Οι γνωστότερες προσβάσιμες παραλίες της Λέσβου



Αν καλοκαίρι για εσάς σημαίνει δραστηριότητες όλων των ειδών στις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού, στην πλαζ Τσαμάκια στη Μυτιλήνη, στον Μόλυβο, στην Πέτρα, στην Άναξο, στο Σίγρι, στη Σκάλα Ερεσού, στη Σκάλα Καλλονής, στα Βατερά, στον Άγιο Ισίδωρο σάς περιμένουν απίθανα beach sports.

Αν ανήκετε στους αθεράπευτα ρομαντικούς, μπορείτε να περάσετε ατελείωτες ώρες στις παραλίες ή να χαλαρώσετε στους ήρεμους κολπίσκους και στους γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς στη Χαραμίδα, στον Άγιο Ερμογένη, στο Κανόνι, στο Πεταλίδι, στη Σκάλα Μυστεγνών, στη Σκάλα Μπαλτζικίου (Νέες Κυδωνίες), στην Πεδή, στα Τσόνια, στην Κάγια, στην Εφταλού, στη Φανερωμένη, στη Νυφίδα, στη Μελίντα, στο Τάρτι, στην Ευρειακή.

Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία και είστε απαιτητικοί και ανήσυχοι επισκέπτες, μπορείτε άνετα να απολαύσετε την ηρεμία εξωτικών τοπίων ή μοναχικών ανεξερεύνητων παραλιών, λίγα μόλις χιλιόμετρα οff road. Τα Φτέλια, το Λιγονάρι, τα Τσίλια, τα Μερσίνια, η Δρώτα, ο Άγιος Φωκάς, η Αχλαδερή, η Αποθήκα, ο Ποδαράς, ο Χρούσος, η Τσιχλιώντα, η Αρχαία Άντισσα, το Τσαμούρ Λιμάνι, η Μικρή και Μεγάλη Τσιχράντα, το Γενί Λιμάνι, ο Παλιός, ο Άγιος Στέφανος είναι μερικές μόνο από τις προτεινόμενους παραλίες.

Πάντως σίγουρο είναι ότι όλες οι παραλίες του νησιού έχουν κάτι το μοναδικό!
 Οι οργανωμένες γίνονται πόλος έλξης των πιο all day fun καταστάσεων, αυτές που μαζεύουν λιγότερο κόσμο είναι για τους λάτρεις της αυθεντικότητας και της ηρεμίας χωρίς να νιώθουν έντονα την απομόνωση, ενώ οι πιο απάτητες και ερημικές απευθύνονται στους εναλλακτικούς και σε σας που το beach life style είναι η απόλυτη συνύπαρξη με τη φύση.
Σίγουρα θα βρείτε ακόμα περισσότερες μικρές ή μεγάλες παραλίες, αν πλεύσετε σ’ αυτές με σκάφος ή αν αποφασίσετε να εξερευνήσετε το νησί βήμα - βήμα.

Οι γνωστότερες προσβάσιμες παραλίες του νησιού είναι:

Tσαμάκια (Μυτιλήνη)
Kανόνι (Θερμή)
Πεταλίδι (Θερμή)
Σκάλα Mπαλτζικίου (Mυστεγνά)
Σκάλα Mυστεγνών (Mυστεγνά)
Ξαμπέλια (Μανταμάδος)
Πεδή (Μανταμάδος)
Aγ. Στέφανος (Παππά)
Tσόνια (Κλειώ)
Kάγια (Σκαμνιά)
Eφταλού (Eφταλού)
Πλάζ Mολύβου (Mόλυβος)
Πέτρα (Πέτρα)
Άναξος (Άναξος)
Tσιχράντα (Σίγρι)
Γαβαθάς (Άντισσα)
Φανερωμένη (Σίγρι)
Πλαζ Σιγρίου (Σίγρι)
Kοχυλοποταμός (Μανταμάδος)
Tσιχλιώντας (Σίγρι)
Eρεσού (Σκάλα Eρεσού)
Xρούσος (Mεσότοπος)
Tαβάρι (Mεσότοπος)
Σκάλα Kαλλονής (Kαλλονή)
Nυφίδα (Πολιχνίτος)
Bατερά (Πολιχνίτος)
Δρότα (Πλωμάρι)
Mελίντα (Πλωμάρι)
Aγ. Iσίδωρος (Πλωμάρι)
Xαραμίδα (Xαραμίδα)
Aγ. Eρμογέννης (Xαραμίδα)
Eυρειακή (Γέρα)
Tάρτι (Γέρα)
Γυαλί κιόσκι (Kράτηγος)

Πηγή lesvosgreece.gr