνη, με τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Κόνακ.

Η εν λόγω εκδήλωση, συνέπεσε με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Σμύρνη, ο οποίος και παραβρέθηκε.

Ο Αντιδήμαρχος παρέδωσε στη Δήμαρχο του Κόνακ, κα Sema Pekdas, επιστολή του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, με την οποία προσκαλείται στα πλαίσια του Λεσβιακού Καλοκαιριού να έρθει στη Λέσβο, με ανάλογο σχήμα και παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στον Πατριάρχη, στην Δήμαρχο Κόνακ, στη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος, καθώς και στον επικεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Σμύρνη, Πατέρα Κύριλλο. Όλοι οι παραβρισκόμενοι, μίλησαν με κολακευτικά λόγια για την εξαιρετική ανταπόκριση της Λέσβου, σε αυτή την πρωτοφανή προσφυγική κρίση.

Σε συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι δυο αντιπροσωπείες ήταν θετικές ώστε η σύνδεση Σμύρνης - Μυτιλήνης που είχε ανακοινωθεί από τον κ. Κοντζάογλου, Δήμαρχο Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, για το καλοκαίρι του 2017, να γίνουν προσπάθειες ώστε να υλοποιηθεί νωρίτερα.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς την παρακολούθησε πλήθος κόσμου τόσο από την πόλη της Σμύρνης όσο και από τη Λέσβο και διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, το Λεσβιακό συγκρότημα, προκάλεσε ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους, με αποτέλεσμα η Δήμαρχος να προσκαλέσει το σχήμα για άλλες δύο συναυλίες στην πόλη της Σμύρνης μέσα στο καλοκαίρι.